Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 минута, Благовесник рече VSB, ne moras ni da verujes da molitve svesnu uticu na njihov probrazaj, to je legitimno jer mnogi hriscani i ne veruju da one svesno uticu na njih, ali dozvoli da mi drugi verujemo u to. Objasni mi kako im se molitvama Crkve moze ukloniti greh bez njihove dozvole?! Не разумем на ком основу сада постављаш ову поставку, како ја другачије замишљам деловање молитва од вас, конкретно од Бокија и тебе иако се не слажемо по питању митарстава, дакле откуд сада молитве и како ја то другачије верујем од вас? Ја само верујем, да су молитве упућене Богу ванвременске јер је Бог ванвременски и познаје их и пре него што смо их изрекли или мислиш да их познаје рецимо само 10 секунди пре него што смо их изрекли или 30 секунди или цео минут, можда сат времена итд...? Колико пре него што ми урадимо нешто Бог зна да смо ми то урадили? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 7 часа, Благовесник рече VSB, ne moras ni da verujes da molitve svesno uticu na njihov preobrazaj, ociscenje ili pomoc, ja i ne insistiram da moras, jer je i to tvoje glediste legitimno, jer mnogi hriscani i ne veruju da molitve svesno uticu na njih, ali dozvoli da mi drugi verujemo u to. Objasni mi, ali neces uspeti da argumentovano dokazes, kako im se molitvama Crkve moze ukloniti greh bez njihove dozvole?! Koji je to proces u kojem TUDJE molitve njima cine umanjenje ili nestajanje muke? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Или мислиш да ће се неко променити само ако познаје лик и дело молитвеника за њега а од непознатих молитве не прима? Не дај Боже да се ја пробразим ако се неки светитељ случајно помоли за мене и ја то у Светоме Духу доживим, не знам му ни лик ни дело, није ми ни мајка ни отац, не препознајем га никад га нисам видео на улици шта има он да се моли за мене... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Благовесник рече kako im se molitvama Crkve moze ukloniti greh bez njihove dozvole?! Koji je to proces u kojem TUDJE molitve njima cine umanjenje ili nestajanje muke? Пре смрти човек у Духу и у срцу своме разговара са Богом а Бог му говори шта човечанство мисли о њему самоме и тако у том разговору дешавају се преображења и чуда као што је рекао владика Порфирије али ако неко неће као стари адам онда не помажу ни молитве. А мислиш да се душа казном на оном свету може довести у ред? хахха мало наивно заиста, ко овде није разговарао у срцу са Богом и свеколиким човечанством тај неће ни на оном свету душо моја Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 VSB: "Или мислиш да ће се неко променити само ако познаје лик и дело молитвеника за њега а од непознатих молитве не прима? Не дај Боже да се ја пробразим ако се неки светитељ случајно помоли за мене и ја то у Светоме Духу доживим, не знам му ни лик ни дело, није ми ни мајка ни отац, не препознајем га никад га нисам видео на улици шта има он да се моли за мене." ___________________ Eto, koliko ne znas. Ne postoji u Crkvi individualna molitva, moli se cela Sveta Crkva. Molitva jednog je i molitva drugog, tvoja molitva je i moja molitva, i svaka molitva u crkvi je i tvoja molitva! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Благовесник рече Eto, koliko ne znas. Ne postoji u Crkvi individualna molitva, moli se cela Sveta Crkva. Molitva jednog je i molitva drugog, tvoja molitva je i moja molitva, i svaka molitva u crkvi je i tvoja molitva! ххахаха сам ја рекао другачије? Тоје био сарказам јер управо ви на миарствима инсистирате да некога после смрти својим молитвама мењате а казном и кувањем јер је удаљен од Бога он ће се некако поправити и сикупити... Ма да... Ја управо и мислим да ви који инситирате на митарствима и душама које нису у свршеном стању верујете у личне молитве и да сте супермени који ће спасити боље од Христа све те душе вашом бригом за упокојене. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Благочестиви да се не расправљамо даље, ја те молим да видиш како ја не негирам молитве али те и молим да за разлику од тебе не мислиш да Бог не прима моје молитве ванвремено и да се молим за упокојење душе одмах по његовој смрти и за опрост грехова свих одмах по његовој смрти јер просто не могу да се молим да му мало смањи ту удаљеност јер ето нисам ја још стигао да се помолим за њега пре него има већ прошло 20 година од смрти мог оца рецимо... И ето верујем да је тек сада после 20 година Бог опростио мојом молитвом оцу моме грехе рецимо што их је например учинио према мени а који га удаљише од Бога... Ја не могу тако да верујем као ви, ја знам да Бог може мојим молитвама и после 20 година опростити пре 20 година ретроактивно за мене душу мог покојног оца, не мора да га удаљава због тога ... нити да чека 20 година на моју молитву кад већ зна шта ћу урадити. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Разумеш ли ти то благочестиви? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Мој братски и Хришћански савет ваам је ако се већ за неког молите, молите се за спас његове душе одмах и потпуно а не да му умањујете или смањујете митарства или неке друге чудне путеве. Ако неко не жели да се спаси, тог неће Христос ни уводити на небо да би га тамо васпитавао а ако жели да се спаси, онда ће га и нашим молитвама Христос сапсити одмах и потпуно, јер понављам нема разлога да се неко на небу додатно васпитава. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече ххахаха сам ја рекао другачије? Тоје био сарказам јер управо ви на миарствима инсистирате да некога после смрти својим молитвама мењате а казном и кувањем јер је удаљен од Бога он ће се некако поправити и сикупити... Ма да... Ја управо и мислим да ви који инситирате на митарствима и душама које нису у свршеном стању верујете у личне молитве и да сте супермени који ће спасити боље од Христа све те душе вашом бригом за упокојене. Matej 5,25 Sporazumi se bez otezanja s protivnikom svojim, dok si još usput s njim. Inače mogao bi te protivnik predati sucu i sudac slugi sudskome, i onda bi te bacili u tamnicu. Matej 5,26 Zaista, kažem ti, nećeš izaći odanle, dok ne platiš posljednje pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Narode, nema razloga da se svađate. Meni je to verovanje da se nakon smrti odmah vaskrsava u Eshatonu krajnje simpatično, premda ga ne prihvatam. Ipak mi je bliži onaj klasičan hrišćanski pogled na tu temu. Verovatno se kod Otaca može naći poneki citat koji bi eventualno mogao da podrži "eshatonsko" verovanje, ali pretpostavljam da se na jedan takav citat može pronaći 99 drugih koji govore suprotno. Ali, kako god, nijedan temeljni crkveni dogmat nije ugrožen ovim verovanjem, tako da smatram da treba da bude dozvoljen. Volim_Sina_Bozjeg, Благовесник and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Ево шта каже Макарије Велики Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Matej 5,25 Sporazumi se bez otezanja s protivnikom svojim, dok si još usput s njim. Inače mogao bi te protivnik predati sucu i sudac slugi sudskome, i onda bi te bacili u tamnicu. Matej 5,26 Zaista, kažem ti, nećeš izaći odanle, dok ne platiš posljednje pare. Vidiš da i sam Hristos daje jedan jedini lek ovde i kaže, sporazumi se s svojim protivnikom dok si još usput sa njim. ( jasno je ovde kao dan da je u pitanju sporazum dok si još za života, dakle dok si još usput sa njim) Kad te sudac baci u tamnicu vraćaš do poslednjeg dinara, znači ostaješ zauvek. Nadalje Hristos govori priče o opraštanju dugova i to ih ne govori tek tako radi dobre reklame i dobrog glasa koji bi se proneo o njemu bzv... Pa veli ako Gospodar oprosti jednome 30 dinara duga, drugome 50 dinara duga trećemu 100 dinara duga .... itd.... Takđe kad govori o plati kaže... jedaan je došao u 1 čas drugi je došao u 4 čas treći u 8 čas i svi su dobili dogovorenu platu od 1 dinar.. Kad gospodar nekome malo oprašta taj neko je i u tom malom zadovoljan kad gospodar nekome više oprašta taj neko je više zadovoljan ali zadovoljni su svi podjednako jer je svakome oprostio dug, dug koji bi braćo moja sve nas u starom adamu usmrtio i ubio u večnosti... Dakle ponavljam ako se ve molite za nekoga da bude deo nebeske porodice onda je taj neko to zaslužio i to odmah iako mu se oprašta 100 dugova više nego nekome koji duguje samo 1 dug recimo, obojica su zaslužni stanovnici Carstva obojici se oprašta dug, nevinih nema, nekima se oprašta malo nekima malo više. I opet sa druge strane ima onih koji će biti utamničeni zauvek, ti nežele da plaćaju dugove svoje, to im je bio životni cilj, dugovima su gradili svoju budućnost i na dugove se oslanjali čitav život, kako vi mislite da će takav čovek koji je prvo sudiji krao, promeniti mišljenje o sudiji na silu, jer da je sudija hteo na silu da menja mišljenje on bi to uradio već ovde na zemlji ovde na putu. Zato se molimo za spasenje duša svih i to odmah a to je nekome melem a nekome vatra, bojim se da vatra zahvata i one koji veruju u čistilišta i mitarstva, jer ne veruju u oprost svih dugova sada i ovde nego ih mere kantarom i odmeravaju koji je manji a koji veći. Hristos tako ne oprašta. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 44 минута, Матусал рече Ево шта каже Макарије Велики Makarije veliki pojma nema,VSB zna bolje šta se dešava,kake duše anđeli i gluposti odma se uskače u eshaton u obožena nadvremenska tela Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Кратос рече Makarije veliki pojma nema,VSB zna bolje šta se dešava,kake duše anđeli i gluposti odma se uskače u eshaton u obožena nadvremenska tela Čudan si čovek pa makarije je i rekao ono što ja govorim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука