Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Кратос рече

To nije ovaploćenje.Prostuduraj malo bolje ti to.

Ma da ne vredi lepo je Vedran rekao, taman kad pomisliš da razgovaraš sa tobom onda kasnije shvatiš da ti razgovaraš samo sa svojom glavom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Jer što zakonu beše nemoguće, jer beše oslabljen telom, posla Bog sina svog u obličju tela grehovnog.

Rimljanima 8,3

Pavle kaže da je to obličije grešnoga a vi oćete da to praglasiti predpostojećem svetu.....cccccc

Samo da ispravim, kako mi se čini, nije mislio na obličje grehovno nego na telo. Mi smo već po obličju Božijem.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не прави се будала... Немам Шијаково издање. А Тријаде су тријаде а не енада! Дај ми извор. Не треба ти никакав грчки, ја ћу га после наћи. 

Baš silujete, ali mene baš briga za vaše proveravanje. Ako vam nije dovoljno izdanje SPC u kome se navodi izvornik, šta vam onda ne paše, SPC?
http://www.spc.rs/sr/sveti_grigorije_palama_trijade

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ma da ne vredi lepo je Vedran rekao, taman kad pomisliš da razgovaraš sa tobom onda kasnije shvatiš da ti razgovaraš samo sa svojom glavom.

U je, kako je to moćno đuromislije.:)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Baš silujete, ali mene baš briga za vaše proveravanje. Ako vam nije dovoljno izdanje SPC u kome se navodi izvornik, šta vam onda ne paše, SPC?
http://www.spc.rs/sr/sveti_grigorije_palama_trijade

Што се љутиш ако си измислио цитат?:)) Откуд мени у Риму Шијаково издање? Имам Максима, али немам овога овде. Имам у Србији. Зато се, о неверни и прељуботворни створе, наведе књига и параграф. Као када наведеш: Јн, 7, 18. 

Подели на овим сајтовима

Ми исповедамо у символу вере ,, кроз кога је све постало,,. Сада мени није јасно када се роди један човек (приведе се у биће) кроз кога је он постао? Да ли кроз Логоса неоваплоћеног или кроз оваплоћеног Господа Исуса Христа ( мада ја лично никако не могу да замислим ову поделу)?

Да ли су се можда они у Старом Завету рађали кроз Логоса а ови у новом кроз Исуса Христа оваплоћеног, пошто сад већ има тело? Или је можда неопходно увести ванвременску димензију да би се ово питање разумело јер и Писмо и исповедање каже кроз кога све постаде? 

Подели на овим сајтовима

Што се љутиш ако си измислио цитат?:)) Откуд мени у Риму Шијаково издање? Имам Максима, али немам овога овде. Имам у Србији. Зато се, о неверни и прељуботворни створе, наведе књига и параграф. Као када наведеш: Јн, 7, 18. 

Pogledajte citat u izdanju SPC. I meni je dosta toga nedostupno pa ne kukam.

Evo da vidimo šta može smartfon:

6e97e23fddb7bbecfe1d3529974d465b.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Кратос рече

To nije ovaploćenje.Prostuduraj malo bolje ti to.

No, to je stvarno teži problem! :) 

http://revue.theofil.cz/revue-clanek.php?clanek=1221

https://hrcak.srce.hr/1402/

http://tinyurl.com/yd5c8xx9

Подели на овим сајтовима

Шта нам вреди што смо формула један ако смо продували. Тада ће и фића да нас прешиша.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Шта нам вреди што смо формула један ако смо продували. Тада ће и фића да нас прешиша.

Da, prešišace nas i "monade" sa svojom "monadologijom". :) 

Hlavní čaroděj Iluminátů říkal: „My kontrolujeme Islám a použijeme ho ke zničení Západu“

Подели на овим сајтовима

Погледаћу после. Сад немам времена. Иначе, о овоме се већ расправљало. Углавном су се на крају сви сложили и смирили, да би се сад, из ко зна којих разлога, поново дигла фрка

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zayron рече

Зајри, цар си! Одличне си ствари нашао. Само да приметим да ништа без нас, августинијанаца (3. линк):sunce:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Milan Nikolic рече

e140c095323a56c628d4116f17272f32.jpg

сада ми напиши која је ова тријада и који параграф. То погледај, тако ти Алаха! 

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Матусал рече

Ми исповедамо у символу вере ,, кроз кога је све постало,,. Сада мени није јасно када се роди један човек (приведе се у биће) кроз кога је он постао? Да ли кроз Логоса неоваплоћеног или кроз оваплоћеног Господа Исуса Христа ( мада ја лично никако не могу да замислим ову поделу)?

Да ли су се можда они у Старом Завету рађали кроз Логоса а ови у новом кроз Исуса Христа оваплоћеног, пошто сад већ има тело? Или је можда неопходно увести ванвременску димензију да би се ово питање разумело јер и Писмо и исповедање каже кроз кога све постаде? 

Radjanje je kroz Boga, kroz Njegovu silu i moc stvaranja. Kako je gore postavio Milan, od Palame....'postoji samo jedna bespocetna promisliteljska sila'...

Koja je to Sila ?

"Беше Видело истинито које обасјава сваког човека који долази на свет. " Jov. 1,9.

Vidis Matusal, Bog je koji stvara, Bog koji je 'bespocetna sustina', taj koji stvara druge sustine, tj. nas ljude po prirodi. I, kada se kaze kroz Logosa i kroz Hrista, misli se na boziju prirodu, da On kao Bog stvara. Nema veze sad, da li je ili nije On ovaplocen.

Ovde imas tumacenje Zlatoustog na ovaj stih :

http://www.verujem.org/sveti_oci/zlatousti_na_jn_07.htm

"....Да се због недавног јављања сведока не би појавило такво подозрење и у односу на Онога за Којег он сведочи, Еванђелиста уздиже мисао и усмерава је ка безначалном (беспочетном) бићу, које никад не скончава и не престаје да постоји. Како може, питаћеш ти, да поседује такво биће Онај, Који је Син? Ми говоримо о Богу, а ти питаш како је то могуће! .....Ти нас питаш како је то могуће, кад кажемо да је беспочетан Онај, Који је створио душе и тела, и Који бесконачно превазилази сваку творевину? .....Јован, Син грома, који се оглашава духовном трубом, чуо је од Духа да беше светлост и ништа више није питао. А ти, немајући његову благодат, расуђујеш само на основу сопствених закључака! Ти се усуђујеш да прекорачиш границу његовог познања? Ти, међутим, не можеш ни да достигнеш меру његовог познања. ..." itd.

Slicno kao kod Palame i vrlo je poucno, ( kao sto to i cini Zlatoust, njegove besede su, osim toga sto se bave tumacenjima pisma, ( bave se ) i pouke hriscasnima, kako da zive i rade ).

Isti je princip stvaranja i u SZ i NZ.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...