Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Čudan si čovek pa makarije je i rekao ono što ja govorim. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Кратос рече haha zar ne vidiš da Makarije nema dilemu. Za života si radio sa nečistim silama nisi verovao u čisti vek kao i ti što ne veruješ i ostaćeš utamničen sa podnebesnim dušama. Amin. kraj priče. Sa druge strane svete sluge Božje VEĆ SADA su okurženi andjelima i svetim dusima, te takve duše andjeli po njenoj smrti i primaju i uzvode dušu ODMAH u čisti vek. Simpatičan si ti Kratose. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Matej 5,25 Sporazumi se bez otezanja s protivnikom svojim, dok si još usput s njim. Inače mogao bi te protivnik predati sucu i sudac slugi sudskome, i onda bi te bacili u tamnicu. Matej 5,26 Zaista, kažem ti, nećeš izaći odanle, dok ne platiš posljednje pare. Ovdje kaže neće izaći dok ne otplati. Znači kad otplati da će izaći. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече haha zar ne vidiš da Makarije nema dilemu. Za života si radio sa nečistim silama nisi verovao u čisti vek kao i ti što ne veruješ i ostaćeš utamničen sa podnebesnim dušama. Amin. kraj priče. Sa druge strane svete sluge Božje VEĆ SADA su okurženi andjelima i svetim dusima, te takve duše andjeli po njenoj smrti i primaju i uzvode dušu ODMAH u čisti vek. Simpatičan si ti Kratose. Duše a ne eshatološka tela ne pravi se blesav baš tolko. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, kopitar рече Ovdje kaže neće izaći dok ne otplati. Znači kad otplati da će izaći. Pa kome brate moj da otplati seti se ubogog lazara i bogataša kad je granica kao što i Makarije kaže velika i koja se neće moći premostiti. Kome da otplati? Da je hhteo da otplati to bi uradio dok je još sa njim kako mu i Hristos nalaže, to se u pravu zove pravni lek. Ako lek ne iskoristiš otplaćivaćeš sve do kraja, to do poslednjeg dinara znači zauvek moj brate. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Duše a ne eshatološka tela ne pravi se blesav baš tolko. hahhahha a da to stvarno nije rekao I ? Mislio sam da govoriš samo o mitarstvima ali ti uvek iskoristiš i nešto drugo pored da diskredituješ protivnika:) KAo što reče erazmus nijednu dogmu ne povređujem sa tim, tako da eto moraćeš da prihvatiš moju legitimnost ali to je već na drugoj temu, gde i mi svoje citate svetih otaca imamo. usredsredi se pričamo o mitarstvima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Duše a ne eshatološka tela ne pravi se blesav baš tolko. Nije mi bas jasno, kako se jednostavan citat sv. Makarija moze tako izokrenuti, da postane totalno suprotan po smislu originalnom tumacenju ? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Bokisd рече Nije mi bas jasno, kako se jednostavan citat sv. Makarija moze tako izokrenuti, da postane totalno suprotan po smislu originalnom tumacenju ? Izvini? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече hahhahha a da to stvarno nije rekao I ? Mislio sam da govoriš samo o mitarstvima ali ti uvek iskoristiš i nešto drugo pored da diskredituješ protivnika:) KAo što reče erazmus nijednu dogmu ne povređujem sa tim, tako da eto moraćeš da prihvatiš moju legitimnost ali to je već na drugoj temu, gde i mi svoje citate svetih otaca imamo. usredsredi se pričamo o mitarstvima. Pa ako negiraš postojanje i svesvnost duše nakon smrti negiraš i mitarstva a ti to radiš i uskačeš odma u eshaton a Makarije to nigde ne priče nego baš naprotiv potvrđuje priču o mitarstvima. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Nije mi bas jasno, kako se jednostavan citat sv. Makarija moze tako izokrenuti, da postane totalno suprotan po smislu originalnom tumacenju ? Nije se još rasanio. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 1 hour ago, Матусал рече Ево шта каже Макарије Велики "Kada oni odlaze iz tela, andjeli primaju njihove duse na svoje sopstveno mesto, u cisti vek, privode ih Gospodu". (sv. Makarije) Makarije govori ono sto i ja pricam Кратос and Матусал је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa kome brate moj da otplati seti se ubogog lazara i bogataša kad je granica kao što i Makarije kaže velika i koja se neće moći premostiti. Kome da otplati? Da je hhteo da otplati to bi uradio dok je još sa njim kako mu i Hristos nalaže, to se u pravu zove pravni lek. Ako lek ne iskoristiš otplaćivaćeš sve do kraja, to do poslednjeg dinara znači zauvek moj brate. Jok , čitaj kako piše...rečeno je dok ne otplati. Zato se i trebamo nagoditi dok smo na putu..pravda se mora zadovoljiti , bolje na ovom nego na drugom svijetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Кратос рече Pa ako negiraš postojanje i svesvnost duše nakon smrti negiraš i mitarstva a ti to radiš i uskačeš odma u eshaton a Makarije to nigde ne priče nego baš naprotiv potvrđuje priču o mitarstvima. Ti si blesav ne samo da tvrdim za postojanje duše nakom smrti nego već tvrdim da odmah vaskrsavamo kao duhovna tela. ali to je jedan sada sasvim drugi vid rasprave, što se mitarstava tiče za Makarija ne postoje, odnosno postoje onako kako ih i ja ispovedam da posle smrti možemo samo alegorijski pričati o njima, jer andjeli i sveti duhovi koji čuvaju čoveka odmah uzvode duše u čisti vek, prema tome tjao bre sa tim podvalama. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti si blesav ne samo da tvrdim za postojanje duše nakom smrti nego već tvrdim da odmah vaskrsavamo kao duhovna tela. ali to je jedan sada sasvim drugi vid rasprave, što se mitarstava tiče za Makarija ne postoje, odnosno postoje onako kako ih i ja ispovedam da posle smrti možemo samo alegorijski pričati o njima, jer andjeli i sveti duhovi koji čuvaju čoveka odmah uzvode duše u čisti vek, prema tome tjao bre sa tim podvalama. Gde on pominje odmah vaskrsavanje?Sti svako jutro tako blesav? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Благовесник рече "Kada oni odlaze iz tela, andjeli pimaju njihove duse na svoje sopstveno mesto, u cisti vek, privode ih Gospodu". (Makarije). Makarije govori ono sto i ja pricam hahhaha u čisto mesto da malo otplaćuju dugove svoje to ti pričaš. Makarije govori ono što ja pričam da je sud završen i da čisti odlazimo Bogu odmah. Si nekad video prljavo u čistome? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука