александар живаљев Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Епископи пакрачко-славонски Јован и умировљени захумско-херцеговачки Атанасије служили су 9. октобра, на празник Светог апостола и евангелисте Јована Богослова са свештенством Свету службу Божију у Лаври преподобног Симеона Мироточивог на Немањином граду у Подгорици. Молитвено је учествовао Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије. У литургијској бесједи Владика Атанасије је рекао да је велика тајна то што је Господ повјерио мајку своју љубљеноме ученику Јовану Богослову. „Који је тајну богословља поцрпео из груди, кад се наслонио на Његове груди на Тајној вечери, како говоре Свети оци. Препун би љубави и зато би препун богословља“, рекао је он. Он је казао да је радостан овај празник у храму Светог Симеона Мироточивога, оживљенога и обновљенога. „Оживљенога и обновљенога као манастира, овде на месту рођења Стефана Немање. Господ је поверио Јовану своју мајку. А она је символ и носиоц, живо оличење Цркве. По катакомбама римским, грчим острвима и малоазијским Богородица је насликана у олтару како шири руке, шира од небеса. Она је, уствари Црква, то је рекао и Свети Кирил Александријски. Њу као такву даје своме брату усвојеноме, брату по љубави Јовану Богослову“, казао је Владика Атанасије. Он је нагласио да је Господ предао апостолу девственику девствену матер своју. „То је знак да Јован има један примат и над апостолом Петром. Знак други је тај што Jован своје Јеванђеље око стоте године. И то је оно једанаесто васкрсно Јеванђеље где Господ три пута пита Петра: Љубиш ли ме? Паси овце моје. Несрећни властољубиви Рим је измислио, смислио да то, не знам какав примат даје Петру. А уствари Он само васпоставља оно што је Петар био изгубио својим трикратним одрицањем“, објаснио је Владика Атанасије. Извор: http://www.mitropolija.com/episkopi-pakrljacko-slavonski-jovan-i-umirovljeni-zahumsko-hercegovacki-atanasije-sluzili-liturgiju-u-lavri-sv-simeona-mirotocivog-u-podgorici/ "Tamo daleko", Џуманџи, Рапсоди and 7 осталих је реаговао/ла на ово 9 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Pa ovo mi se mnogo sviđa, odražava potpuno moje biće. "Tamo daleko", БанеЛ, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ovo mi se mnogo sviđa, odražava potpuno moje biće. Дјелим Твој осјећај. То је оно када осјетимо дјевствено чисту Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву, Царство Божије у којој је примат, Алфа и Омега, на почетку и на крају, Логос. БанеЛ, Volim_Sina_Bozjeg, "Tamo daleko" and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Dzedaj-master Tasa... Џуманџи, "Tamo daleko", БанеЛ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Šteta samo što pravoslavni (i katolički) crkveni Otac sveti Amvrosije nije čuo za ovu propovijed, sigurno bi onda ovu svoju formulisao drugačije Ubi Petrus ibi Ecclesia, et ibi vita eterna.Where there is Peter there is the Church, where there is the Church there is life eternal!— St. Ambrose of Milan Citat iz omilije svetog Amvrosija Milanskog povodom blagdana svetog Petra i Pavla (557) https://oca.org/saints/lives/2017/12/07/103485-st-ambrose-the-bishop-of-milan Propovijed/omilija (sermo) svetog Amvrosija - citat (idite na broj 557) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Nemoj da places Zyron, volimo mi I Petra, ali Jovan Bogoslov, apostol ljubavi ili apostol Pavle su nam omiljeni! Nikakvim video snimcima I ubedjenjima ne mozes to osporiti.... ne gubi vreme :-) Вилер Текс, БанеЛ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 (Ajde hrišćani, a pogotovo "hrišćani", ne prepirite se oko nebitnih stvari, samo produbljujete ionako duboke podele, aman!) Цитат Молим вас пак, браћо, именом Господа нашега Исуса Христа да сви једно говорите, и да не буду међу вама распре, него да будете утврђени у једном разуму и у једној мисли. Јер сам чуо за вас, браћо моја, од Хлојинијех домашњијех да су свађе међу вама, А то кажем да један од вас говори: ја сам Павлов; а други: ја сам Аполов; а трећи: ја сам Кифин; а четврти: ја сам Христов. Еда ли се Христос раздјели? Еда ли се Павле разапе за вас? или се у име Павлово крстисте? Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 4 минута, Iulianus рече (Ajde hrišćani, a pogotovo "hrišćani", ne prepirite se oko nebitnih stvari, samo produbljujete ionako duboke podele, aman!) А то хоћемо и да им кажемо. А они се ухватили примата па не пуштају... "Tamo daleko", Iulianus and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 19 минута, "Tamo daleko" рече Nemoj da places Zyron, volimo mi I Petra, ali Jovan Bogoslov, apostol ljubavi ili apostol Pavle su nam omiljeni! Nikakvim video snimcima I ubedjenjima ne mozes to osporiti.... ne gubi vreme :-) Kakve sad veze ima propovijed vladike Atanasija i propovijed svetog Amvrosija koji o primatu sv. Petra tvrde dijametralno suprotne stvari i zato sam ih spomenuo i usporedio htijuci ukazat na to s tim što mi sad pišeš? No, dobro, valjda ni tebi nije sasvim jasno šta si htio time da kažeš. Za svaki slučaj evo postavim onda i to video pošto vidim da insistiraš na njemu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 4 минута, Вилер Текс рече А то хоћемо и да им кажемо. А они се ухватили примата па не пуштају... Pusticemo se mi primata odmah čim se vi pustite njegovog osporavanja, ahahahaha! Mi ga ne osporavamo vec vi a kako je vidjet ni sv. Amvrosije ga nije osporavao vec naprotiv potvrdjivao. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 10 минута, Вилер Текс рече они се ухватили примата Treba da se okanu "primata". Jes` da su nam "primati" daleki rodijaci, al` nisu katolici () (Ovde sam hteo nešto da kažem "ozbiljno" ali sam izgubio nit... i tako ) "Tamo daleko" and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 6 минута, Zayron рече Pusticemo se mi primata odmah čim se vi pustite njegovog osporavanja, ahahahaha! Mi ga ne osporavamo vec vi a kako je vidjet ni sv. Amvrosije ga nije osporavao vec naprotiv potvrdjivao. Признајем да је моје знање из историје Цркве и теологије скромно. Али мислим да не мора сваки став неког светитеља,који је имао за живота, да буде тачан, тачност није мерило светости. Ово не значи да на било који начин оспоравам светост Светог Амвросија Миланског, чак ми је јако драг светитељ. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 10 минута, Вилер Текс рече Признајем да је моје знање из историје Цркве и теологије је скромно. Али мислим да не мора сваки став неког светитеља да буде тачан, тачност није мерило светости. Ово не значи да на било који начин оспоравам светост Светог Амвросија Миланског, чак ми је јако драг светитељ. Naravno da nije on jedini, ima ih koliko hoceš, o tom sam vecf negdje pisao ali smo se došli da apsurdne situacije gdje ste vi na svakog daljeg svetog Oca prije 1054. koji je nešto pozitivno rekao o tom, dakle priznavao a ne osporavao prvenstvo sv. Petra govorili, no, to je samo on, ne može se samo na osnovu njega ili toga misliti o tom tako itd. Radi toga sam i prestao raspravu o takvim stvarima i ne budem se s vama više nadmudrivat, ovdje sam morao intervenisati jer ovo je u nebo vapijuce kako se sve da izokrenuti kad se to hoce. Šta si mislit o tome kad ne respektujete izjave ni svojih svetitelja i svetih Otaca. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 пре 2 минута, Zayron рече Naravno da nije on jedini, ima ih koliko hoceš, o tom sam vecf negdje pisao ali smo se došli da apsurdne situacije gdje ste vi na svakog daljeg svetog Oca prije 1054. koji je nešto pozitivno rekao o tom, dakle priznavao a ne osporavao prvenstvo sv. Petra govorili, no, to je samo on, ne može se samo na osnovu njega ili toga misliti o tom tako itd. Radi toga sam i prestao raspravu o takvim stvarima i ne budem se s vama više nadmudrivat, ovdje sam morao intervenisati jer ovo je u nebo vapijuce kako se sve da izokrenuti kad se to hoce. Брате, колико је лук на пијаци код вас ових дана? Ћерајте ви своје а ми своје па ће Бог показати ко је у праву а ко у криву а до тада о луку,фудбалу и још по нечему Milan Nikolic and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Управо сада, Вилер Текс рече Брате, колико је лук на пијаци код вас ових дана? Ћерајте ви своје а ми своје па ће Бог показати ко је у праву а ко у криву а до тада о луку,фудбалу и још по нечему Bog je to vec pokazao na Kritu. https://www.lidovky.cz/neshodnou-se-ani-na-narozeni-krista-marna-snaha-revniveho-pravoslavi-12e-/zpravy-svet.aspx?c=A160616_105856_ln_zahranici_msl Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука