Jump to content

Болест бирократије: Прекршајни поступак за организовање светског концерта!

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

@Bokisd  Inace jednog dana ce ljudi skapirati da ne moze "have your cake and eat it too" 

Ne mozes da imas princip o slobodi kretanja i onda da kaznajvas ljude jer se krecu iza nekog bez da urade ista drugo. 
Ne mozes da iams princip o slobodi govora i onda da kaznjavas ljude jer su rekli nesot ruzno, lose, naprimer seksualno uznemirio time sto si rekao nesto ogavno. 

• Свиђа ми се 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, RYLAH рече

Овај судија је имао простора да одредбу не примени, по макар три основа.

Колико сам схватио судија није ни донео пресуду, а на заказано рочиште дотични није ни дошао па се тек чека доношење пресуде која ће сигурно бити да је вођење поступка застарело. Уопште не видим у чему је проблем око судије. Судија је по службеној дужности морао да закаже рочиште на основу прекршајне пријаве.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

A pa na to ciljas. Pa oni su pisali kako sudije ne valjaju. Ne ja(u ovom postu inicijalno)

evo citata sta su rekli o sudijama.. ali vidim da menjaju misljenje po situaciji:

-Виђао сам у овом послу много аутистичних судија, (rylah)
Ja sam video i luđe prekršajne sudije... (avokado)

ali kao sto rekoh, sudije prestaju da budu problem onda kada njihova opozicija uzima taj argument, onda sudije postaju racionalna bica gde je njihov subjektivizam umanjen na minimum.... autisticne i lude prekrsajne sudije sve resava to sto oni moraju da obrazlazu presudu. 

Ako to stvarno resava, sto onda i dalje imamo posledice toga i sto se oni i dalje srecu? Ocigledno to ne resavad obro. 

Za to ne moras da budes strucnjak niti ekspert da se zapitas i da vidis da nesto u njihovim tvrdnjama nije koherentno. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Плаво Небо рече

Цитирам Закон о прекршајима:

ZASTARELOST

Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 84

Prekršajni postupak ne može se pokrenuti niti voditi ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.

Поступак се покреће првом радњом. Сад је рок застарелост две године, када се покренуо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Није морао. Могао је да га одбаци (чл. 184 Закона о прекршајима).

Јесте, у праву си, али то не значи да на рочишту пријаву не би одбацио. Можда је хтео да утиче на странку да више не понавља наведени прекршај с'обзиром да га је поновио и ове године.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Јесте, у праву си, али то не значи да на рочишту пријаву не би одбацио. Можда је хтео да утиче на странку да више не понавља наведени прекршај с'обзиром да га је поновио и ове године.

Могуће, али тешко замисливо. Посебно јер је судија за прекршаје :D

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Могуће, али тешко замисливо. Посебно јер је судија за прекршаје :D

Све у свему, брате, није лако бити судија.

Подели на овим сајтовима

Nije, moras da celivas politicare tamo gde nije lepo da bi postao/ostao sudija. 

Подели на овим сајтовима

Далеко од тога. Мени је само криво што много пута они сами то не схватају и унижавају то занимање, које је замишљено да буде узвишено.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Далеко од тога. Мени је само криво што много пута они сами то не схватају и унижавају то занимање, које је замишљено да буде узвишено.

Jes da je offtopik, ali stvarno me zanima sta mislis:
1. Sta je uzrok tog problema.

2. Kako bi ga resio. 

o tvori novu temu o stanju prava i pravosudja u srbiji i mozes da prebacis sva ova nasa baljezganja tamo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Nije, moras da celivas politicare tamo gde nije lepo da bi postao/ostao sudija. 

I imali su skoro suvu demonstraciju na Bitefu,da vide praktično kako se to radi a usput se proslavi problem kako mudro reče đakon Ilić.:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

I imali su skoro suvu demonstraciju na Bitefu,da vide praktično kako se to radi a usput se proslavi problem kako mudro reče đakon Ilić.:))

Objasnili im.... vizuelno... ko ne razume ovako.... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Jes da je offtopik, ali stvarno me zanima sta mislis:
1. Sta je uzrok tog problema.

2. Kako bi ga resio. 

1. Системско урушавање професије - плашењем отказима, прогонима добрих судија, постављањем нестручног кадра и сл. Нијe то од јуче, траје деценијама, а докусурено је после две хиљадите са неколико "реформи" којима се ударио ексер у сандук. Мислим, није то толико лоше колико се ја понекад сморим, али је далеко од доброг.

2. Нема простог и краткорочног решења. Али да смо почели пре двадесетак година, сад би било много боље. Образовање, склањање политике из правосуђа, усвајање европских стандарда, ал не само на папиру... Није тешко, одрадили многи пре нас, ми само жељу да покажемо и да кренемо да радимо.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...