коЖељ њацИ Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 Само да подсетим на моје писаније из Данаса од 14. августина ове године: http://danas.rs/licni_stavovi/licni_stavovi.1148.html?news_id=353717&title=Crkvene+crvene+linije Justin Waters, Iulianus, Danijela and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 3 часа, Grizzly Adams рече У Хрватску сам ишао скоро сваке године док сам био тамо, сад мало ређе. Задњи пут сам био 2014-те. Shame on you,još im ostavljaš pare.....to je ko kad bi Jevrejin Hitleru na izdahu dao veštačko disanje.... Рапсоди and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2017 пре 5 часа, ana čarnojević рече Kratose ovde se, za pocetak, plasira stav da niko nista ne treba da kaze nego da tako sedimo i gledamo. dakle ni da kazemo. ni Tasa ni Bulovic ni ti ni ja niko. eto da kazemo. Mi ovde možemo i ja recimo sad tebe pitam,ti imaš apsolutno iste poluge moći kao mali Alek kako bi rešila pitanje KiM?Ne pitam samo tebe pitam sve ovde koji diskutuju uključujući i sebe....vot iz d fajnal solušn? Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 10 часа, Grizzly Adams рече Нема везе Косово, ајде никад да га не признамо. Ал` да престанемо само о Косову да причамо, свађамо се, везујемо судбину народа за то итд. Већ дваес година Срби само о том Косову причају, свађају се, проглашавају за издајнике... Све се цени по Косову. Докле бре више!? Дваес? Недавно сам читала транскрипт скупштинске расправе с почетка 20. века. Дебата о решавању катастрофалног стања у болницама је прекинута примедбом да Косово још није враћено у састав Србије, а то је најхитније и најбитније питање. Кад вратимо Косово, лако ћемо за болнице. Не бих ја ускакала у ову расправу, мени једино битно да људи свих националности и тамо и овде имају што нормалнији и безбеднији живот, па се онда може даље о томе како то постићи... Милан Ракић, Lady Godiva, "Tamo daleko" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 14 часа, Кратос рече Šta Patrijarh Sinod i Crkva uopšte tu i mogu da urade po pitanju KiM?Recimo kažu Vučiću ti si izdajnik i nećemo da učestvujemo u legitimizaciji zločina,šta bi bi mi kao narod i država time dobili?el bi se šiptari po&rali u gaće i uvatili tutanj sa Kosova?Šta Crkva tu može konkretno da uradi i šta ona nudi kao rešenje za taj gordijev čvor? За почетак би могли да помогну да се народ узме у памет, да пробуди свест народа да имамо посла са белосветским олошима и битангама. Патријархова реч би одјекнула у народу уколико би се супроставио дотичном ипак има гро нас који не пратимо задругу,фарму,пинк,хепи и нама није испран мозак. Али треба звонити у сва звона као недељом у цркви. Кратос and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 8 часа, Жељко рече Само да подсетим на моје писаније из Данаса од 14. августина ове године: http://danas.rs/licni_stavovi/licni_stavovi.1148.html?news_id=353717&title=Crkvene+crvene+linije Изгледа мало чудно да Видовдан није пренео владикино отворено писмо... Или нас више не треба то да чуди... obi-wan and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 Свиђа ми се што на теми превладавају хладне главе, као ретко кад кад се прича о КиМ. Да се оргадим, не слажем се са многим ставовима одавде, али кад бисмо о свакој теми причали овако трезвено и стављајући аргументе уместо да певамо патријотске песме и бусамо се у груди јуначке и србске, много би нам боље било шта год на крају таквог трезвеног размишљања да одлучимо. коЖељ њацИ , Paradoksologija, Danijela and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 1 сат, Paradoksologija рече Дваес? Недавно сам читала транскрипт скупштинске расправе с почетка 20. века. Дебата о решавању катастрофалног стања у болницама је прекинута примедбом да Косово још није враћено у састав Србије, а то је најхитније и најбитније питање. Кад вратимо Косово, лако ћемо за болнице. Не бих ја ускакала у ову расправу, мени једино битно да људи свих националности и тамо и овде имају што нормалнији и безбеднији живот, па се онда може даље о томе како то постићи... А докле ћемо ми да причамо овако бесмислене приче, болница или Косово? Мислим као да сад овде неко говори ајде да извршимо харакири јер је КиМ окупиран. Као што је релана тема робовско економско стање нашег народа тако је и реална тема окупирано Косово. Ко то не схвата има озбиљан идеолошки проблем у глави. Безумни леви или безумни десни. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 1 hour ago, Paradoksologija рече Не бих ја ускакала у ову расправу, мени једино битно да људи свих националности и тамо и овде имају што нормалнији и безбеднији живот, па се онда може даље о томе како то постићи... Ali tome se svi nadamo, međutim ne treba izgubiti sa uma, da se Srbija tu ništa više ne pita od kad je KiM okupirana, već je to delo međunarodne zajednice i nisu ništa uradili. Sad je međunarodnoj zajednici odjednom najvažnije da i Srbija učestvuje u oblikovanju institucija kosova, te tako opravdavaju u suštini osnovno ljudsko pravo koje nisu uspeli da postignu a to je pravo na život. Hoćemo li se podestiti koliko ubistava srba sa KiM se desilo a da nisu nađeni zločinci? Kojoj državi na svetu su ubistva zbog nacionalne ili verske mržnje oproštena? Samo kosovu izgleda jer je protektorat međunarodne zajednice direktno odgovoran za to a ne Srbija. Sad nam govore kako Srbija ustvari preuzima ulogu krivca za ubijanje srpske dece na KiM jer eto srbi nisu u institucijama kosova itd.. Sve ide ka tome da je jedino rešenje priznanje kosova a da su srbi na KiM ustvari taoci te terorističke organizacije koja na kosovu definitivno vlada. Ako smo mi sebi dozvolili da imamo neoborive dokaze da je haradinaj ratni zločinac i monstrum otkud to odjednom nije? Ako nije nek kaže vučko da je pogrešio kad ga je tako nazivao. Puno nelogičnosti oko kosova što pokazuje da je pitanje prava na osnovno ljudsko pravo umrlo na kosovu i sada mi treba da udjemo u takve institucije? Srbija nema pravo da ulazi u pregovore oko institucija na KiM, nego ima pravo da ukazuje na kršenje ljudskih prava upravo onima koji se prave da to pravo ne vide i upravo onima koji su zbog tog kršenja osnovnih ljudskih prava Srbiji otcwepili teritoriju. Ako ja vama kažem da su Albanci u vreme Miloševića imali paralelne institucije, škola naprimer, da li se pitate odakle im novac pošto nisu novac dobijali od poreza? Pa da naravno reći ćete znamo da je novac od narko kartela to je valjda jasno i sada ja vama postavljam pitanje kako je uspeo jedan narko kartel u svetu da dobije i sopstvenu državu? Ima još puno nelogičnosti a što se tiče KiM i ja sam spreman da o njima pričamo ali da podržimo institucije koje ne žele da zaštite osnovno ljudsko pravo na život tako što ne nalaze krivce za ubistva i šalju poruku da svaki srbin sa KiM može tako da prođe, onda mi nemamo ni moralno ni intelektualno pravo da to uradimo, kao ni ijedna država na svetu? Stvar je više nego jasna ali eto da se pomirimo sa porazom u ovoj mojoj platformi mi moramo ali rat još nije završen, bitka mora da se povede i za zelenim stolom. Grizli se poziva na stanje na terenu koji su vojno osvojili neprijatelji. Ok ali ni to stanje nije stanje bez da se zakuca potpisima svih država ili barem onoliko država koje bi primile kosovo u UN, do tada srbija mora da čuva osnovno ljudsko pravo na život jer je to odgovornost svake države na svetu. Institucije kosova su stvorene gaženjem osnovnog ljudskog prava na život, jer da nisu, onda bi se krivci za ubistva deteta radi nacionalne i verske mržnje pronašli. "Tamo daleko", Кратос and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 27 минута, ana čarnojević рече da imam poluge moci ja bih iste vratila Znači ti bi u principu da problem nekako ostane pa će onda da se u budućnosti javi neki genije bez tog poremećaja,poput recimo Kralja Petra i vrati nam Kosovo?Će dođe naših pet minuta ničija nije gorela dovjeka pa neće bi šiptarsko-kaubojska. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 1 минут, ana čarnojević рече ne mora sada, ne mora genije, ne mora jedan covek, ali najvaznije je da nije ovaj. Ok ali kada dođe taj trenutak kako bi se to rešilo,el ala kralju Pero srpski sine metodom ili postoji neko bolje rešenije? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 4 минута, ana čarnojević рече pa brate Kratose sta je volja Bozija nego najbolje resenje? A koja je volja Božija po pitanju KiM? Šta ćemo recimo ako nam šiptarija preotme kulturnu baštinu u UNESCO?Što nije nemoguće jer su i prošli put bili na ivici.Šta da radimo?Da protestujemo,spalimo Vučića na trgu,da na društvenim mrežama iskažemo svoj pravednički gnev?Šta da radimo i šta recimo Crkva može da pomogne u tome da se recimo to za UNESCO ne desi? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 4 часа, Mali Marko рече За почетак би могли да помогну да се народ узме у памет, да пробуди свест народа да имамо посла са белосветским олошима и битангама. Патријархова реч би одјекнула у народу уколико би се супроставио дотичном ипак има гро нас који не пратимо задругу,фарму,пинк,хепи и нама није испран мозак. Али треба звонити у сва звона као недељом у цркви. Mislim da je narod toga svestan i bez te izjave Patrijarha ali bi svakako ta reč odjeknula i uzkomešala javnost i srpsko društvo samo ne znam sa kakvim ishodom i ciljem na kraju.Patrijarhova izjava ne može da nam vrati KiM.Kosovo smo izgubili višedecenijskom lošom politikom koja je na kraju kulminirala ratom kojim nam je i oteto i da bi ga vratili,potrebne su kontra mere, potrebna nam je dobra politika koja će isto tako na kraju kulminirati ratom ali je za to potrebno strpljenje i strategija a ja to ne vidim niti mislim da je Crkva niti naša država imaju nažalost. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 4 часа, Ђорђе Р рече Изгледа мало чудно да Видовдан није пренео владикино отворено писмо... Или нас више не треба то да чуди... Mislim da je preneto. А чуди те зато што мислиш да је симбол Видовдана камиказе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 4 минута, ana čarnojević рече sve dok se mi borimo, mirnim putem, bez priznavanja konacnog statusa Pa nit nam oni to traže niti ćemo mi da ga priznamo ali status je za njih i za zapad rešen.Mirnim putem ga nismo ni izgubili... Hvala na odgovorima. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука