Вилер Текс Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 1 минут, Zayron рече OK Vec sam to zapisao. Sv. Amvrosije je bio u zabludi. Tako to imamo riješeno. Hvala na objašnjenju. А мислиш ли да нека одређена заблуда утиче на нечију светост? Мени се чини да Бог гледа намере и душу и милион и један фактор који утичу на одређеног човека. Зајроне, ви католици и ови наши ултра зилоти сте толико слични духом и тим хватањем за папире. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Kako neko može uopšte da spominje primat a da ne zna ni da bekne o životu i poretku Boga našega Svete Trojice? Mislim stvarno, ako je cilj da se gađamo citatima onda možemo pravac kod čika Marka i Vilovskog, ali takvo ponašanje ni ne smeta rimohrišćanima, na žalost, na strašno veliku žalost. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 1 минут, Zayron рече Dokazali ste isto sve kao i sad sa sv. Amvrosijom. Ja sam naveo šta je rekao u svojoj propovijedi o tome a vi ste na to odgovorili: Koliko je luk? Tako. Imam i ja nekoliko desetina citata otaca o papskom primatu, o tumacenju Petrovih reci i slicno. Mozemo da suocimo citate. Sigurno, u citatima otaca, propovedima i tumacenjima Petrovog 'kamena' , nemamo jasnih i nedvosmislenih dokaza o Papskom primatu. Da ne pricamo o kanonskom pravu i istoriji Crkve, gde ne postoji primat, kakav je nastao kasnije, narocito posle raskola. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 13 минута, Zayron рече OK Vec sam to zapisao. Sv. Amvrosije je bio u zabludi. Tako to imamo riješeno. Hvala na objašnjenju. Trebalo mi je to odmah past na pamet, kako se samo toga ne sjetih ja. Јесам, одговорио сам колико је лук. Јер овакве расправе немају смисла ни мало. Боље је да живимо у мир и питамо се за лук,вино и сир и да терамо свако своју причу па ће Истина потврдити шта је истина. Али изгледа брате да сте ви много озбиљни...не мере код вас другачије, него потегни папир,печат,параграф и закон.А живот ко шиша. Ајде пустите једаред Богу да каже нешто, не може од папа да проговори. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Ma ne da je svako u zabludi ko spominje papski primat bez određenja i nepažljivo, nego taj pokazuje da nema dar da poznaje određene tajne koje Bog želi da projavi. Napisao sam tekst o toj bitnoj stvari koju sveti oci nisu mogli da poznaju ali su svi do jednog dali mogućnost da se jednom nekada to otkrije, a nisu bili kao zurloti i nisu paničili jer su znali da tu ima nešto konkretno što ne pripada apofatici. Priča o primatu kod svetih otaca je pokazivala ili uzdržanost ili nepažljivost. Kako i ne bi bilo tako kada je Rimska Crkva rešila da projavi način poretka u unutrašnjem životu Svete Trojice. Umesto da se sada tera do kraja, svi, i Rim i pravoslavni bogoslovi danas, svi, čak i ep. Jevtić, Bulović i drugi posegli su za politikom i time izdali put bogoslovlja. To treba da znamo. I treba govoriti o tome. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 55 минута, Milan Nikolic рече Ma ne da je svako u zabludi ko spominje papski primat bez određenja i nepažljivo, nego taj pokazuje da nema dar da poznaje određene tajne koje Bog želi da projavi. Napisao sam tekst o toj bitnoj stvari koju sveti oci nisu mogli da poznaju ali su svi do jednog dali mogućnost da se jednom nekada to otkrije, a nisu bili kao zurloti i nisu paničili jer su znali da tu ima nešto konkretno što ne pripada apofatici. Priča o primatu kod svetih otaca je pokazivala ili uzdržanost ili nepažljivost. Kako i ne bi bilo tako kada je Rimska Crkva rešila da projavi način poretka u unutrašnjem životu Svete Trojice. Umesto da se sada tera do kraja, svi, i Rim i pravoslavni bogoslovi danas, svi, čak i ep. Jevtić, Bulović i drugi posegli su za politikom i time izdali put bogoslovlja. To treba da znamo. I treba govoriti o tome. da Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Prvo pročitajre ovo - kliknite tu na taj link! pa nastavite sad raspravljat o "primatu" na osnovu ovih linkova dole http://chiesa.espresso.repubblica.it/articolo/1350696.html?refresh_cehttp://ocl.org/first-without-equals-a-response-to-the-text-on-primacy-of-the-moscow-patriarchate/ http://www.apostoliki-diakonia.gr/en_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=hist&NF=1&main=texts&file=18_1.htm http://ocl.org/first-without-equals-a-response-to-the-text-on-primacy-of-the-moscow-patriarchate/ http://ocl.org/wp-content/uploads/2015/11/First-Without-Equals-elp2014-01-en.pdf http://chiesa.espresso.repubblica.it/articolo/1350696.html?refresh_ce Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Ali, Zayrone, to su samo tekstovi, koji nemaju neku veliku