Jump to content

PACTKO

Члан
  • Број садржаја

    1714
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О PACTKO

  • Рођендан 02/28/1970

Profile Information

  • Пол :
    Женско

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PACTKO's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

27

Форумска репутација

  1. Хвала на одговору! Ја се никако не бих одрекла веронауке, част ми је што добијам благослов већ десету годину, али желим да се заштитим правно, папирима. Секретар школе упорно покушава да тој в.д. докаже да је то могуће, али она то не схвата. Не схвата да постоји расподела и прерасподела након једног минута, а на основу благослова. Срећа је моја те је просветни саветник нормалан човек па ме је на то упозорио, што могу да не потпишем решење (кад нам га буде коначно издала-већ је 15, а ми немамо решења, годишњи план...) и што могу и да се жалим ако ме не распореди на моје радно место. Хвала још једном!
  2. Не. Радим на неодређено време, примљена сам као учитељ. Има нас учитеља пуно, па се бодујемо. Ја сам 5. на листи и не би требало да будем технолошки вишак. Сваке године добијем веронауку (по благослову) и библиотеку као допуну. Све је то ишло добро док нам није дошла в. д. са све привременим и принудним Школским одбором именованим директно из Покрајине! Бојим се, ако пристанем на то, да ће ме прогласити технолошким вишком онолико посто колико имам веронауке јер вероучитељи немају статус сталног радника и њих шаље Црква. Тако ми је рекао просветни инспектор из школске управе у нашем округу. Још ми је рекао да сечем грану на којој седим и саветовао да узмем и разред и веронауку, па да имам 160%. Ја то, наравно, не желим. Не желим преко хлаба погачу, не желим да имам 160 %, а неко ни тих 60%. Не знам само како правно да се заштитим да ме наметнута в.д. не прогласи технолошким вишком. Да ли је довољно да тражим да ме распореди у боравак, рецимо, једним решењем, а да онда направи прерасподелу послова због благослова на веронауку и библиотеку другим решењем?
  3. Већ 20 година радим у основној школи, а пре 18, 19, примљена сам у стални радни однос на место наставника разредне наставе. Пре 9 година, на молбу парохијског свештеника, а на моје велико задовољство и срећу, тражила сам и добила велику част, благослов да предајем веронауку. У договору са директором допуњавао ми је норму местом у библиотеци за коју сам стручна са својим 7. степеном. Међутим, директор се променио и сада нови, тачније в.д. директора жели да уради то исто, али су му скривене намере да ми остави део библиотеке, а проценат који ми покрива веронаука прогласи за технолошки вишак. Из школске управе су ми саветовали да то никако не чиним, јер ће ме сигурно прогласити технолошким вишком и онда ми нема повратка. Рекли су ми да је вероучитељ послат од стране Цркве и Министарства вера и да се за место вероучитеља склапа уговор о делу на годину дана. Саветовали су ме да своје 100% радно место професора разредне наставе обавезно узмем, а веронауку узмем преко норме. Ја не бих да престанем да будем вероучитељ, али не бих ни да узимам некоме радно место и радим преко норме, док неко други, учитељ или вероучитељ, нема посао. Шта сад? Да ли стварно могу да ме прогласе технолошким вишком и 60 % (колико имам веронауке) избаце из школе? Колико могу да радим преко норме (професор разр. наставе+вероучитељ)? На бодовној листи коју правимо на крају наставне године налазим се негде у средини, тачније на 5. месту и никако не могу да будем технолошки вишак. В.д. директора још увек није направио поделу задужења. Да ли могу, кад ми предложи оно што сам претходних година радила, кажем да ми да мојих 100%, а да су вероучитеља добили из Цркве? Хвала!
  4. Моја мала братаница! http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/za-operaciju-nikoline-ristic-227.700-dinara_628002.html Николини је у наредне две до три недеље неопходно извршити операцију тумора вилице у Штутгарту. Болест јој је дијагностификована пре три године и после неколико операција и хемотерапије се повукла. Међутим, почетком прошле године лекари су констатовали да се тумор поново појавио и од тада почиње нова борба за живот ове девојчице. Све оне који су јуче били спречени да дођу на Штранд и учествују у хуманитарној акцији подсећамо на број рачуна на који могу да уплате помоћ. Рачун је отворен у Ерсте банци: За Николину Ристић у хуманитарне сврхе, бр. 908-34001-19 модел 97, а позив на број 178704478260.
  5. PACTKO

    Признајем да...

    Признајем да сам се самоизлечила од ЖРУ-зависности од пре две... године кад сам сваки слободан и неслободан тренутак била овде. Кад сам почела да запостављам укућане и кад сам догађаје са ЖРУ почела да уносим у породични живот као нешто што сви треба да знају (ЈА: "Еј, ............. се породила!" СУПРУГ: "Коооо?" ЈА: " ............, са ЖРУ!"). Признајем да је било веома тешко. Признајем да и сад често свратим и пратим на ФБ ЖРУ групе и људе са ЖРУ и да ми је ово прва порука од .... ко зна кад?! Изгледа да се полааааааако опет "навлачим"!
  6. PACTKO

    Братија код Моа.

    После шест месеци и 42 стране у "Моу", да и ја напишем неколико речи. Много ми недостаје ЖРУ, време проведено на форуму, али, једноставно, немам много времена да учествујем. Баш ми је жао. Много вас поздрављам и волим! :group111: Вечерас кад се окупите
  7. PACTKO

    Братија код Моа.

    Ево и мене после дуууго времена. Понекад вирнем да видим шта се дешава, видим да много пропуштам, не сналазим се, па се повучем. Надам се да ћу ускоро моћи да се вратим на форум, бар да редовније пратим. Желим да будем ту, али некако не могу да се организујем. Много ми недостајете!!! п.с. Хтела сам да ставим онај смајлић где вас све грлим, али ми ништа не отвара!
  8. Како да не? Приметила сам ја! "Прошла" плата у петак, 20. маја, а рачун ми празан већ 21. маја. А још нису хтели ни чекове да ми дају! greengrin СМАК!
  9. PACTKO

    Срећан рођендан!

    1000000001010 girl_jumping girl_jumping girl_jumping
  10. PACTKO

    Рецепти

    Треба ми Мирођијин рецепт за палачинке од хељдиног брашна. dada.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' />
  11. Слава Светосавске цркве у Оџацима Свештени спомен на спаљивање моштију Светог Саве престолни је празник цркве у Оџацима. Бденије у навечерје празника служио је презвитер Славко Протић, парох из Парага, а светом Литургијом началствовао је протојереј Остоја Нијемчевић, архијерејски намесник бачкопаланачки, уз саслужење десет презвитера. После опхода око светог храма, ученици верске наставе основних школа, извели су пригодан програм. Вечерњим богослужењем началствовао је отац Ђорђе Ђурђев, парох из Каћа. Овогодишњи кумови Љубиша и Ксенија Маринковић, као знак љубави и спомен на кумство подарили су храму нове литургијске сасуде и прибор за свету Тајну Крштења. За следећу годину кумства се удостојио господин Александар Радовић из Оџака. Фотографијеhttps://picasaweb.google.com/115335673912735685979/10201104# Оџаци, 11.05.2011 - Немања Петровић greengrin dada greengrin
×
×
  • Креирај ново...