Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Paradoksologija рече

између осталог и због неких научних открића и теорија, попут Другог закона термодинамике, Дарвинове теорије о пореклу и развоју врста, открића археологије... 

Изузев Другог закона термодинамике, остало је дискутабилно.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Рапсоди рече

Изузев Другог закона термодинамике, остало је дискутабилно.  

Јашта бре. Тако ћемо на основу личних укуса и уверења да бирамо шта нам се од науке свиђа, а шта не, па ћемо онда другима да вичемо да су постмодернисти. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Јашта бре. Тако ћемо на основу личних укуса и уверења да бирамо шта нам се од науке свиђа, а шта не, па ћемо онда другима да вичемо да су постмодернисти. :smeh1:

Математички потврђен. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Juanito рече

Шта је бре математички потвђено? Други закон термодинамике? :D

Буквалисто....мислила сам на егзактност. :))) припада домену егзактних наука....

Подели на овим сајтовима

Ovakvu jednu divnu i dosadnu temu ste rešili da pokvarite besomučnim i oštrim raspravama... ccccc... i još me niste ni zvali na pičvajz, nego sam propustio.... sram vas sve bilo!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Ovakvu jednu divnu i dosadnu temu ste rešili da pokvarite besomučnim i oštrim raspravama... ccccc... i još me niste ni zvali na pičvajz, nego sam propustio.... sram vas sve bilo!

Pa de si ti boga mu poljubim? 

@RYLAH Kolko god ovu temu vidim kao atak na umetnost ipak postujem aurorovu slobodu i zelje da kaci slike koje mu se svidjaju... zato te pozivam da splitujes temu i ostavis mu ovu da si kaci podobnu umetnost . On je ionako dosledan svojim altrajt principima, (sedis sa strane s rukama u dzepovima i pljuckas na prolaznike dok te neko ne uvati pa se pravdas kako samo gledas svoja posla i kako ti nikada ne bi ni pomislio da pljucnes nego svi tako tumace sve sto uradis jer je u svetu teska nepravda trenutno i jako si ugrozen u ugnjeten od strane zena, muslimana, migranata i pikasa), i nece se sigurno ukljuciti u diskusiju...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, ana čarnojević рече

Šetao sam s prijateljima, sunce je zalazilo, nebo se pretvaralo u krvavo crvenu boju. Odjednom sam se osjetio iscrpljenim, zaustavio sam se i oslonio na ogradu: vidio sam krv i plamene jezičke iznad plavo-crnog fjorda i grada. Moji su prijatelji nastavili hodati, a ja sam ostao, drhteći od nemira, i osjećao sam beskrajan krik kako prolazi prirodom”. Ovim riječima je Edvard Munk opisao nastanak slike “Krik”.

jedno od tumacenja

“Krik” je simbol nemira modernog čovjeka, trenutka u kojem se njegova duša raspada, pa su ga često dovodili u vezu s Ničeovom objavom smrti Boga i Šopenhaureovom filozofijom.

...Vremenom je postala i simbol anksioznosti modernog čoveka i univerzalnog bola. Edvard Munk je definisao moderno doba, doba nemira, nesigurnosti i anksioznosti.

475px-The_Scream.jpg

Да ми платиш  да је држим на зиду дома свога не бих пристала. Иако вреди ( (пре )процењена је )  икс милиона. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

sve dok je umetnost, tu sam okej. samo da je umetnost.

Још само да се усагласимо шта је уметност, а шта није. :)  

За Хесеа, Бетовен је био одраз неукуса....а џез га је ужасавао, као например данас  нас Карлеуша....

Није Хесе био баш сасвим свој :ani_biggrin:, али је имао  заиста префињен укус .

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Да ми платиш  да је држим на зиду дома свога не бих пристала.

A ja drzim ovo u svojoj dnevnoj sobi. U pitanju je zvanicna reprodukcija (posto je original u priceless vodama) koju mi je supruga narucila za rodjendan... moj omiljeni, nenadmasni Zdislav Beksinski

image.jpg

Evo pogledaj, ovo je za mene prelepo... mogu satima da gledam njegove radove... Samim tim sto ja uopste postojim i sto mogu za nesto sto bi mnogima bilo skaradno i ruzno da kazem da je ZA MENE lepo, rusim vam taj koncept apsolutnih vrednosti... jedino resenje je da me ubijete.

Evo jos lepih slika maestra Beksinskog

7a4e9497b9ca559e1dcaa6a29a688076_L.jpg

10.jpg

Zdzis%C5%82aw-Beksi%C5%84ski-coffins.jpg

fd480a6cb079584118dad848c4faa9d1.jpg

f479bc7f6a7e2b46843e31a6c770f908.jpg

Beksinski-2.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

A ja drzim ovo u svojoj dnevnoj sobi. U pitanju je zvanicna reprodukcija (posto je original u priceless vodama) koju mi je supruga narucila za rodjendan... moj omiljeni, nenadmasni Zdislav Beksinski

Ош да ти протумачим ове радове ( иако ни сам он то није знао ) ?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

A ja drzim ovo u svojoj dnevnoj sobi.

Мичи то јадан не био, не плаши ђецу су тиме  .... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

jedino resenje je da me ubijete.

Ma jok bre lobotomija bate.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Evo pogledaj, ovo je za mene prelepo... mogu satima da gledam njegove radove... Samim tim sto ja uopste postojim i sto mogu za nesto sto bi mnogima bilo skaradno i ruzno da kazem da je ZA MENE lepo, rusim vam taj koncept apsolutnih vrednosti... jedino resenje je da me ubijete.

Не рушиш ти никакав концепт, него си дегенерисан. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, cloudking рече

Pa de si ti boga mu poljubim? 

@RYLAH Kolko god ovu temu vidim kao atak na umetnost ipak postujem aurorovu slobodu i zelje da kaci slike koje mu se svidjaju... zato te pozivam da splitujes temu i ostavis mu ovu da si kaci podobnu umetnost . On je ionako dosledan svojim altrajt principima, (sedis sa strane s rukama u dzepovima i pljuckas na prolaznike dok te neko ne uvati pa se pravdas kako samo gledas svoja posla i kako ti nikada ne bi ni pomislio da pljucnes nego svi tako tumace sve sto uradis jer je u svetu teska nepravda trenutno i jako si ugrozen u ugnjeten od strane zena, muslimana, migranata i pikasa), i nece se sigurno ukljuciti u diskusiju...

Ево брате, после педесет страна расправе... Баш мислиш да немам шта да радим у животу?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...