Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Matej 5,25 Sporazumi se bez otezanja s protivnikom svojim, dok si još usput s njim. Inače mogao bi te protivnik predati sucu i sudac slugi sudskome, i onda bi te bacili u tamnicu. Matej 5,26 Zaista, kažem ti, nećeš izaći odanle, dok ne platiš posljednje pare. Stvarno ne vidim kakve o veze ima sa zagrobnim životom, svi mi ispaštamo zbog nevraćenog duga neki se kaju i ispaštaju ovde to bi bila ta tamnica do poslednje pare a neki se nikada ne pokaju te nisu i u mogućnosti onda da vrate neke novce. I šta na primer ako duguješ nekome život, onda ti isplaćuješ na onom svetu zauvek taj život do poslednje pare, dakle ti isplaćuješ večno životno utamničen jer kako da isplatiš drugačije večni život? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 3 часа, kopitar рече Jok , čitaj kako piše...rečeno je dok ne otplati. Zato se i trebamo nagoditi dok smo na putu..pravda se mora zadovoljiti , bolje na ovom nego na drugom svijetu. kopitar, kada si tu vec pri ruci, imam jedno pitanje, u vezi Purgatorijuma u dogmatu RKC, sto je nesto slicno u vezi mitarstva i crkvenih zaupokojenih molitava (gde se ociscenje, nasao sam i takva tumacenja, takodje desava po istom poimanju kao i u PC, kroz zaupokojene molitve i ociscujuci oganj Bozje ljubavi). Medjutim, nije mi jasan ovaj deo u vezi tog ucenja: ,,Razbijemo li komsiji prozor, pokajanje nije dovoljno, već moramo i nadoknaditi štetu. Tako i duša koja se u poslednjem trenutku života pokajala za grehe, nemajući ih više kada platiti u ovom svetu, biće doduše spašena, ali će naknadu morati dati kroz čistilište." http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/spasenjemnu/70-tkojeukinuocistiliste/ Sta mislis u vezi toga, jer ako uzmemo primer pokajanog razbojnika koji se pokajao skoro pred samu smrt, Gospod mu je rekao da ce otici direktno u Raj? kopitar је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 часа, Жичанин рече Чистилиште не постоји, али зато верујем у "очишћујући огањ". To je jedno te isto, jer tamo gde deluje taj "ociscujuci oganj" nije je cistiliste, ma gde ga smestili... Licno verujem, kao i mnogi drugi pravoslavci, ali vidjam takvo tumacenje i kod drugih hriscana, da su raj, pakao, cistiliste... STANJA, dakle, da i sam pakao nije mesto, nego stanje. Po tome, duse odlaze Bogu, ali Bog ne moze u necije duse, te je u njima hladnoca, te oganj Bozje ljubave ih pece, a oni koji imaju svetlost ili oganj Bozji u sebi, oganj Bozji spolja ih ne pece vec stvara rajsko blazenstvo. Osobito ce to biti jasno nakon Parusije, kada po ucenju Crkve i Apostola, sve se pokori Bogu i sve postane Bog, Bog sve u svemu (naravno - nesliveno, nerazdeljivo, nepromenljivo, nerazlucno). Tada, ce sve biti osoljeno OGNJEM Bozje ljubavi ili energije, kako se tvrdi i u Evandjelju po Marku, i drugim mestima u Bibliji, tako da ce za jedne to biti raj u vecoj ili manjoj meri, a za druge oganj pakleni... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Ево вам казујем тајну: Сви нећемо помријети, а сви ћемо се промијенити, Филиб.:3:21 1 Сол.:4:15 52 Уједанпут, у трену ока, при посљедњој труби; јер ће затрубити, и мртви ће васкрснути нераспадљиви, и ми ћемо се промијенити Sad mene iskreno zanima šta je to u tren oko, u tren oko od smrti svoje do poslednje trube ili je to prilikom poslednje trube na kraju vremena promena gde raspadljivo zauzima neraspadljivo... Ili j ta poslednja truba ustvari ta truba koju svi čuju kao jednu i istu u poslednje vreme kad vremena više ne bude bilo a svako po redu u vremenu svoje smrti... kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 1 hour ago, Благовесник рече Sta mislis u vezi toga, jer ako uzmemo primer pokajanog razbojnika koji se pokajao skoro pred samu smrt, Gospod mu je rekao da ce otici direktno u Raj? Mislim po onoj " ko daje život svoj za bližnjeg" , razbojnik , ili M. Magdaleni jer je mnogo ljubila ( dokraja) mnogo joj se oprašta . Za ove kategorije nije potrebno čistilište. Za one čija je ljubav bila mlaka a mislim da smo većina , je nešto kao čistilište jedina šansa . Jel bi neko od nas oženio djevojku koja nije sigurna da ga voli. Tako i sjedinjenje sa Bogom mora biti potpuno i savršeno.( ako do toga nije došlo za vrijeme ovog života onda negdje mora, jer te smrt zatiče u stanju kojem jesi) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, kopitar рече Mislim po onoj " ko daje život svoj za bližnjeg" , razbojni Ne razumem kako je pokajani razbojnik stradao i dao život za Hrista, kad je on na tom krstu tu bio zbog svojih zakonskih nedela i nije imao veze sa mučeništvom Hrista radi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Razbojnik je svojim pokajanjem na krstu predao sve svoje grehe Hristu i to mu je otvorilo vrata Raja.Mitarstva prolaze oni gresi koje čovek nije okajao i predao Hristu. Благовесник, Bokisd, Bernard and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 4 минута, kopitar рече Jel bi neko od nas oženio djevojku koja nije sigurna da ga voli. Mislim da ne bi, sve dok ne shvati neke stvari i na ljubav ne uzvrati izrazom svoje ljubavi. kopitar је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne razumem kako je pokajani razbojnik stradao i dao život za Hrista, kad je on na tom krstu tu bio zbog svojih zakonskih nedela i nije imao veze sa mučeništvom Hrista radi? Priznao je pravednika i time pokazao čistu i nesebičnu ljubav . Bernard је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Razbojnik je svojim pokajanjem na krstu predao sve svoje grehe Hristu i to mu je otvorilo vrata Raja.Mitarstva prolaze oni gresi koje čovek nije okajao i predao Hristu. Dakle nije stradao mučeničkom smrću dovoljno je bilo da ispovedi nevinu krv i prihvati kaznu za svoje grehe bez roptanja na bilo koga. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Priznao je pravednika i time pokazao čistu i nesebičnu ljubav . Moraš priznati da bi mu i ti oprostio polomljeni prozor zbog toga i ne bi tražio da plovi po čistilištu zbog tvog prozora. kopitar and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne razumem kako je pokajani razbojnik stradao i dao život za Hrista Evandjelje o pokajanju pocinje propovedju Jovana Krstitelja i zavrsava propovedju pokajanog razbojnika, koji glasom svojim propoveda Gospoda i Spasa naseg Isusa Hrista drugim razbojnicima, staresinama i svetu sve do u nase dane. Mislim da je on zadovoljio vec na krstu Bozju pravdu i doneo velika dela (a dobra dela su izraz vere) ploda dostojnog pokajanja i ulaska Carstvo Bozje. kopitar је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 12 минута, Кратос рече Razbojnik je svojim pokajanjem na krstu predao sve svoje grehe Hristu i to mu je otvorilo vrata Raja.Mitarstva prolaze oni gresi koje čovek nije okajao i predao Hristu. Mislim da Mitarstva kao i čistilište ( oko onog prozora ) previše skreću pažnju na grijeh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 минута, Благовесник рече Evandjelje o pokajanju pocinje propovedju Jovana Krstitelja i zavrsava propovedju pokajanog razbojnika, koji glasom svojim propoveda Gospoda i Spasa naseg Isusa Hrista drugim razbojnicima, staresinama i svetu sve do u nase dane. Mislim da je on zadovoljio vec na krstu Bozju pravdu i doneo velika dela (a dobra dela su izraz vere) ploda dostojnog pokajanja i ulaska Carstvo Bozje. A ako ih tiho ispovediš sam Bogu u nekoj tamnoj sobi i ne čuje za to čitavo čovečanstvo kao pokajanog razbojnika, tada ta dela nisu tako velika i izraz vere ploda dostojnog ulaska u Carstvo Božje, no moraju proći kroz mitarstva? kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, kopitar рече Mislim da Mitarstva kao i čistilište ( oko onog prozora ) previše skreću pažnju na grijeh. Tako je a manje na dobrog gospodara koji oprašta nekome 30 nekome 50 nekome 100 podjednako. ikrasil and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука