Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 часа, Млађони рече

Mislim da je to otrodoksna glupost. Ron paul je kao mladi doktor radio volonterski u crnackim krajevima i lecio crnce besplatno. 

Ono sto je mnogima promaklo, kao sto danas satanizuju trampa tako su nekad satanizovali pokret po imenu Tea Party. Tea parti je bio veliki pokret konzervatavaca kojima su se prisljamcili neki rasisti, ali su bili ekstremna manjina. Ron paul je bio deo tog pokreta i u to vreme je bio satanizoan isto kao tramp. 

bukvalno su pokusali istu pricu kao kod trampa zbog te manjine, pokusali su kompletan pokret da oboje kao rasiste. Istina nek izaista jesu bili rasisti ali je bila manjina. 

Uostalom to sto je neko rasista ne znaci da ne moze po nijednom pitanu da se slazemo. I rasisti imaju pravo da se bore za manje poreze. 

Ne Ron Paul, vеć bivši ajtrajtovac Ramz Paul :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Tumaralo. рече

Ne Ron Paul, vеć bivši ajtrajtovac Ramz Paul :)

Tog ne znam ko je, ja se ne bavim tim altrajtovcima. 

Ja sam za one "alt rajtovce" kao sto su milo, mike, molenux, sargon i ostlai "alt rajtovci" iz tog tabora 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Ако узмемо да је Гризлијева тврдња тачна ( а тачна је ) онда ја само логички могу да закључим, да ти интелектуално у потпуности не сагледаваш живот . 

Pa da... dosta se tu pominje logika, razum, intelektualno... a zapravo se svodi na: ako uzmeš da su naše neobrazložene tvrdnje tačne, onda su naše tvrdnje tačne... :D

Ja bih ipak sačekao da neko bar pokuša da objasni zašto su tačne... da čujem zašto je sve besmisleno ako nema Boga i ako ne živimo večno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa da... dosta se tu pominje logika, razum, intelektualno... a zapravo se svodi na: ako uzmeš da su naše neobrazložene tvrdnje tačne, onda su naše tvrdnje tačne... [emoji3]
Ja bih ipak sačekao da neko bar pokuša da objasni zašto su tačne... da čujem zašto je sve besmisleno ako nema Boga i ako ne živimo večno...

Бесмислено је јер је све пролазно..како живот има смисла ако ћеш умријети,ако ће умријети сви који волиш..све што имаш немаш јер ће све проћи..само онај ко је ријешио питање смрти види прави и једини истински смисао живота..
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Агница рече

Бесмислено је јер је све пролазно..како живот има смисла ако ћеш умријети,ако ће умријети сви који волиш..све што имаш немаш јер ће све проћи..само онај ко је ријешио питање смрти види прави и једини истински смисао живота..

dAbome ako nas sve ceka kraj, cemu sve ovo? Zasto se uopste i trudis i mucis i gradis kada od toga nemas vajdu nikakvu. I da kazes da ti je vajda sirenje gena, i ti geni ce da umru kad tad. Zato je implikacija: nihilizam. Nista nema smisla, sve je besmisleno, zivimo u iluzijama.  Donkle moze da se kaze da je zivot shizofrenija koja traje od trenutka rodjenja do trenutka smrti. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Агница рече

Eto hriscani su kao resili piranje smrti pa je se ipak bojite nenormalno... placete kad vam neko umre iako ZNATE da zapravo nije umro...

Meni vernici lice na ljude koji gore, vriste od bolova i deru se "nije mi nista! Super je ovo sve!"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Eto hriscani su kao resili piranje smrti pa je se ipak bojite nenormalno... placete kad vam neko umre iako ZNATE da zapravo nije umro...

Meni vernici lice na ljude koji gore, vriste od bolova i deru se "nije mi nista! Super je ovo sve!"

Pa sta? Ne razumem svrhu kritike. Placu ljudi jer dok oni ne umru nece vise da vide nekog? Ljudi placu kad im neko ode na malo duzi put jer ce ta osoba da im nedostaje. 
A mnogi hriscani i ne placu npr ja. Ja nisam plakao kada mi je deda otisao. Znao sam da ce mi nedostajati ali znam da cu ga i videti kad-tad. Zapravo to uverenje me je cinilo poprilicno hladnim na njegovu smrt iako znam da ce mi sledecih godina mog zivota koliko god ih bude taj covek nedostajati. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Агница рече

Prolaznost povećava vrednost svakog trenutka i onda smisao postaje što bolje iskrišćavanje datog nam vremena na ovome svijetu jer druge prilike neće biti.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Pa ne znamo,verujemo da je živ i da mu je duša u Raju sa Bogom....jedini koji je rešio pitanje smrti je Isus,mi ostali verujemo da ćemo kroz Njega i u Njemu naći rešenje za to pitanje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Кратос рече

Pa ne znamo,verujemo da je živ i da mu je duša u Raju sa Bogom....jedini koji je rešio pitanje smrti je Isus,mi ostali verujemo da ćemo kroz Njega i u Njemu naći rešenje za to pitanje.

Kolko si ti blizu ateizma, skoro da mogu da te omirisem... ajde, samo zagrizi tu jabuku, i nas si... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, cloudking рече

Kolko si ti blizu ateizma, skoro da mogu da te omirisem... ajde, samo zagrizi tu jabuku, i nas si... :)

Ne mogu nikad da budem ateista,previše redukciono materijalističko razmišljanje za moj ukus,u nekoj krajnjoj varijanti mogu da bude agnostik.:D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Агница рече

Možda se nismo razumeli... meni je sasvim ok da ti misliš/veruješ/osećaš da je sve besmisleno ako je prolazno... to je sasvim u redu... samo, u ovoj diskusiji je pominjano kako je to jedini logičan i racionalan zaključak do kojeg svako dolazi ako je dosledan... a to nije uopšte zaključak (ne vidim premise na osnovu kojih se dolazi do tog zaključka)... to je vaša početna premisa tj. aksiom... za koji ne pružate nikakvo logično ili racionalno objašnjenje pa ne vidim zašto ja ili bilo ko mora to isto da zaključi ako je dosledan... drugim rečima, to je (be)smisleno za tebe i po tebi, na osnovu tvojih sasvim subjektivnih uverenja, a ne na osnovu nekakve logike...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, cloudking рече

Не бих рекла да си потрефио. Само се не држи неке егзистенцијалне сигурности ко пијан плота и веру доживљава као веру, а не знање. Што је прилично прихватљив став за једног хришћанина.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Možda se nismo razumeli... meni je sasvim ok da ti misliš/veruješ/osećaš da je sve besmisleno ako je prolazno... to je sasvim u redu... samo, u ovoj diskusiji je pominjano kako je to jedini logičan i racionalan zaključak do kojeg svako dolazi ako je dosledan... a to nije uopšte zaključak (ne vidim premise na osnovu kojih se dolazi do tog zaključka)... to je vaša početna premisa tj. aksiom... za koji ne pružate nikakvo logično ili racionalno objašnjenje pa ne vidim zašto ja ili bilo ko mora to isto da zaključi ako je dosledan... drugim rečima, to je (be)smisleno za tebe i po tebi, na osnovu tvojih sasvim subjektivnih uverenja, a ne na osnovu nekakve logike...

a na osnovu koje logike stvaras bilo sta u zivotu kad ce nestati? cak i taj prenos na naredne generacije kada ce gotovo sigurno sve nestati pa makar to bilo i za milion godina

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...