Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Natasa. рече

Dakle, umrla bi bez obzira na dete? Nije joj trudnoća ugrozila život već bolest?

To što je uradila je najpriridnija stvar na svetu, primarni instinkt da nema ničeg iskonskijeg :).

Доктори рекли да би дуже живела...некоме би то било довољно да не роди, а ни у томе нема ништа лошег.

Него, то је одговор на твоје: Šta ako majci preti smrt i pre porođaja. Doktori uvek spašavaju majku.

Нормалним људима јесте најприродније, слажем се. :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Сања Т. рече

Доктори рекли да би дуже живела...некоме би то било довољно да не роди, а ни у томе нема ништа лошег.

Него, то је одговор на твоје: Šta ako majci preti smrt i pre porođaja. Doktori uvek spašavaju majku.

Нормалним људима јесте најприродније, слажем се. :)

Dobila bi jos koji mesec, a ovako se "produžila" i kroz DNK i kroz priču o njenoj ličnosti. Matematički sagledano-uradila je vrlo racionalnu stvar.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Lady Godiva рече

A štos širila noge srećo kretenu?

A što s' ti gur'o onoj što decu nije 'tela da se ne bi izdeformisala, hnjo hnjo hnjo, grok. :ani_biggrin:

Da smo u kafani sad bih te udarila pesnicom po ramenu i otpila par gutljaja piva :smeh1:.

Šalu na stranu, svako ima u životu nekog partnera zbog kog se kaje, ali sve je to deo iskustva. Možda ne kaje, jer te to ipak nauči nečemu, ali da ne može da veruje s kim je proveo dragoceno vreme.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Natasa. рече

Saša, koji je tvoj problem u celoj priči? Je l ti stvarno misliš da žene idu na abortus između šopinga i kafe sa tri drugarice?

пре 1 сат, Natasa. рече

žene neće da rađaju jer su gledale Sex i grad

Много је жена и мушкараца који живе Секс и град, ко зна колико се абортуса изврши у оваквом начину живота... А видиш и овдје на форуму да има људи који мисле да абортус није убиство, шта мислиш онда како размишљају људи који су још удаљенији од Бога, њима то дође онако...нежељена трудноћа и то је то, абортирај и идемо даље...

пре 33 минута, Natasa. рече

Postoji, ali ne u tolikoj meri koliko ljudi umišljaju. Zašto se toliko osvrćemo na sam čin, umesto na uzrok.

Узрок је удаљеност од Бога, остали ''узроци'' потичу од тог главног узрока.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Војвода7 рече

Много је жена и мушкараца који живе Секс и град, ко зна колико се абортуса изврши у оваквом начину живота... А видиш и овдје на форуму да има људи који мисле да абортус није убиство, шта мислиш онда како размишљају људи који су још удаљенији од Бога, њима то дође онако...нежељена трудноћа и то је то, абортирај и идемо даље...

много је више оних који не живе секс и град, а и да су одгледали две епизоде исте макар би научили да постоји контрацепција, да гинеколози не служе само као касапи који врше абортусе, него доктори код којег би свака жена требало да иде редовно од прве менструације, а мушкарци би макар научили да није срамота већ одговорност, отићи у апотеку и купити кондоме. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Снежана рече

када смо код осуда и компарација, зашто мислите (ако мислите), да је већи злочин фашизам од чедоморства,

Po mom mišljenju, genocid (da budemo malo precizniji od fašizma) je daleko veći zločin jer nanosi neuporedivo veći bol ljudima (pri čemu mislim i na psihički bol preživelih i strahove ljudi dok je trajao)... takođe, svet u kojem bi bio dozvoljen i uobičajan genocid bi bio daleko strašnije i tužnije mesto nego svet u kojem je dozvoljen i uobičajan abortus. Prosto, živi i rođeni ljudi ne mogu da imaju strah od toga da će biti abortirani, a mogu da imaju strah od toga da će ih neko ubaciti u konc. logor i/ili gasnu komoru.

Цитат

мислите ли да ће Бог судити по квантитету и да ли је грех измерив нашим несавршеним мерилима и судовима?

