Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Млађони рече

pa znaci da je postmodernista filozofski gledano. To je njihov argument. Svi koji drzite taj argument ste postmodernisti. Ne znam sta je onda problem? 

Јок требра. Људи се од када је света и века, хиљадама година пре него што је постмодернизам био у најави, расправљају о томе да ли постоје објкетивна и универзална лепота. Природно право је такође доведено у питање неколико стотина година пре постмодернизма. НЕго ти изгледа философију учиш на јутјубу, нема другог објашњења. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Традиционална Западна култура

А пази кад су ставили "З" велико у речи западна. То је отприлике ко они што говоре србским језиком.

Има нешто у томе изгледа да занемариш граматику онда кад кренеш да се бавиш таквим стварима. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Јок требра. Људи се од када је света и века, хиљадама година пре него што је постмодернизам био у најави, расправљају о томе да ли постоје објкетивна и универзална лепота. Природно право је такође доведено у питање неколико стотина година пре постмодернизма. НЕго ти изгледа философију учиш на јутјубу, нема другог објашњења. 

ljudi su imali postmodernisticke ideje pre nego sto je postmodernizam kao pokret nastao !=  nije posmotdernizam

ide ovako, ljudi raspravljaju o univerzalnim vrednostima
Utvrde ih u filozofiji moderne
nastaje => postmoderna kao odgovor na to( u odbranu subjektivizma) 
Tako ti ide istorija filozofije. 

• Оплаках :)) 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

de ovako, ljudi raspravljaju o univerzalnim vrednostima
nastaje => postmoderna kao odgovor na to. 
Tako ti ide istorija filozofije. 

12:smeha:

Рекох, можда по јутјубу, по неком лику са епским надимком.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ali vidim da je ovde pocelo tipicno bully karikiranje 20 osoba na jednu (kako ste radili auroru) dok jedni drugima cestitate na pameti i kvalitetnim argumentima i svako baca dvaes razlicitih komentara na jedan isti post.

:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

12:smeha:

Рекох, можда по јутјубу, по неком лику са епским надимком.

A mozda sam u pravu a vi gresite? samo ... mozda...... 

mada ipak nemoguce ipak je tu vas dvaes da samocestitate jedni drugima kako ste vi u pravu a ja ne znam nista i ucio na jutjubu.

Pateticno.

Подели на овим сајтовима

Evo, ovo od degenerika Pikasa što prikazuje nearijevsku majku s nearijevskim detetom je OBJEKTIVNO i UNIVERZALNO lepo i umetnički vredno i ko to ne vidi je idiot koji će upropastiti NAŠU civilizaciju. :D 

d10e7e66fa0058ec7f32a4c2c1d3d387--blue-p

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Evo, ovo od degenerika Pikasa što prikazuje nearijevsku majku s nearijevskim detetom je OBJEKTIVNO i UNIVERZALNO lepo i umetnički vredno i ko to ne vidi je idiot koji će upropastiti NAŠU civilizaciju. :D 

d10e7e66fa0058ec7f32a4c2c1d3d387--blue-p

Pa pikaso je modernista to jeste objektivno lepo. 

tu auror gresi. On ne poznaje modernu. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, RYLAH рече

А пази кад су ставили "З" велико у речи западна. То је отприлике ко они што говоре србским језиком.

Има нешто у томе изгледа да занемариш граматику онда кад кренеш да се бавиш таквим стварима. 

Аурор је у одговору теби и Лепо написао великим словом. То је због тога што је у питању Једно вечно Лепо. Није то придев ”лепо”, то је платонско Лепо. 

Тако и Запад. Није то географска одредница. То је вечни цивилизацијски Идеал, а зовемо га Запад само зато што је отелотоворен историјски у западној (са малим словом) култури.

Српски језик је помало инфериоран да те ствари изрази, па морамо да прибегнемо проширеној граматици. Енглески је (као ближи вечном Језику) бољи, те просто кажемо the beauty.

Ето тако, да мало научиш о овим стварима, а не да ми ту дискутујеш немајући појма о теми.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

:0426_feel:

Ako nisi ispratio, cela diskusija je počela kad je Sneža postavila Pikasov Akt iz Plave faze, a Auror ju je manje-više izmarširao sa teme jer je Pikaso degenerik koji ne spada u Tradicionalnu Zapadnu Umetnost.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Kako ovo moze da bude lepo?

Gde je savrsena anatomija ljudskog tela? Gde su boje, oblaci, rečice, sunce, potoci, bela arhitektura?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

:0426_feel:

Ako nisi ispratio, cela diskusija je počela kad je Sneža postavila Pikasov Akt iz Plave faze, a Auror ju je manje-više izmarširao sa teme jer je Pikaso degenerik koji ne spada u Tradicionalnu Zapadnu Umetnost.

Ja sam mislio da je to bilo pre ove diskusije. Da to nije deo ove konkretne diskusije. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Млађони рече

ide ovako, ljudi raspravljaju o univerzalnim vrednostima

Где је бре ко утврдио универзалне вредности? Шта то више причаш, побогу човече?! Имаш бре 30 година, ајде мало размисли пре него што нешто напишеш.

Од Аристотела и Платона трају расправе не само о вредностима него и о врлинама, и сваки пут се испостави да је то немогуће. То нису успели да успоставе ни хришћански философи, а камо ли ови други. Ово већ постаје трансфер блама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Где је бре ко утврдио универзалне вредности? Шта то више причаш, побогу човече?! Имаш бре 30 година, ајде мало размисли пре него што нешто напишеш.

Од Аристотела и Платона трају расправе не само о вредностима него и о врлинама, и сваки пут се испостави да је то немогуће. То нису успели да успоставе ни хришћански философи, а камо ли ови други. Ово већ постаје трансфер блама.

Ne vredi, sve ste u pravu. Izvinavam se sto sam se uopste usudio da vas izazivam. Oprostite mi molim vas. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Ne vredi, sve ste u pravu. Izvinavam se sto sam se uopste usudio da vas izazivam. Oprostite mi molim vas. :)

Dotuci nas pasivnom agresijom! :D

Evo ti nesto u vezi sa vasom prethodnom diskusijom

German soldiers react to footage of concentration camps, 1945

German-soldiers-react-to-footage-of-conc
  • Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...