Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

327906276998405b866f3e253ef.jpg

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Capture.PNG

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Краљица пута свиле" Агнес Имхоф

• Свиђа ми се 1

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Pomaže Bog. 

Ne videh ovu temu a mislim da je dobra (ukoliko ipak postoji neka mi neko kaže).

Trenutno čitam knjigu "Srce" Arhimandrita Spiridona Logoteta, što mi je preporuči brat Zoran.

Piše o tome da svaki čovek ima dva srca- telesno i duhovno. Pa onda kako misli i želje deluju itd. 

U knjizi ima dosta citata iz Svetog pisma i iz žitija Sv. Isaka Sirina, Sv. Grigorija Palame i drugih.

Gde je blago naše onde će biti i srce naše. 

Nisam još pročitao do kraja ali dobra je, jednostavno napisana da svako može da razume ako hoće :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Pontifex Emeritus рече

Николај Берђајев: Философија неједнакости

Топло препоручујем.

Hvala na komentaru. Čitao sam Berđajeva ali ne konkretno ovu knjigu. 

Nažalost u njegovim delima ima stvari koje su jeretičke sa stanovišta Pravoslavlja (o tome su pisali neki Pravoslavni mislioci), moram sam da napomenem. 

Ipak me zanima o kakvoj nejednakosti on govori u knjizi?

Pozdrav.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

"O kamenu odbacenom (i onima koji ga odbacise)", dragi o.Oliver S. On mi je i poklonio knjigu, imam i posvetu. :sunce:

Utiske cu podeliti na svom profilu. :D Salim se, moram jos da je proucavam, ali mogu da kazem da je za svaku preporuku. Posebno dobra za ateiste. :dobro:

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ima tema Šta trenutno čitate... 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Nikola Stojanovic рече

@Flojd Kakva je?

Tek sam poceo. Encova autobiografija. Javljam ti detalje kad procitam. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Capture.PNG.74e24d1abe50380365650c8fdaeef8f8.PNG

Ispripovedan iz perspektive embriona koji donosi odluku da se ne rodi, jer je ljudski svet u koji treba da stupi pelcovan od svakog dobra a zlo je postalo njegova zvanična vrednost, novi roman Sonje Atanasijević oštra je kritika društva i alarmantna opomena i poziv svima da stanemo na put nekontrolisanom zatiranju ljudskosti i tradicionalnih vrednosti.

Radnju svog romana autorka situira u jednoj od tipičnih multinacionalnih kompanija u kojima je uvećavanje profita smisao svakog postojanja i zadatak pretpostavljen međuljudskim odnosima. Stres koji junakinja romana proživljava, neprestani mobing i strah od otkaza, iako prepoznatljivi kao realnost savremenog života, u ovom romanu pokazaće se kao najmanje zlo, odnosno kao logična posledica takvog ustrojstva sveta koji više nije zasnovan na dobru, moralu i saosećanju.

U napetom finalu romana, alegorijska slika globalne zavere država i korporacija predstavljaće šokantno otrežnjenje u kojem će svaki čitalac moći da se prepozna... I da se konačno pokrene. 

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...