Ne znam da li je i kako po vašoj teologiji greh uopšte gradiran... čini mi se da samo ima oprostiv i neoprostiv greh i da je kazna/nagrada samo pakao i raj... pa je onda malo suvišno pričati o tome šta je "veći" greh... ako se ide u pakao, onda je greh "iste težine"... a to valjda važi i za ateizam? Pa onda, u tom smislu, možeš da kažeš da su ateisti isti kao Hitler... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Снежана рече

Да ли сте за забрану абортуса?

Konačno jedna tema da se i ovoga dotaknemo... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, VaSa110 рече

Pitanje za pravnike (ako uopšte čitaju ovu temu):

Teškom mukom... :)

пре 12 часа, VaSa110 рече

Šta bi se desilo kada bi sada neka žena (koja je izvršila abortus) tužila recimo Mitropolita (ili nekog sa ovog sajta) zbog izjave da je ubica?

Bila bi joj odbijena tužba jer nije nju direktno uvredio niti pomenuo...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

много је више оних који не живе секс и град, а и да су одгледали две епизоде исте макар би научили да постоји контрацепција, да гинеколози не служе само као касапи који врше абортусе, него доктори код којег би свака жена требало да иде редовно од прве менструације, а мушкарци би макар научили да није срамота већ одговорност, отићи у апотеку и купити кондоме.

Оно што ја видим око себе, ми и јесмо секс и град. Контрацепција некад закаже....

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Natasa. рече

Dobila bi jos koji mesec, a ovako se "produžila" i kroz DNK i kroz priču o njenoj ličnosti. Matematički sagledano-uradila je vrlo racionalnu stvar.

...не да се продужила ( озбиљно), већ, из фамилије, када виде моју другу ћерку, увек оплачу. " По сунцу ходала, иста наша Јока. Боже, дал може толико дете да се преслика?" - питају се.

Стварно, кад гледам њене слике као да видим моје дете. Кажу и да јој је карактером иста, мирна , тиха, ненаметљива. Ето....

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Војвода7 рече

Оно што ја видим око себе, ми и јесмо секс и град. Контрацепција некад закаже....

Tvoj problem je što vidiš OKO sebe, a nemaš pojma šta se dešava iza zatvorenih vrata. Nećeš da prihvatiš da mnogo više parova, ne žena samih, već parova koji muku muče, koji preživljavaju mesec jer živimo gde živimo, da su stalno pod pritiskom...

Je l ti stvarno misliš da u ovoj bednoj Srbiji može da se živi Sex i grad? Odakle nam bre pare za to? Koja crna karijera, ovde ljudi ganjaju puku egzistenciju, kakva bre karijera. 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Војвода7 рече

... А видиш и овдје на форуму да има људи који мисле да абортус није убиство

Ja ovde samo vidim ljude koji ne gledaju crno-belo, a niko ne gleda na abortus tako olako kao što misliš.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Tvoj problem je što vidiš OKO sebe, a nemaš pojma šta se dešava iza zatvorenih vrata. Nećeš da prihvatiš da mnogo više parova, ne žena samih, već parova koji muku muče, koji preživljavaju mesec jer živimo gde živimo, da su stalno pod pritiskom...

Али видим да ти знаш шта се дешава иза затворених врата :) .Има и оних који лоше живе али ни то није оправдање за убиство, и питање јњ колико је то уопште лош живот, колико људи немају, знам неке људе(родбина) који су абортирали из разлога што ''немају услове'', а могли би да прехране читав један разред.

пре 10 минута, Natasa. рече

Ja ovde samo vidim ljude koji ne gledaju crno-belo, a niko ne gleda na abortus tako olako kao što misliš.

Неки на форуму  рекоше да није убиство, сад замисли човјека који није у 'контакту'са Богом...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Војвода7 рече

Али видим да ти знаш шта се дешава иза затворених врата :)

Ja svoja zatvorena vrata živim :).

A i žensko sam, išla po raznim klinikama, videla, pričale mi druge žene svoja iskustva i svoju muku...tako da...ovde se tačno vidi ko ima iskustva, a ko samo gleda sa strane i cokće :).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...