Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја немам довољно теолошког знања да бих читала " Колибу" критички са тог становишта, али ми се допала овако, као лепа прича о љубави и упознавању себе кроз патњу.

Подели на овим сајтовима

Da,tu je pored toga dat taj odgovor o ljubavi.Bog kao troličnostan ali jedan po suštini.Ta tri lika koja su prikazana i knjizi i koje je pisac naravno svjesno srozao na ličnosti koje mi možemo da vidimo i koji su zasebne ličnosti ali ono što misli otac,poima i sin i sveti duh + se daju ključni odogovori na ljudsku patnju,zlo u svijetu.Čak bi se reklo klasična priča.Otac gubi kćerku i suočava se sa ogromnim gubitkom koji njegov um ne može da poima,suočava se sa zlom i pokušava da nađe opravdanje.:) je na Boga i onda se dešava da ulazi u zajednicu te tri ličnosti i dobija odgovore na svoje nedoumice čak mu se otvara srce da prizna svoje greške itd.Međutim to je sve lijepa priča zaista,ali na kraju ostavlja čovjeka samog bez Crkve bez Liturgije i to je nedostatak knjige i autora koji nije pravoslavan.On je dao briljatne odgovre koje se temelje na vječnim jevanđelskim istinama o stvatnosti oko nas,ali kraj je meni jeziv...

Подели на овим сајтовима

Прочитала сам "Колибу" на основу препорука и осећаја који су људи изјављивали да је књига у њима пробудила.

Међути, мени се није нешто допала. Некако је млака и ништа посебно. У неким деловима ми је чак била и досадна.

Подели на овим сајтовима

Није лоша књига. Има доста добрих ствари преко којих се може разумијети данашње друштво. Мало ме је изненадио приступ Светој Тројици али како је читање напредовало и то је дошло на своје мјесто. Све у свему средње добра књига по мом мишљењу и моја препорука је да се прочита али не треба очекивати нешто посебно.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да аутор књиге "Колиба" није имао за циљ само верујуће, већ напротив. више се "концентрисао" да књигом привуче неверујуће да размисле о свом ставу....

0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ја сам ту књигу прочитао захваљујући што сам одгледао епизоду АГАПЕ . То је била прва емисија у новом циклусу , али нисам пратио испочетка и био је гост WilliamYoung који је причао о тој књизи а колико сам видео био је гост наше патријаршије и чиними се да је добио неко признање од СПЦ.А могу вам рећи да ми се много допала . 0110_hahaha 0442_feel

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Da,tu je pored toga dat taj odgovor o ljubavi.Bog kao troličnostan ali jedan po suštini.Ta tri lika koja su prikazana i knjizi i koje je pisac naravno svjesno srozao na ličnosti koje mi možemo da vidimo i koji su zasebne ličnosti ali ono što misli otac,poima i sin i sveti duh + se daju ključni odogovori na ljudsku patnju,zlo u svijetu.Čak bi se reklo klasična priča.Otac gubi kćerku i suočava se sa ogromnim gubitkom koji njegov um ne može da poima,suočava se sa zlom i pokušava da nađe opravdanje.prstgore je na Boga i onda se dešava da ulazi u zajednicu te tri ličnosti i dobija odgovore na svoje nedoumice čak mu se otvara srce da prizna svoje greške itd.Međutim to je sve lijepa priča zaista,ali na kraju ostavlja čovjeka samog bez Crkve bez Liturgije i to je nedostatak knjige i autora koji nije pravoslavan.On je dao briljatne odgovre koje se temelje na vječnim jevanđelskim istinama o stvatnosti oko nas,ali kraj je meni jeziv...

Колиба је јако лепа и спасоносна... Има на крају грешка (права реч је ваљда еклисиолошка... где је речено како се истом Богу моле и хришћани и будисти и разни... ) Али осим тога, виђење Бога које је Пол Јанг имао је изузетно.. ни многи православни нису успели (и идаље не успевамо) да доживе Бога очима сина, нити су уверени у непогрешивост Његовог промисла и уређивања околности... нити успевамо да се потпуно предамо Љубави Творца, нити се отварамо да је осетимо у пуноти...

Дубока је књига за сваког ко је иоле спреман да је чује... А што се тиче писца... Ко није против вас - са вама је...

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Антоанета dada klapklap dada ekstra

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Канцонијер-Франческо Петрарка

Постављена слика

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Pravoslavni put

Најновији број је изузетан! bendoff

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Које књиге планирате да купите на Сајму књига ?

Дајте предлоге.

Ја сам се намерачила на књиге Креативног центра, и на Љосу нобеловца.

Волела бих још неке предлоге да прочитам, можда и преформулишем свој списак  bendoff

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...