Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Црква и Живот"-протојереј Георгије Флоровски

:cheesy:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

"Морфијум"-Михаил Булгаков. Одлична, што би се и дало за очекивати од Булгакова.

Пре пар дана сам завршила читање књиге "Снег" Орхана Памука. Књига којом објашњава како је Ататурк тамо био "важнији и од вере" и како су религијски осиромашени-. Слична ситуација као у нашој земљи за време Тита. А све то увио у љубавну причу са акционим моментима. Нобелова награда за књижевност је 2006. доиста отишла у праве руке!

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

купио сам лепу и корисну књигу од светог Никодима Светогорца (Агиорита) - Књига духовних савета ...

звучи прозаично као и сваки сличан наслов, али је књига толико добро сложена да објасни чување пет чула, маштања ума и срца и које су насладе ума ...

преко подела шта је својствено телу а шта уму, о чувању маште, ума и срца, како разликовати природне од грешних наслада ума и духа ...

ја овакве књиге зовем упутство за употребу живота, а сажвакано и обливено Духом Светим, скоро нисам кренуо тако нешто здраво да читам  facenew22222222 :)

а писана једноставним језиком без неких живописних израза и флоскула ...

А где си је купио? ( И колико кошта...?) :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Omilije - Tumačenje Jevanđelja (Vladika Nikolaj Velimirović)

Stvarno Medo gdje si kupio tu knjigu? I koliko si je platio.

P.S: Super ti je ovo Wake up, Neo...  :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Omilije - Tumačenje Jevanđelja (Vladika Nikolaj Velimirović)

Stvarno Medo gdje si kupio tu knjigu? I koliko si je platio.

P.S: Super ti je ovo Wake up, Neo...  amin-nas

купих је преко пута Патријаршије, тамо су нешто јефтиније књиге од других продавница ... барем из мог искуства.

за ову сам дао 650 динара, али је и леп тврд повез са шивењем а не лепљењем тако да вреди, да не коментаришем садржину дупло ...

има и лепу иконицу споља једног од мојих омиљених светитеља - светог Никодима Светогорца (Агиорита), једног од Кољивара, како пише Добротољубље ...

пс.  amin-nas

Подели на овим сајтовима

бубо .)

Па баш то! Погодио си у центар.
:cheesy2: algabacaju

http://www.gifbin.com/981155

не даду ми да сатвим сличицу, па мораш да кликнеш на линк да је видиш  :cheesy2: :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Тренутно читам "Молитва моје мајке" Нафисе Хаџи, али ми нешто слабо иде, не држи ми пажњу.

Следећа коју планирам је " Врата перцепције" О.Хакслија.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...