dodirnu tacku sa faktickim stanjem na terenu Istocnih crkava. Ne moze vaselj. Patrijarh da se mesa u poslove bilo koje samostalne crkve. Ni po jednom poslu. Sam sabor na Kritu je pokazao jedinstvo u veri i zajednistvo u ljubavi . Nema tu nekog koji ce biti iznad nekog. Samo primati u casti i slavi prestola i kanonskog odredjivanje statusa svake patrijarsije i arhiepiskopije posebno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 9 часа, Bokisd рече Ali, Zayrone, to su samo tekstovi, koji nemaju neku veliku dodirnu tacku sa faktickim stanjem na terenu Istocnih crkava. Ne moze vaselj. Patrijarh da se mesa u poslove bilo koje samostalne crkve. Ni po jednom poslu. Sam sabor na Kritu je pokazao jedinstvo u veri i zajednistvo u ljubavi . Nema tu nekog koji ce biti iznad nekog. Samo primati u casti i slavi prestola i kanonskog odredjivanje statusa svake patrijarsije i arhiepiskopije posebno. S Rusima ne, to cete morati svi još jednom komplet maksuz do Moskve pred prestol patrijarha Kirila da pokažete to jedinstvo u vjeri i zajedništvo u ljubavi i sa Rusima i s Moskovskom Patrijaršijom. Oni čekaju tamo na vas. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 On 10/11/2017 at 22:21, Zayron рече Čini mi se da je rasprava o "primatu ili prvenstvu sv. Jovana nad sv. Petrom" sasvim isforsirana, umjetno stvorena, suvišna i ne daje mnogo smisla Хоћеш рећи да је Јн дорађиван после 11 векова, не контам? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 9 часа, Zayron рече S Rusima ne, to cete morati svi još jednom komplet maksuz do Moskve pred prestol patrijarha Kirila da pokažete to jedinstvo u vjeri i zajedništvo u ljubavi i sa Rusima i s Moskovskom Patrijaršijom. Oni čekaju tamo na vas. Ma, Zayrone, da li razumes, da je , recimo, SPC potpuno samostalna u odlucivanju na svojoj administrativnoj teritoriji ? Po svim pitanjima koja se ticu same SPC. Patr. Kiril nema nikakvog prava i mogucnosti , niti ga interesuje da vrsi vlast nad nasom crkvom. Mi smo potpuno samostalni i nezavisni, kao i svaka druga pomesna crkva. I, SPC ne moze da se mesa u odluke neke druge crkve. I, tako u krug. Sve pomesne crkve su samostalne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ma, Zayrone, da li razumes, da je , recimo, SPC potpuno samostalna u odlucivanju na svojoj administrativnoj teritoriji ? Po svim pitanjima koja se ticu same SPC. Patr. Kiril nema nikakvog prava i mogucnosti , niti ga interesuje da vrsi vlast nad nasom crkvom. Mi smo potpuno samostalni i nezavisni, kao i svaka druga pomesna crkva. I, SPC ne moze da se mesa u odluke neke druge crkve. I, tako u krug. Sve pomesne crkve su samostalne. Ti takodjer ne razumiješ na primjer da je isto tako kod nas Ukrajinska grkokatolička Crkva sasvim samostalna u odlučivanju na svojoj administrativnoj teritoriji i mogu si izabrati za poglavara koga hoce i hirotonisati episkope koje hoce itd. Ali to s primatom pape u Rimu nema nikakve veze. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 1 минут, Zayron рече Ti takodjer ne razumiješ na primjer da je isto tako kod nas Ukrajinska grkokatolička Crkva sasvim samostalna u odlučivanju na svojoj administrativnoj teritoriji i mogu si izabrati za poglavara koga hoce i hirotonisati episkope koje hoce itd. Ali to s primatom pape u Rimu nema nikakve veze. Ali, mora papa da potvrdi svakog kardinala, zar ne ? Bez njegove odluke nema validnosti. To kod nas nije slucaj. Ne treba bilo ko', da potvrdjuje ili osporava odluku. Samo se posalje kanonsko pismo svim pomesnim crkvama da je rukopolozen novi episkop koji je sada u zajednici sa svima. Ne treba sad nesto Mosk. Patrijarh da presudjuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Ali, mora papa da potvrdi svakog kardinala, zar ne ? Bez njegove odluke nema validnosti. To kod nas nije slucaj. Ne treba bilo ko', da potvrdjuje ili osporava odluku. Samo se posalje kanonsko pismo svim pomesnim crkvama da je rukopolozen novi episkop koji je sada u zajednici sa svima. Ne treba sad nesto Mosk. Patrijarh da presudjuje. Nema veze to ni sa kardinalima, to bi htjelo sad posebnu temu. Papa potvrdjuje svakog (radi tog primata) ali je to odvajkada u 90% slučajeva bila tekuca naprosta formalnost jer se potvrdjivala odluka pomjesnih Crkva i njihovih sabora, kardinalska funkcija je opet nešto drugo što s tim svim toliko ne suvisi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 Hoće da nas navuku na "demokratiju". Jao kako su providni, kao neće poturati svoje ljude da vladaju nama. U strašno velikim snovima žive današnji rimohrišćani. Ponašaju se nerealno kao neki zavisnici. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука