Iulianus Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 4 минута, Zayron рече Ukoliko Hristova proglašenja kao Ovo je krv moja, ovo je tijelo moje, Ti si Petar Stijema i slična smatrate magijskim onda je to tako. Ne, ne smatram da je to što si naveo bitno, mada i to može da se podvede pod "magiju" u širem smislu. Nešto drugo sam imao na umu al` neću da "Vam" rečem šta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 5 минута, Iulianus рече Ne, ne smatram da je to što si naveo bitno, mada i to može da se podvede pod "magiju" u širem smislu. Nešto drugo sam imao na umu al` neću da "Vam" rečem šta (Izvinjavam se zato što te ovde oslovljavam sa "Vi", dakle pod navodnicima, jer smatram da je nepotrebno da persiramo jedan drugome. ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 44 минута, Zayron рече Nikakva magija, samo sila Hristovog proglašenja i Njegova izričita želja i volja da to tako bude. Па не бих баш рекла, ипак Петар ту одговара у име свих апостола, јер Исус пита:"А ви шта велите ко сам ја?" пре 8 минута, Iulianus рече Поента примата, по мени, је да онај који је први никада заправо неће инсистирати на томе (зато видимо да Јован пушта Петра да уђе први, иде за њим и Христом - не гура се и сл.) Вилер Текс and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 3 часа, Iulianus рече Ne, ne smatram da je to što si naveo bitno, mada i to može da se podvede pod "magiju" u širem smislu. Nešto drugo sam imao na umu al` neću da "Vam" rečem šta To bi me baš zanimalo šta se može sve imati na umu kad neki tvrde da je to moguce razumjeti i drugačije kad Isus na primjer kaže Ovo je tijelo moje i ovo je krv moja. Možda da je htio reci ovo je tijelo Petrovo a krv njegovog brata Andrije? To bi bilo to drugačije. Ili kad je rekao ovo: Ti si Petar Stijena i na toj Stijeni sagradicu šta? Možda vikendicu a Crkvu negdje drugdje? Baš me zanima kakvi su sve to načini na koje se to sve da razumjet, interpretovat i shvatit. Iulianus and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 Управо сада, Џуманџи рече Па не бих баш рекла, ипак Петар ту одговара у име свих апостола, јер Исус пита:"А ви шта велите ко сам ја?" Поента примата, по мени, је да онај који је први никада заправо неће инсистирати на томе (зато видимо да Јован пушта Петра да уђе први, иде за њим и Христом - не гура се и сл.) Pa ne gura se ni Petar kad vec tako kažeš da ga je Jovan pustio ispred sebe. Poenta primata je u onom naslovu koji svaki papa ima. sluga slugu Božijih, to je tačno. https://en.wikipedia.org/wiki/Servant_of_the_servants_of_God Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 1 минут, Џуманџи рече Поента примата, по мени, је да онај који је први никада заправо неће инсистирати на томе (зато видимо да Јован пушта Петра да уђе први, иде за њим и Христом - не гура се и сл.) Ali čemu onda kasnije isticanje primata kao toliko važnog za opstanak i jedinstvo crkve? Ako niko na njemu ne insistira onda do njega niti drži niti mu koristi za bilo šta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 16 минута, Iulianus рече Ali čemu onda kasnije isticanje primata kao toliko važnog za opstanak i jedinstvo crkve? Ako niko na njemu ne insistira onda do njega niti drži niti mu koristi za bilo šta. Inače ko stalno spominje primat ste vi pravoslavci. Mi ga spominjemo samo par puta na godinu, na blagdan sv. Petra i Pavla i kad papa proglasi nove kardinale i ide se dalje, rješavaju važnije stvari. S tim se ne opterecujemo iz dana u dan kao vi, skoro da nogom o njega ni ne zapnemo. A vama on ne izlazi iz glave ni iz usta. Možda vam se i u snovima javlja sveti Petar zveckajuci s ključevima i s tim svojim primatom. