Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Управо сада, Vladan3 рече Пази, када употребиш на овакав начин "неминовно" дајеш себи улогу Бога. Јер овај суд који си изрекао може апсолутно да зна само баш тај Бог и ако он хоће коме да открије, а не ја, ти или било ко други. to nije bas moje vec ucenje i PC u najvecoj meri. A odredjene ideje i nacini na koji su ljudi sluzili bogu su u dijametralnoj suprotnosti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Вера је одговарање на љубав и то делима. А сама конструкција питања ("вера у ") замагљује то, тако да се не може одговорити, када је овако постављено. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 10 минута, Филозоф рече to nije bas moje vec ucenje i PC u najvecoj meri. A odredjene ideje i nacini na koji su ljudi sluzili bogu su u dijametralnoj suprotnosti Има разних мишљења на ту тему од апостола Павла па на овамо али мислим да је најбоље ипак рећи да последњу реч има Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Управо сада, Vladan3 рече Има разних мишљења на ту тему од апостола Павла па на овамо али мислим да је најбоље ипак рећи да последњу реч има Бог. Traljavo mi je malo to iskreno vuce na neki sinkretizam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 1 минут, Филозоф рече Traljavo mi je malo to iskreno vuce na neki sinkretizam Не, ако останемо само на Павлу који каже да ће им Бог судити по савести. Онда ми ту нема шта да се мешамо ни у њихову веру ни савест него да гледамо себе и свој пут ка Богу. Дакле, нема синкретизма и мешања, свако своје па како Бог да. То што њих препуштамо Богу није ни слабост ни синкретизам него баш јака вера да Бог зна шта ради у вези сваког бића на земљи. Bokisd and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 18 минута, ana čarnojević рече okej Boki, ali covekovo bice je duboko i ko zna kakvi sve tu slojevi postoje. desavace ti se da odjednom posumnjas, umom, srcem, kako god. meni se nekad cini kao da ispliva neki neosveceni deo srca na povrsinu, pa sad i to treba osvetliti, ispitati, zagrejati. umno mi se desava malo redje...kao da mnogo bolje kapiram nego sto umem da volim. nije lako ono...svim srcem, svim umom, svom dusom svojom. kad je tako onda se pomeraju planine. a gde smo mi od toga. Slazem se. Covek je dusevno, vrlo duboko i neispitano bice. Ali, recimo, drago mi je, sto umno i razumski kapiras stvari oko postojanja Boga. Mislim, da je ta stvar mnogo vazna i presudna u nasem hodjenju ka' Bogu. Pa, ako , kako kazu u vojsci, ( po pravilu sluzbe ), idemo ka Bogu, vremenom ce nam stvari o njemu, biti , sve jasnije i jasnije, i nasa vera ce biti, sve jaca i jaca. Najbitnije je, poverovati u Boga, najsprostijom verom, pa, jacati u veri. Tako nesto gledam na ovu stvar, sa verom. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 18 минута, Vladan3 рече Не, ако останемо само на Павлу који каже да ће им Бог судити по савести. Онда ми ту нема шта да се мешамо ни у њихову веру ни савест него да гледамо себе и свој пут ка Богу. Дакле, нема синкретизма и мешања, свако своје па како Бог да. То што њих препуштамо Богу није ни слабост ни синкретизам него баш јака вера да Бог зна шта ради у вези сваког бића на земљи. Ali savest je duboko vezana za kulturu u kojoj smo odrasli kao i za nasa uverenja. Da ne govorim sto nas danasnja neuronauka demantuje po pitanju savesti jer samo jednom promenom na ceonom reznju koja moze nastasti usled povrede od svetca moze nastati monstrum Paradoksologija and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 5 минута, Филозоф рече Ali savest je duboko vezana za kulturu u kojoj smo odrasli kao i za nasa uverenja. Da ne govorim sto nas danasnja neuronauka demantuje po pitanju savesti jer samo jednom promenom na ceonom reznju koja moze nastasti usled povrede od svetca moze nastati monstrum Ако ми то "све знамо", зна и Бог, тако да не бринем ништа за то Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 4 минута, Филозоф рече Ali savest je duboko vezana za kulturu u kojoj smo odrasli kao i za nasa uverenja. Da ne govorim sto nas danasnja neuronauka demantuje po pitanju savesti jer samo jednom promenom na ceonom reznju koja moze nastasti usled povrede od svetca moze nastati monstrum Pitanje je, koja je priroda ( sustina ) savesti ? Kakva je fora sa tim, sto kazes, fizickim i mentalnim promenama na mozgu, usled neke nezgode ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 1 сат, Кратос рече Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru? Nema dokaza. Bog se ne projavljuje da ga vidimo telesnim ocima. Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 25 минута, Vladan3 рече Ако ми то "све знамо", зна и Бог, тако да не бринем ништа за то nije bas tako cini mi se da to potpuno obesmisljava ceo koncept svetosti i ostalo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Bog je prepoznao mene, ja sam prepoznao Boga, rastanka nema. Sanja Т., Bokisd, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 53 минута, Филозоф рече nije bas tako cini mi se da to potpuno obesmisljava ceo koncept svetosti i ostalo Бог све зна о савести што и ми знамо, и више, и сигурно ће судити праведно, праведније од нас. Појасни ту повезаност савести и светости. Иначе, како ми гледамо на то, светост је утемељена на односу, није то тек неко стечено стање, додатак човеку, феномен, па може да се пипне када год хоћеш. Шта друге вере мисле о својим свецима то је њихова ствар, а битно је шта Бог мисли о томе, а ја гледам своје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 3 часа, Кратос рече To nije odgovor na postavljeno pitanje. Вера је потврда ствари невидљивих очима, а видљивих срцем.... Bokisd and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Zato sto me je promenio. To jest pomogao mi da se promenim usmerio me u pravom pravcu. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука