Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

da rezimiramo... ti kazes da apsolutna vrednost postoji. taj zakljucak oslanjas na misljenje jednog od filozofskih pravaca?

Ne. To jest ja to mislim ali ovde pricam nesto drugo.
Tradicionalizam vs modernizam vs ostale filozofije se uglavnom spore oko toga KOJE SU APSOLUTNE VREDNOSTI. 
naprimer, koji je apsolutni moral, koja je apsoluta estetika, koja je apsolutna fizika, koja je apsolutna politika i mnogo bitnije KAKO MOZEMO DA UTVRDIMO KOJI SU TI APSOLUTI

Modernizam je utvrdio te neke stavove o tim pitanjima, utvrdio je kako mozemo da utvrdimo koji su ti apsoluti - kroz razum/racionalizam. 

Onda posle toga dolazi post postmodernizam koji obara sve te tvrdnje i kaze mi uopste ne moze da UTVRDIMO koji su apsoluti kroz razum. Apsoluti uopste ne POSTOJE.

i meni je u redu da vi to ne znate ali da mene ovako tretirate i samocestitate jedni drugima pored toga sto ne znate, mi nije u redu, pokazuje da vas ne zanima pristojna debata. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Млађони рече

Mogu da ti navedem nacisticke zakone o kaznjavaju i ubijanju drzavnih neprijatelja? je l moze to? 

Чекај прво да ми наведеш оно за Јевреје. Или да кажеш да си се залетео, па да онда пређемо даље.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Нисам. Јер си ми опет ставио прву ствар коју си изгуглао, а да ниси ни проверио о чему се ради.

Ово што си подвукао се не односи ни на какве универзалне моралне вредности, него о универзалном Разуму, што је био Бог ал да није назван Богом јер већ тад није било модерно, почела је деконструкција класичних вредности које је наметала Католичка црква. Дакле, навео си нешто што је деконструкција по својој природи, плус што се не односи на тему.

Даље, у ономе што си поставио се у модернизам убрајају неокласицизам и просветитељство. Неокласицизам је био уметнички правац из седамнаестог века, са упитним философским утицајем. Просветитељство је из осамнаестог и врло раног деветнааестог века, са философијом која се није бавила овиме што си поставио. 

Модернизам је уметнички а не философски правац с краја деветнаестог и почетка двадесетог века. Ту су прво оманули. Модернизам је управо тако назван јер је покушавао да збаци "статус кво" у свим областима уметности. Значи, везе нема са објективном лепотом или сличним стварима са ове теме, чак је све супротно од тога. Да не тупим, ево ти укратко: http://www.philosophybasics.com/movements_modernism.html

Иначе си поставио нешто што је украдено из дела Fragments Of Rationality, (https://www.worldcat.org/identities/lccn-n82146841/) које се, из синопсиса дела, овим темама бави на тотално другачији начин и има потпуно другачији приступ, што ће рећи да су човека погрешно преписали. Да читам цело дело зарад једног Интернет аргумента, признаћеш да би било много, а и безвезе је јер ћеш ти да игноришеш све што ти се постави.

Дакле, ајде се сад сконцентриши на оно што покушавамо да нађемо и наведи ми философски правац који је било шта прогласио за објективно лепо а да то није само један представник тог правца него да је опште прихваћено.

Eto znao sam, nisi pogledao ceo link. Kao po obicaju. 
Ajde ti se skoncetrisi i ispostuj me jednom u zivotu i pogledaj ceo link?!?!?!?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Eto znao sam, nisi pogledao ceo link. Kao po obicaju. 
Ajde ti se skoncetrisi i ispostuj me jednom u zivotu i pogledaj ceo link?!?!?!?

Не само да сам погледао линк, него сам видео и одакле су они узели и где су погрешили. Да си прочитао ово што сам ти написао, видео би детаљан одговор и ново питање. Ајде ми наведи шта је то у мојој анализи онога што си погледао погрешно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Чекај прво да ми наведеш оно за Јевреје. Или да кажеш да си се залетео, па да онда пређемо даље.

Samo cu da ti kazem da si izuzetno bezobrazan. Izuzetno, samo potvrdjujes moje predjasnje misljenje o tebi. Koliko god se ja trudim ne vredi, ocigledno imas pik na mene i sad mi je jasno. Meni je ovde vise nego ocigledno, a ocigledno mi je i zasto se i na to zmuri. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Не само да сам погледао линк, него сам видео и одакле су они узели и где су погрешили. Да си прочитао ово што сам ти написао, видео би детаљан одговор и ново питање. Ајде ми наведи шта је то у мојој анализи онога што си погледао погрешно.

Linkovi koje ti citiras su pogresili. :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Modernizam je utvrdio te neke stavove o tim pitanjima, utvrdio je kako mozemo da utvrdimo koji su ti apsoluti - kroz razum/racionalizam. 

Onda posle toga dolazi post postmodernizam koji obara sve te tvrdnje i kaze mi uopste ne moze da UTVRDIMO koji su apsoluti kroz razum. Apsoluti uopste ne POSTOJE.

Ko nije znao ovo sto si napisao? Uostalom sta to dokazuje u tvoju korist?

Modernizam kaze ima apsoluta

Postmodernizam kaze nema apsoluta

Mladoni kaze morednizam je u pravu?

Otkud? Na osnovu cega? Cime je postmodernizam toliko diskreditovan kod tebe da se samo racuna ono sto je bilo pre?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Samo cu da ti kazem da si izuzetno bezobrazan. Izuzetno, samo potvrdjujes moje predjasnje misljenje o tebi. Koliko god se ja trudim ne vredi, ocigledno imas pik na mene i sad mi je jasno. Meni je ovde vise nego ocigledno, a ocigledno mi je i zasto se i na to zmuri. 

Значи, креће пасивна агресија. Кренуле и увреде, само да случајно не буде да си се мало залетео и вртео нас овде све данима. Те приче за први средње неће да прођу. Понашај се као одрастао човек у расправама, пасивна агресија није никакав аргумент. Пристојно сам ти поставио питање да документујеш оно што си тврдио и већ пети пост остајем без одговора, али полако крећу увреде. Немам никакав пик на тебе, једноставно нећу да пређем преко нечега што сматрам да је нетачно. Ако је тачно, демантуј ме и дај ми закон о убијању Јевреја, пошто си тврдио да постоји.

Linkovi koje ti citiras su pogresili. :)

Цитирао сам човека од ког су они узели чланак за ову немушту табелу. И не само то, него сам и детаљно објаснио прво зашто се ово уопште не односи на објективну лепоту, него и зашто је погрешно. Са све философским правцима на које су се они у овој табели позивали.

Такође, може да буде да су погрешили и они на линковима које сам псотавио, али би зарад пристојности расправе било коректно да ми детаљно објасниш где грешим и због чега грешим, као што сам и ја урадио. Јер признаћеш да је глупо да ја теби детаљно образложим одговор, ставим и линкове и литературу, а ти само испалиш једну реченицу без икаквог аргумента.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ko nije znao ovo sto si napisao? Uostalom sta to dokazuje u tvoju korist?

Modernizam kaze ima apsoluta

Postmodernizam kaze nema apsoluta

Mladoni kaze morednizam je u pravu?

Otkud? Na osnovu cega? Cime je postmodernizam toliko diskreditovan kod tebe da se samo racuna ono sto je bilo pre?

Tebi ako hoces odgovoricu na privatnu poruku i objasnicuti sve. NJima vise necu da dajem municiju, jer im ukazujem na osnovne stvari koje ne znaju i oni se ponasaju uzasno. 

• Оплаках :)) 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Такође, може да буде да су погрешили и они на линковима које сам псотавио, али би зарад пристојности расправе

Pristojnost rasprave je nestala onog momenta kada ste krenuli da samocestitate jedni drugima kako ste super i kada si ti poceo da udaras nisko sa transferom blama i juanito sa ucinjeme sa jutjuba. 

Ne mozes da ocekujes da udars nekom figurativni samar a on da ti uzvraca pristojnoscu. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Модернизам је био далеко од тога. Модернизам се баш бавио оним што они овде зову "деконтрукција".

znam, znam... pokusavam da razmisljam kao on, da probam da ga ukapiram... tako cu valjda da nadjem gde je bag

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pristojnost rasprave je nestala onog momenta kada ste krenuli da samocestitate jedni drugima kako ste super i kada si ti poceo da udaras nisko sa transferom blama i juanito sa ucinjeme sa jutjuba. 

Ne mozes da ocekujes da udars nekom figurativni samar a on da ti uzvraca pristojnoscu. 

Добро, ево извињавам се што сам био непристојан, али ајде да се вратимо на тему.

Дакле, објасни ми детаљно где сам то погрешио у оном посту кад сам рекао да се она табела не односи на објективну лепоту, да везе нема са тим што је модернизам био, да се односи на нешто што није био философски правац и на нешто што није проглашавало објективне истине, да је модернизам заправо био деконструкција постојећег поретка, и још нешто ако сам сад прескочио.

И да, законе о убијању Јевреја ако није фрка.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

bez ikakve sale, ti i auror radite to isto samo da znas... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...