Jump to content

Епископ бачки Иринеј: Дијалог о Косову и Метохији или монолог по мери Зоране Михајловић

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Кратос рече

Patrijarh danas reče da nije Crkva dala nikakav orden Zorani nego vladika šta god to značilo....:D

http://www.alo.rs/zorana-prica-prazne-price/123578

Iz cega mozemo da zakljucimo da valjda vladika nije deo Crkve... :0212_rolleyes: ...šio mi ga djuro, pa mi ispalo tesno, to ti je to, nista drugo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Opaska o cutanju se odnosila na konkretne izjave Patrijarha u ovom slucaju. 

Mene vise brine njegova izjava kako veruje da I "AV veruje o Kosovu kao I Srpski narod". E to je vec problematicna izjava, pa makar I u nameri da diplomatski kaze nesto... To naprosto nije moguce (ili barem ja ne verujem da je moguce), jer se takvom izjavom podrzava, po mnogima, veleizdaja predsednika, koji uzurbano izrucuje Kosmet, zlocincu Taciju I zlikovcu Haradinaju. Vrlo kriticni momenti koji bi pogresnim potezima, izjavama  I sl. naneli smrtonosni udarac svim Srbima, ne samo na Kosovu I Metohiji.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, "Tamo daleko" рече

... I hope not.

Znaš kako, naši političari, a bogami i crkveni velikodostojnici (valjda po ugledu na ove prve) kad god im nešto "smrdi" ili treba da preuzmu neku odgovornost na svoja "nejaka pleća" pozivaju se na famozni "narod", pa još i "srpski narod". 

Na koga ovde patrijarh misli kada govori o "narodu"? Na pomahnitale AV-AV glasače, koji će prihvatiti sve ono što izgovori "njegovo predsednikovstvo" ali samo uz pomoć dubinske mentalne gimanastike? Ili pak na "ostatak ostataka" (naroda)? 

Kad sve jednom bude završeno, ovako ili onako, bojim se da ćemo opet kao i uvek do sad da upiremo s kažiprstom jedni na druge uz neizbež(a)n(u) uzvik/reč, "izdaja!".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...