Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Верујем, они толико пажње обраћају на тај "self improvement" да то мора да покаже резултате. Мислим да не постоји други народ на свету који толико ради на томе.

Само не би рекао да је генетски. IQ може да се унапреди, посебно у детињству.

Ovo je veoma kontroverzno, "osetljivo" pitanje...

Možda bolje drugi put ;)

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

После је током живота можда више-мање фиксиран, то не знам.

Ovo je zanimljivo: negde oko mojih godina (24-25) kreće da opada.

To može da se spreči i zaustavi fizičkim vežbanjem, pri čemu su jednako dobre i vežbe snage i kardio. Malo brže opada 'fluidna' u odnosu na 'kristalnu' inteligenciju.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Млађони рече

I posle sto mi se cude kada pricam o inferiornim i superiornim kulturama..........

Jevreji su najsuperiornija kultura koja postoji na ovom svetu rame uz rame sa svajcarcima, japancima i amerikancima. 

Svi ostali su smesni.

То се зове култур-расизам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жељко рече

То се зове култур-расизам

Испашћеш најлевоњарскији либераш, неће те опрати ни Дунав-Тиса-Дунав...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Професор Чонта(Певач групе Пекиншка патка) причо једаред како се негде у Немачкој расправљао са неким нацистом. Нацош Шваба му натукао како џаба Словенима све и рокенрол и остало када су дивљаци и да није било Шваба јелте Словени би остали дивљаци. Затим је Шваба прешао на Други светски рат говорећи како су Немци показали сву своју супериорност и како су Словене дотерали у ред и вратили их у Азију. На то Чонта вели: Јесте баш сте опасни, да вам није било Амера, данас бисте сви причали руски!

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Аурор рече

Jevreji su izuzetno talentovani, nema veze sa kulturom. 

То значи да су сви семити изузетно талентовани. 3 мумије египатских фараона су тестиране на ДНК успешно ове године и закључено је да су Семитског порекла, најближи јеврејима, самарићанима, феничанима, арапима и осталима. То је једна пашта тамо као код нас на балкану.

Јевреји су ушли су у египат са ни 100 људи а изашли из истог са Мојсијем, бројали су преко милион људи. Освојили територију коју је египат мало пре тога изгубио и основали израел и били једнако бројни као и остали суседи. ало бре нема код њих глупих потеза да се разумемо. Египат је тада био у паду већ 200 година.

мало позната чињеница је да је Ционистички покрет за стварање Израела настао у Београду. У Београду је сахрањен први Циониста. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Mиљан Л. рече

То значи да су сви семити изузетно талентовани.

Ne znači, nisu.

Ja nemam pojma zašto je to, možda ne može ni da se dokaže, samo konstatujem... Neka bude da je misterija :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Жељко рече

Професор Чонта(Певач групе Пекиншка патка) причо једаред како се негде у Немачкој расправљао са неким нацистом. Нацош Шваба му натукао како џаба Словенима све и рокенрол и остало када су дивљаци и да није било Шваба јелте Словени би остали дивљаци. Затим је Шваба прешао на Други светски рат говорећи како су Немци показали сву своју супериорност и како су Словене дотерали у ред и вратили их у Азију. На то Чонта вели: Јесте баш сте опасни, да вам није било Амера, данас бисте сви причали руски!

Национални план Србије кад буде опет у снази и јакој спољној политици би требао да буде да се фино мењамо са турцима за територију, ми њима југославију, они нама анатолију. И свако фино свој посао. Па нека се одмеравају са немцима, албанцима, италијанима и хрватима. Поведемо добре словенце и македонце са нама и нема фрке. Бугари и грци нам чувају границу. Овамо нам је грузија и русија. То је рај на земљи. Него дебили оће у Европу12:smeha:. Шалим се наравно:)

пре 9 минута, Аурор рече

Ne znači, nisu.

Па зависи чиме се водиш. Ако кажемо да су словенски народи успели да направе атомску бомбу, менделев систем... на основу руских и пољских научника и кажемо да су срби (тесла, пупин) уз то паметан народ нисмо лагали. Друго је кад ти одеш на гучу и видиш шатор у двориште цркве а поред циганку полу голу како игра на столу. А пола људи на дрогама игра по граду дко је друга половина по жбуњу и дрвећу унеређена са стањем свести недокучивим логици интелектуалца или верника.

Мислим да нико није за потцењивање или прецењивање. Али зашто мислиш да нису талентовани као целина?

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams

А чему јурњава за парама кад их у вечном животу неће бити?

Е видиш, тако атеисти ккоји нису нихилисти гледају на овај живот, као што ти гледаш на паре. 

Подели на овим сајтовима

нихилизам је по дефиницији безнађе и ништавило у смислу психолоји човека. Карактерише се не поштовањем моралних и осталих друштвених норми, толеранцијом било којег акта. Може да буде на интелектуалном нивоу или као начин живота. 

Мени изгледа да атеизам не мора да води ка нихилизму. Али мислим да нихилизам може да производи атеисте или да верски фанатизам може да постане нихилизам пре него атеизам.

не знам колико је ко упућен у лик и дело Ивана грозног, Влада цепеша али дали су они били нихилисти, верски фанатици или атеисти шта ли већ? Дал је тито био нихилиста?

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Жељко рече

Појма нема.

Ја сам дуго времена паралелно био и нихилиста и верник. Тако да могу да посведочим да Атеизам и Нихилизам не морају ићи руку под руку. Човек може истовремено да прихвата врло различите философске правце.

Ево рецимо сада сам екстремни скептичар и мистичар истовремено.

11.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Аурор рече

Ovo je veoma kontroverzno, "osetljivo" pitanje...

Možda bolje drugi put ;)

Ovo je zanimljivo: negde oko mojih godina (24-25) kreće da opada.

To može da se spreči i zaustavi fizičkim vežbanjem, pri čemu su jednako dobre i vežbe snage i kardio. Malo brže opada 'fluidna' u odnosu na 'kristalnu' inteligenciju.

Jordan Peterson disciple detected! :)

Šta to behu fluidna i kristalna int? Kristalna je proizvod fluidne?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...