Jump to content

Jedno malo nezgodno pitanje,a i mozda glupo...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovako,malo mi je neprijatno da pitam o ovome,ali zato sam se i registrovao ovde.Pitanje je..da li je u redu pricestiti se ako se masturbira za vreme posta? Znam da ce neki reci odmah ne,jer to je greh.Ali pomislio sam na to da osoba i onako napravi makar neki greh za vreme posta,pa da to onda i nije toliko strasno?

Pitam ovo jer je meni samom to veliki problem.U stanju sam da ne jedem malte ne nista danima,ali mi je hiljadu puta teze da ne masturbiram.Tako da na primer kada postim veliki post,uzdrzim se jedva,jedva onu poslednju nedelju,nekako.I da priznam bilo je mnogo teze dok nisam imao devojku.Ali sada kada je imam,opet se slicna stvar javlja,i dalje moram.Sta vise kada prestanem,pocnem da zveram vise u druge devojke,pogotovu sada leti i onda mi je jos teze.Misli mi budu 100% zaokupljene seksom i nekako moram da se "olaksam" i posle toga mi je bolje.

Znam da je pitanje malo glupo,ali meni je vazno jer ne zelim da se uzdrzavam od pricesta zbog toga.A opet pomislim,mozda je bolje da se pricestim jer ce mi pricest pomoci da to savladam,pa je glupo da se ne pricescujem zbog toga.Trazim odgovor,hvala na razumevanju.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, NekaOsoba рече

Misli mi budu 100% zaokupljene seksom i nekako moram da se "olaksam" i posle toga mi je bolje.

ma be uživaj u božanskom erosu, nema šta da se olakšavaš :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Meni je popa rekao da su jedina dva uslova za pricest da je covek krsten i da je izmiren sa svima. Jos mi je i spomenuo, da kad je liturgija, svestenik peva: "Sa strahom Bozijim i verom pristupite."
Znaci, on kaze "pristupite", a ne "pristupite vi koji ste postili na vodi, vi pravednici a ne vi gresni". U ranijem hriscanstvu svi su se pricescivali, znaci kad neko ne pristupi casi to je skoro pa zabrinjavajuce.

Ne znam koliko imas godina, ali ja imam isto veliki problem sa time, ono sto smeta jeste visak vremena. Sad kad je raspust, sedis sam kuci, pored kompa, vrucina, nemas sta da radis, naravno da je veliko iskusenje da padnes u greh. Sad kad krene skola pa bice valjda lakse, pa se devojke i drugacije oblace, i tako to.

Ono sto bi moglo da ti pomogne da se izboris sa tim grehom jeste ispovest.
Ustvari, ne moglo bi, nego sigurno trebas da se ispovedis u vezi toga. To ce zaista da ti pomogne.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, srema рече

Sad kad je raspust, sedis sam kuci, pored kompa, vrucina, nemas sta da radis, naravno da je veliko iskusenje da padnes u greh.

Тачно, пре две године сам успео да цео Богородични пост не улазим на друштвене мреже, да се изолујем итд. и то време ме то није спопадалао, али чим се пост завршио сачекало ме је иза ђошка.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, NekaOsoba рече

da li je u redu pricestiti se ako se masturbira za vreme posta?

Најбоље је, брате, да се исповједиш, па како свештеник одлучи, амин! Немој на себе да преузимаш одговорност ни одлучивања, ни (ако ниси сигуран да је благословено да приступиш, а ниси) приступања Чаши.

mozda je bolje da se pricestim jer ce mi pricest pomoci da to savladam,pa je glupo da se ne pricescujem zbog toga.

Слажем се. Но, као што рекох, на твом мјесту бих пустила да о томе ипак свештеник одлучи.

Свако ти добро!

Подели на овим сајтовима

Ovako,malo mi je neprijatno da pitam o ovome,ali zato sam se i registrovao ovde.Pitanje je..da li je u redu pricestiti se ako se masturbira za vreme posta? Znam da ce neki reci odmah ne,jer to je greh.Ali pomislio sam na to da osoba i onako napravi makar neki greh za vreme posta,pa da to onda i nije toliko strasno?

Pitam ovo jer je meni samom to veliki problem.U stanju sam da ne jedem malte ne nista danima,ali mi je hiljadu puta teze da ne masturbiram.Tako da na primer kada postim veliki post,uzdrzim se jedva,jedva onu poslednju nedelju,nekako.I da priznam bilo je mnogo teze dok nisam imao devojku.Ali sada kada je imam,opet se slicna stvar javlja,i dalje moram.Sta vise kada prestanem,pocnem da zveram vise u druge devojke,pogotovu sada leti i onda mi je jos teze.Misli mi budu 100% zaokupljene seksom i nekako moram da se "olaksam" i posle toga mi je bolje.

Znam da je pitanje malo glupo,ali meni je vazno jer ne zelim da se uzdrzavam od pricesta zbog toga.A opet pomislim,mozda je bolje da se pricestim jer ce mi pricest pomoci da to savladam,pa je glupo da se ne pricescujem zbog toga.Trazim odgovor,hvala na razumevanju.

Ево овако, мислим да овде могу да ти помогнем својим искуством. И ја сам исто пробавао да се уздржим целу недељу без тога и нисам успевао. Свети Оци кажу да блудници не би требало уопште да улазе у Цркву, а камоли да се причешћују. Што се тиче мене, ја нисам био баш свестан колики је то грех, али сам знао да је грех. После се нисам причешћивао 6 недеља и тих 6 недеља сам постио, као да ми је сам Бог дао епитимију и ето Слава Богу од ме је Бог излечио што се тиче тога. Саветујем ти да не приступиш док се не ослободиш тога. Из искуства. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, NekaOsoba рече

I da priznam bilo je mnogo teze dok nisam imao devojku.

Devojka? Ali ne vidim sta devojka tu moze, ona je nemocna jer ne sme da te dodiruje u bilo kakvom polnom smislu da te ne uprlja jos gore  bludom  ne_shvata

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ponavljaj: jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;  jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet... 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, NekaOsoba рече

Misli mi budu 100% zaokupljene seksom i nekako moram da se "olaksam" i posle toga mi je bolje.

Kad te zaokupiraju te sexualne misli ti svaki put udri na molitvu kao ,,olakšanje,, a pošto po tvom opisu ispada da misliš na sex ko što Vučić radi,znači 25 sati dnevno ispunićeš taman i onu Hristovu molite se neprestano.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Благовесник рече

Ponavljaj: jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;  jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet... 

Овде је доста пута писано да је погрешан превод за рукоблуднике. Нема потребе плашити људе.

Подели на овим сајтовима

Dakle, Pavle kaze (po Sinodskom prevodu) da rukobl. nece otici u Bozje carstvo. Dakle, ostaje ti samo da sebe podsecas - jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet;  jedan Kor. sest, devet;   jedan Kor. sest, devet...  :(

• Не свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Овде је доста пута писано да је погрешан превод за рукоблуднике. Нема потребе плашити људе.

A koji je pravi prevod?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

crkva je blagoslovila takav prevod za srbe.

Kraj priče.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Жика рече

To je po sinodskom prevodu. Da li smo mi bolje upuceni od nasih vladika, tih nasih svetih glava, koje su ceo svoj zivot poverili u tumacenju i izucavanju jezika Svetog Pisma?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...