Jump to content

Prvi budistički manastir otvara se kod Novog Sada

Оцени ову тему

Препоручена порука

U redu.

Ako i treba da bude tako. Zasto nasa SPC ne radi nesto tako? Napravi citavu festu citavu nedelju na TV-u, novinama o recimo obretenju mostiju nekog sveca ili novog manastira u okolini Jasenovca?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, ana čarnojević рече

pa ne, poslednji put kad mi je pricao bio je u fazi roditeljstva.

vidim sad po medijima uvaljuje svoju novu fazu. valjda imam pravo da zakljucujem na osnovu svega prilozenog.  

al dobro, naravno, sve sto kazes stoji da ne bude da imam nesto protiv te teze. covek ispred nas, razumevanje sveta, drugoga, sve okej.

Ма супер је све то само што се то зове прозелитизам

Подели на овим сајтовима

Mogu verni, samo nesto mnogo gledaju u tudje a nikako u svoje :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Danijela рече

Jel ste nekad pokusali da razumete covek koji stoji naspam vas, da pokusate da vidite sve njegovim ocima, da pokusate da razumete kako on shvata istu stvar koju gledate? Ili samo onako, ostro, preko kolena, bez milosti?

Pa, sta znam. Recimo, ja se licno trudim da nekako razumem coveka preko puta :drugarstvo:. Ali, koliko mi to uspeva, nisam nesto ubedjen, da sam bas uspesan u tome.

Inace, mi hriscani, treba da postujemo licnost covekovu, a, da se raspravljamo i vodimo dijalog sa idejama, ucenjima i raznim misljenjima i sistemima misli. I, to na argumentovan i koliko toliko civilizovan nacin.

Ima ono od ave Justina Popovica, kada kaze, da mi ne mozemo prema ljudima drugih shvatanja i ponasanja,  da budemo i da delujemo, kao slon u staklarskoj radnji ( :starece:,..... :ani_biggrin: ). To je poenta cele price.

Koliko mozemo da ispunimo ovo pravilo, je kljucno pitanje. Vrlo je tesko, bar meni. Sta da se radi, bice bolje. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, ana čarnojević рече

ide nama to1324_womenshrišćanstvo je sasvim logican sled dogadjaja. prosli put kad smo se sreli vodio je dete u vrtic. pa se valjda razveo. sad bi  carstvo nebesko. okej.

Ovako intonirana rečenica je, nadam se, prihvatljivija.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, "Tamo daleko" рече

.... I sada jos samo da priupitam-- a ko je "Gile"? :blush: joooj

Мислим да мисле на овог....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, ana čarnojević рече

mašiš poentu moje priče.

A ne, ne ovaj put. Možda samo deo te tvoje priče, ali ne i onaj drugi, čini mi se, bitniji deo.

Zaista su tvoji komentari, tj. postovi i veoma pametni i veoma (naročito) duhoviti. Gde god ih vidim uvek ih zakitim golemom aminčinom. Međutim, ponekad se iznenadim, kao da su dve ne-iste Ane u jednoj osobi ili kao da neko drugi piše pod istim nickimenom. 

Na jednoj temi koju je postavila Džumandži čak sam citirao dve tvoje rečenice (izuzetne rečenice!) za koje sam ustvrdio (i dalje tako mislim) da su i dijagnoza i u isto vreme i lek za naše posrnulo društvance. Očigledno je, sada, da ti nešto sasvim drugo misliš, a da sam ja mož`biti naopako interpretirao tvoje reči izrečene na tom mestu. (Čak sam hteo da ih met`em u "potpis" ali zbog tehničkih razloga to nisam mogao. Tek naknadno sam video da to može da se sredi). 

Ovde su ti komentari ironični, cinični, puni predrasuda i zajedljivi. 

Treba naročito biti pažljiv kako se pojedine rečenice interpretiraju i postavljaju u određene kontekste (ili vade iz istih), tj. ne treba ih nakaradno tumačiti.

"Ko nije sa mnom protiv mene je."

Jer rekla si jednom, i to, da ti je jako drago što ovde ima dosta teologa pa ćeš mnogo toga moći da naučiš (a tu se i ja tebi svakako pridružujem).

(Ja sam rileks, dont vori abaut mene)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

Мислим да мисле на овог....

Hvala Ti puno za postavljanje ovog audio snimka! Nesto malo , kao kroz maglu se secam ove grupe, ali nisam znala ko je Gile...ipak sam izguglala, te videh o kome se radi.. :-)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Danijela рече

Zimus me zaustave dve lepe devojke amerikanke, pitaju me za neku lokaciju, ne govore lose srpski,

...kazu da nisu u mogucnosti to da urade jer su one mormonke, lepo se pozdravimo i svako od nas ode svojim putem.

Две лепе девојке, Американке, мормонке и ти им не узмеш неки контакт. :unbelieveble:

Знаш ли ти да имамо момка за женидбу? Треба наћи 4-5 финих, мормонки за жене, није то лако.

Е, @Ћириличар, какви су ови форумаши, само на себе мисле.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...