RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 SRPSKI PARADOKS Organizovao koncert za mir i ljubav u svetu, a sada mu preti kazna od 150.000 dinara! Protiv dirigenta iz Niša Zorana Andrića pokrenut je postupak u Prekršajnom sudu u Nišu jer koncert "Muzikom za ljubav i mir u svetu", koji je održao prošle godine u Spomen parku Bubanj sa Omladinskom filharmonijom "Naissus", nije prijavio u skladu sa zakonom. Naime, kako je potvrđeno "Blicu" u Prekršajnom sudu u Nišu, Andrić je održavanje ove muzičke fešte prijavio 7. jula 2016. godine, tri dana pre koncerta umesto pet dana ranije kako to predviđa Zakon o javnom okupljanju, pa mu je policija podnela prekršajnu prijavu zbog čega mu sada preti kazna od 100.000 do 150.000 dinara! - Priznajem, pogrešio sam zbog svoje neobaveštenosti i nepoznavanja paragrafa. Nisam znao da jedan takav vrhunski muzički događaj zakon tretira kao javno okupljanje. Smatrao sam da je tri dana pre održavanja koncerta dovoljan period za prijavljivanje događaja. Ja sve događaje organizujem sam jer nemam tim menadžera koji bi to mogao da radi - objašnjava maestro Andrić. On ne krije da se iznenadio kada je dobio poziv za prekršajni sud. Kaže da nije ni pomislio da mu je poziv stigao zbog koncerta. - Pomislio sam da nije možda zbog nekog propusta u saobraćaju, pa sam se šokirao kada sam video o čemu se radi. Namera mi je bila da organizujem jedinstveni koncert u jednom takvom memorijalnom parku gde je streljano 12.000 rodoljuba, odabirom repertoara koji je primeren mrtvim dušama. Cilj je bio da se pošalje poruka mira, da rata više nikada ne bude. Grad je pomogao taj koncert sa million dinara prošle godine, a ove godine sa 1,35 miliona i očekujem da će manifestacija postati tradicionalna - objašnjava Andrić. Nada se da će sud imati obzira za njegove argumente i da će mu izreći samo opomenu, jer para za plaćanje kazne nema. - Posao predsednika Upravnog odbora u Omladinskoj filharmoniji "Naisus" obavljam volonterski jer se sredstva koja dobijamo kao donacije utroše na organizaciju manifestacija. Neka se zna i da sam na listi za socijalnu pomoć koju dobijam jednom u tri meseca jer nemam primanja. I 1.000 dinara da me kazne, ne bih imao da platim - veli Andrić. Predsednica Prekršajnog suda Vera Cvjetković objašnjava da se po Zakonu o javnom okupljanju, sva okupljanja na otvorenom prijavcljuju MUP-u najkasnije pet dana pre održavanja i to pisanim putem. - Zaprećena kazna po Zakonu o javnom okupljanju je od 100.000 do 150.000 dinara, ali prekršajni sudija može da izrekne i manju novčanu kaznu po Zakonu o prekršajima, ali ne manju od 5.000 dinara. Ipak, ukoliko postoje naročite olakšavajuće okolnosti, može se po zakonu izreći i samo opomena - objašnjava Cvjetkovićeva. Andrić se na jučerašnjem ročištu nije pojavio tako da sud može i bez njegovog prisustva da donese presudu, ili da ga pak pozove ponovo ukoliko je neophodno njegovo svedočenje. Čeka ga još jedna prijava Kako je "Blicu" potvrđeno u Prekršajnom sudu u Nišu, protiv Andrića je podneta još jedna prekršajna prijava zbog istog prekršaja iz ove godine. Reč je o koncertu koji je ove godine održan na Bubnju, koji po svemu sudeći, takođe, nije bio prijavljen po zakonu. http://www.blic.rs/vesti/srbija/srpski-paradoks-organizovao-koncert-za-mir-i-ljubav-u-svetu-a-sada-mu-preti-kazna-od/8qz7f5s "Tamo daleko", Sanja Т., Млађони and 5 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 1 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Djapa, Branka62, Branislav81 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Виђао сам у овом послу много аутистичних судија, а посебно аутистичних "овлашћених службених лица", који се уопште не упуштају у свој посао него глуме роботе, али ово је стварно врхунац. Ово је заправо показатељ колико је све болесно, посебно репресивни и правосудни систем. obi-wan, "Tamo daleko", Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 31 минута, RYLAH рече Виђао сам у овом послу много аутистичних судија, а посебно аутистичних "овлашћених службених лица", који се уопште не упуштају у свој посао него глуме роботе, али ово је стварно врхунац. Ово је заправо показатељ колико је све болесно, посебно репресивни и правосудни систем. Ja sam video i luđe prekršajne sudije... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Мишљења сам да све ово има политичку позадину. Ако си политички подобан, све се испегла, а поготово судије.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 1 сат, Avocado рече Ja sam video i luđe prekršajne sudije... A pre samo dve nedelje smo diskutovali u temi u kojoj si imao drugo misljenje o sudijama u srbiji.... I ti dozovljavas sebi da mene zoves alt-licimurom.. menjaju ti se misljenja o sudijama od teme do teme... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Ukratko, ovakve stvari su razlog jer sam libertarijanac. Ovo je prisutno svud i uvek, ovakve gluposti. Naprimer citao sam clanak u americi gde je lik kaznjen jer je ocistio reku od nekog zagadjenja. Nije Srbija nesto unikatna po tome. Britanija, nemacka, svajcarska sve imaju te probleme. Stvar je u tome da politicari ne mogu da vode drustvo u sitna crevca, mora da postoji par prostih principa, i prosti zakoni koje vise manje svi razumeju da bi drustvo funkcionisalo. Sve sto odlazi dalje od toga, to je gore i za drzavu i za drustvo. I ovo je primer, ovaj zakon kada je pisan i kada je smisljan, nikom ni na kraj pameti nije bilo da ce praviti ove probleme. Eto imalu su sve neke humane razloge za taj zakon, drustveno korisne i slicno. Niko se nije preterano bunio, a sta se onda desilo? Pa sudije su primenjivale zakon, kao sto jesu, ljudski. I zato volim sistem porote u americi. Uzorak gradjanstva "kroji" pravne presedane, a nije sve u rukama par birokrata nego i gradjani imaju pravnu moc i pravnu odluku. Makar kao grupa. p.s. drago mi je sto ove stvari dobijaju medijsku paznju u srbiji... makar ce malo da pokrene stvari ka diskusiji koja me zaniam to je ogranicena drzava i vlast birokrata i politicara. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 25 минута, Млађони рече A pre samo dve nedelje smo diskutovali u temi u kojoj si imao drugo misljenje o sudijama u srbiji.... Nisam. Opet lažeš/lupetaš. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Avocado рече Nisam. Opet lažeš. Hvala bogu, postovi su tu, diskusija je prisutna, imaju ljudi sta da procitaju sve sta si pisao o sudijama povodom zakona o "seksualnim napadima", mozes da se vadis opet na retoriku i sitnicarenje u slovima - kao i uvek, ali ljudi citaju pa neka presude. ne znam sto moras stalno da naglasvaas da lazem, ko da se bojis da ce da presude suprotno od toga... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 3 минута, Млађони рече Hvala bogu, postovi su tu, diskusija je prisutna, imaju ljudi sta da procitaju sve sta si pisao o sudijama povodom zakona o "seksualnim napadima", Naravno. пре 3 минута, Млађони рече mozes da se vadis opet na retoriku i sitnicarenje u slovima - kao i uvek, ali ljudi citaju pa neka presude. Nemam nikakve potrebe da se "vadim" na bilo šta povodom tvojih izmišljotina. пре 3 минута, Млађони рече ne znam sto moras stalno da naglasvaas da lazem, ko da se bojis da ce da presude suprotno od toga... Ti me ozbiljno pitaš zašto imam potrebu da demantujem tvoje laži o tome šta sam ja negde napisao? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 24 минута, Avocado рече Naravno.Nemam nikakve potrebe da se "vadim" na bilo šta povodom tvojih izmišljotina.Ti me ozbiljno pitaš zašto imam potrebu da demantujem tvoje laži o tome šta sam ja negde napisao? Da naravno, sto bi morao da demantujes nesto sto je dostupno svima da vide? Logicno... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 4 минута, Млађони рече Da naravno, sto bi morao da demantujes nesto sto je dostupno svima da vide? Pa nije... jer ne znaju svi na koju raspravu ti referišeš niti su svi, koji prate ovu temu, pratili i tu raspravu... ali hajde da se pravimo da je normalno da diskutujemo o tome zašto ja imam potrebu da demantujem tvoje laži o meni, a ne o tome zašto ti imaš potrebu da stalno lažeš... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Ali, ja znam za tu raspravu, jer sam direktno ucestvovao ( u raspavi ). E, sad, ko mi ponudi bolju (ponudu ), cu' da razmislim, sta da kazem.... Cekam ponude... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 8 минута, Avocado рече Pa nije... jer ne znaju svi na koju raspravu ti referišeš niti su svi, koji prate ovu temu, pratili i tu raspravu... ali hajde da se pravimo da je normalno da diskutujemo o tome zašto ja imam potrebu da demantujem tvoje laži o meni, a ne o tome zašto ti imaš potrebu da stalno lažeš... Pa izvoli, okaci raspravu o kojoj je rec. Ja pretpostavljam da su ljudi koji su sa nama ovde u stalnim diskusijama gledali tu raspravu i da su dovoljno inteligentni da vide ko je u pravu. Vidim ti mislis da ljudi koje interesuje to da li sam ja lagao ili ne, nemaju dovoljno inteligencije ili nas ne prate dovoljno blisko da sami nadju temu. Veruj mi, i da sam lagao(a nisam) slabo koga zanima to. Oni koji te gotive ce uvek da misle da sam lagao oni koji te ne gotive ce uvek da misle da nisam. Pitanje je, sta ti mislis, da li mozemo da se oslanjamo na misljenja sudija jer moraju da ih pravdaju u obrazlozenjima u zemlji srbiji. Po pitanju bilo kojih zakona - i to je sustina o kojoj sam ja hteo da razgovaram sa tobom. Medjutim tebe izgleda zanima nesto drugo. A ti po pitanju toga ocigledno krijes konkretno definisano jasno i glasno misljenje. Sto je uredno fora u tvojim debatama nikad nemas "misljenje" nikad nemas "stav" jasan, uvek imas neke kao zamerke na retoriku i formu i ostale zafrkancije po pitanju protivnikovih argumenata. Nastupas kao sudija, a ne kao sagovornik. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 4 минута, Млађони рече Pa izvoli, okaci raspravu o kojoj je rec. Izvoli ti... ti tvrdiš da sam nešto ja napisao što nisam... šta sad treba da okačim poruke koje nisam napisao? пре 4 минута, Млађони рече Pitanje je, sta ti mislis, da li mozemo da se oslanjamo na misljenja sudija jer moraju da ih pravdaju u obrazlozenjima u zemlji srbiji. Ne znam na šta bismo se drugo "oslanjali"... međutim, iz toga ne proističe da je svaka presuda svakog sudije dobra i ispravna, niti da nema sudija ludaka, kretena, nestručnih i slično... ne znam kako si uspeo da izvučeš takav zaključak i ne znam kako uopšte neko stariji od 5 godina može da pomisli da neko tvrdi da su sve presude svih sudija sjajne i ispravne. пре 4 минута, Млађони рече Po pitanju bilo kojih zakona - i to je sustina o kojoj sam ja hteo da razgovaram sa tobom. Jok. Ti si hteo da po pitanju jednog člana jednog zakona (koji ti se ne dopada) relativizuješ način donošenja sudskih odluka ekstremnim skepticizmom... što je debilan argument osim ako nećeš da srušiš ceo pravni sistem... пре 4 минута, Млађони рече A ti po pitanju toga ocigledno krijes konkretno definisano jasno i glasno misljenje. Mensčini da prilično jasno i glasno izražavam svoja mišljenja... a uvek sam i spreman da dodatno pojasnim kad neko pita. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука