Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Vedran рече

Јел ти оно беше мени рече, не лупај у касне сате? :))

Ne moraš da se samopodsećaš na svoje lupetanje,ja ću te podsetim kad bude trebalo nego lepo odgovori na pitanje 0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Vedran рече

Зато што кад су Оци састављали Вјерују није било авинизираних авомислећих па да се успротиве тој јереси. :))

Đuromislećih :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ne moraš da se samopodsećaš na svoje lupetanje,ja ću te podsetim kad bude trebalo nego lepo odgovori na pitanje 0703_read

Ја се трудим да будем благ према теби и да ти помогнем, да сам видиш да оно што си мени рекао ти чиниш, то јест, лупаш глупости, постављајући ово глупо питање. Али ти то уопште не примећујеш јер си (за)окупиран нечим другим. Само зато те подсећам на оно што си мени рекао. Не самоподсећам се ја, него тебе подсећам (подстичем) те да се замислиш над својим речима и питањем, да га примениш на себе, па да се сам исправиш на време, јер сам закључио да сам себи више верујеш него другима кад ти укажу на грешке.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Ја се трудим да будем благ према теби и да ти помогнем, да сам видиш да оно што си мени рекао ти чиниш, то јест, лупаш глупости, постављајући ово глупо питање. Али ти то уопште не примећујеш јер си (за)окупиран нечим другим. Само зато те подсећам на оно што си мени рекао. Не самоподсећам се ја, него тебе подсећам (подстичем) те да се замислиш над својим речима и питањем, да га примениш на себе, па да се сам исправиш на време, јер сам закључио да сам себи више верујеш него другима кад ти укажу на грешке.

A jesi ti nekad video koske i smrt' :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A jesi ti nekad video koske i smrt' :))

А то неки хорор филм? :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

А то неки хорор филм? :))

Tako Kratos govori, kakvo bre vaskrsenje esi ti video koske i smrt :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tako Kratos govori, kakvo bre vaskrsenje esi ti video koske i smrt :))

Знам, сећам се. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

ТАЧНО ИЗЛОЖЕЊЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ

70. О страдању тела Господњег и о бестрасности (нестрадалности) Његове божанске природе

Дакле, све што је претрпео, сам Логос Божији је телом претрпео, док је Његова божанска и једина бестрасна природа остала нестрадална. Јер пошто је један Христос, који је сложен из божанства и човечанства, и који постоји у божанству и у човечанству, када је страдао, оно што је страдално, пошто му је страдање у природи, страдало је, али није страдало скупа са њим и оно што је нестрадално. Јер душа, пошто је страдална, када тело бива сечено, болује и страда заједно са телом, иако она сама не бива посечена; док божанство, будући да је нестрадално, није страдало скупа са телом.

0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Saćete tako neznaveni da krenete ko Maksim po diviziji da lupetate da ni sv.Jovan Damaskin nema pojma pa ćete i njega da krenete da podučavate toj vašoj novoj veri ....:))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

70. О страдању тела Господњег и о бестрасности (нестрадалности) Његове божанске природе

Дакле, све што је претрпео, сам Логос Божији је телом претрпео, док је Његова божанска и једина бестрасна природа остала нестрадална. Јер пошто је један Христос, који је сложен из божанства и човечанства, и који постоји у божанству и у човечанству, када је страдао, оно што је страдално, пошто му је страдање у природи, страдало је, али није страдало скупа са њим и оно што је нестрадално. Јер душа, пошто је страдална, када тело бива сечено, болује и страда заједно са телом, иако она сама не бива посечена; док божанство, будући да је нестрадално, није страдало скупа са телом.

0703_read

Opa ovde konačno imamo i od vas svedočanstvo da duša strada zajedno sa telom.

Bravo, napredujete.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Opa ovde konačno imamo i od vas svedočanstvo da duša strada zajedno sa telom.

Bravo, napredujete.

иако она сама не бива посечена

Kao što rekoh kao Maxim samo nema divizija čist rikošet.:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Saćete tako neznaveni da krenete ko Maksim po diviziji da lupetate da ni sv.Jovan Damaskin nema pojma pa ćete i njega da krenete da podučavate toj vašoj novoj veri ....:))12:smeha:

Јер хљеб је Божији онај који силази с неба и даје живот свијету.

Тада му рекоше: Господе, дај нам свагда тај хљеб!

А Исус им рече: Ја сам хљеб живота: који мени долази неће огладњети, и који у мене вјерује неће никад ожедњети.

A sada vi meni objasnite kako Isus nije sišao sa nebesa i da ja lepo uzmem i pojedem Sveto Pismo da se naučim pameti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Јер хљеб је Божији онај који силази с неба и даје живот свијету.

Тада му рекоше: Господе, дај нам свагда тај хљеб!

А Исус им рече: Ја сам хљеб живота: који мени долази неће огладњети, и који у мене вјерује неће никад ожедњети.

A sada vi meni objasnite kako Isus nije sišao sa nebesa i da ja lepo uzmem i pojedem Sveto Pismo da se naučim pameti.

Ko je rekao da nije sišao?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ти си за дивљење. Човек, "форум". Јер сам са собом дискутујеш, постављаш тезу и антитезу. Сам себе демантујеш, као сада што св Дамаскином показујеш сву глупост свога претходног питања. А најгоре од свега је што ти и не видиш да то радиш. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

иако она сама не бива посечена

Kao što rekoh kao Maxim samo nema divizija čist rikošet.:))

Mozak ti je ograničen na muško ženske teme i odnose.

Iako nije posečena znači da nije materijalna da je mač može rasporiti ali strada (muire) zajedno sa telom. Inače bi bilo rečeno da se telo poseče i strada dok duša odlazi i putuje kao da se ništa desilo nije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...