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 7 минута, Iulianus рече Ali čemu onda kasnije isticanje primata kao toliko važnog za opstanak i jedinstvo crkve? Ako niko na njemu ne insistira onda do njega niti drži niti mu koristi za bilo šta. Немам појма, нисам много бистра, поготову не за ова питања. Моје је мишљење да је истицање примата било историјски условљено, рецимо, када се проширило аријанство није се знало ко где удара. Једног изопште из једне заједнице он оде у другу и сл. и тешко се констатовало ко где стоји по којим питањима и ко се за шта "пита" (још из Павлових посланица видимо да је било врдања и збуњености - "Чудим се да се од Онога који вас позва благодаћу Христовом, тако брзо одвраћате на друго јеванђеље". Оно сам рекла уопштено, за "свакодневни живот малих људи", крупни играчи ме не интересирају. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 8 минута, Zayron рече ide se dalje, rješavaju važnije stvari. S tim se ne opterecujemo iz dana u dan kao vi, Naravano da se ne opterećujete. Ni ja se ne bih opterećivao kada bih zauzeo busiju i nikome ne bih dao da priđe jednako insistirajući da je ona (ta busija) veća i od najveće planine na svetu, aman! Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 14 минута, Џуманџи рече Немам појма, нисам много бистра, поготову не за ова питања. Моје је мишљење да је истицање примата било историјски условљено, рецимо, када се проширило аријанство није се знало ко где удара. Једног изопште из једне заједнице он оде у другу и сл. и тешко се констатовало ко где стоји по којим питањима и ко се за шта "пита" (још из Павлових посланица видимо да је било врдања и збуњености - "Чудим се да се од Онога који вас позва благодаћу Христовом, тако брзо одвраћате на друго јеванђеље". Оно сам рекла уопштено, за "свакодневни живот малих људи", крупни играчи ме не интересирају. Dobro, ima tu i malo politike (malo više). Ali i ovo što si istakla je politika na svoj osobeni način. Druga sredstva i druge metode su naprosto važne bile tada. Mi nismo u stanju da pojmimo kako su religija i politika bile isprepletene u ono vreme koje pominješ, itd. Široka je zaista ovo tema. (Nisam treb`o da se mešam ) пре 14 минута, Џуманџи рече нисам много бистра, E, sad! Ne pristaje ti lažna skromnost. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 6 часа, Zayron рече Pa u tom je i suština spora izmedju Istoka i Zapada, Istok ne može povjerovat da se na Zapadu primat uzima i shvata tako ozbiljno ili preozbiljno a Zapad ne može povjerovat da se na Istoku uzima tako neozbiljno ili nikako. Tu bi moglo biti rješenje ili problem. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 (измењено) пре 5 минута, Iulianus рече (Nisam treb`o da se mešam ) Напротив, што да не. Ја стварно не знам, нити сам размишљала о томе, просто ме не интересује на ширем нивоу. пре 5 минута, Iulianus рече E, sad! Ne pristaje ti lažna skromnost. Па нисам ја нимало скромна, само знам неке своје, малобројне* лимите. Измењено Октобар 13, 2017 од Џуманџи * Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 1 минут, Џуманџи рече Напротив, што да не. Ја стварно не знам, нити сам размишљала о томе, просто ме не интересује на ширем нивоу. Па нисам ја нимало скромна, само знам неке своје лимите. Ali si gorda cak i kad pricas o svojim limitima Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 Управо сада, Ronald рече Ali si gorda cak i kad pricas o svojim limitima Па и ја велим, да ме зна добро као што ме ти знаш... Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 21 минута, Iulianus рече Naravano da se ne opterećujete. Ni ja se ne bih opterećivao kada bih zauzeo busiju i nikome ne bih dao da priđe jednako insistirajući da je ona (ta busija) veća i od najveće planine na svetu, aman! Pa da, mi imamo jednu pjesmicu o tom primatu i tu istu pjevamo i vrtimo po milion puta ko pokvarenu gramofonsku ploču jer se niko nije sjetio izmislit nekoliko drugih daljih. I vi to sad smatrate nekim velikim papoljubstvom ili čim. Mi ako vec papu volimo to je zato što respektujemo i volimo ono što je Isus obecao prvom od njih tj. svetom Petru. Na blagdan sv. Petra i Pavla se otpjeva Tu es Pedro - Tu es Petrus i cao, ide se dalje! Nama je to radost slavit apostola Petra i to što je o njemu rekao Isus a ne opterecenje! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука