Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече To je učenje Crkve toliko koliko i moje o vaskrsenju odmah psole telesne smrti. Ti naravno možeš da nabrojiš svete Oce koji su verovali da se odmah nakon smrti uleće u eshaton? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidi druže zabole me šta ti govoriš ili ti misliš da ja moram da razgovaram o mitarstvima na način samo ako nadjem svetoga oca koji govori o neposrednom vaskrsenju u duhovnim telima posle smrti? Ako neki otac koristi izraz duše ja nemam ništa protiv čak naprotiv, ti vidiš moje protivljenje u svojoj glavi toga u mojoj nema, dakle vratite se na temu gde je kod Makarija međufaza koju vi zastupate? Nisi fer, VSB. Rekao sam, da imas pravo na slobodu razmisljanja i rezonovanja, pa, kako izaberes za pricu o mitarstvima, tako je. Najbitnije je, da smo zajedno u crkvi. Ali, drugo je, objektivno i nepristrasno i argumentovano gledanje na pricu oko mitarstava i zagrobnog zivota duse. Kod ovih stvari moramo biti principijalni i objektivni, i pricati o pravom stanju stvari. Zbog nekih drugih ljudi i hriscana, koji trebaju da se upoznaju i sa ovom stranom price, oko toga sta tacno ocekuje nasu dusu posle upokojenja. Trebamo da se brinemo za nasu dusu, jer, kako kaze apostol, ....gradite vase spasenje sa strahom i drhtanjem, ....maksimalna opreznost je neophodna. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Кратос рече Ti naravno možeš da nabrojiš svete Oce koji su verovali da se odmah nakon smrti uleće u eshaton? Mogu. Bokisd and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 23 минута, Кратос рече Ti si blesav ne samo da tvrdim za postojanje duše nakom smrti nego već tvrdim da odmah vaskrsavamo kao duhovna tela. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Mogu. Ajde. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Nisi fer, VSB. Rekao sam, da imas pravo na slobodu razmisljanja i rezonovanja, pa, kako izaberes za pricu o mitarstvima, tako je. Najbitnije je, da smo zajedno u crkvi. Ali, drugo je, objektivno i nepristrasno i argumentovano gledanje na pricu oko mitarstava i zagrobnog zivota duse. Kod ovih stvari moramo biti principijalni i objektivni, i pricati o pravom stanju stvari. Zbog nekoh drugih ljudi i hriscana, koji trebaju da se upoznaju i sa ovom stranom price, oko toga sta tacno ocekuje nasu dusu posle upokojenja. Trebamo da se brinemo za nasu dusu, jer, kako kaze apostol, ....gradite vase spasenje sa strahom i drhtanjem, ....maksimalna opreznost je neophodna. Naravno treba da se brinemo za našu dušu već ovde kako kaže Hristos dok smo na putu sa nekim o koga smo se ogrešili. Dakle za zemnoga života i te priče da će duša da se očisti na nebu su za mene velika budalaština i na to vam ukazujem, čak i oci koji su govorili o mitarstvima kao i Makarije sada recimo mitarstva smatraju za alegorijom i za njih nema dileme, za života što si sijao to ćeš kasnije i da žanješ ili ćeš ostati sa podnebesnim silama ili ideš u čisti vek odmah. To što bi vi malo da zamutite i da može i jedno i drugo to ne može, ne može i gotovo, nemate nijednog svetog oca koji bi bio ozbiljno shvaćen da vas podrži. Sve je alegorija sudi ti se posle smrti konačno a privremen sud se zove samo zato što nije još sveopšti a ne zato što presuda može da se menja. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Ajde. Imaš na temama o.Zorana ovo nije tema za to i ti to već znaš- ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa stvarno je čudno to vaše tumačenje, otkud sad ste još napravili tamnice u čistom veku. Previše je dokaza a naveo sam i Pismo na osnovu kojih se može zaključiti da postoji " mjesto" stanje koje je između neba i pakla . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 4 минута, Кратос рече I videćeš Kratose da čak i oci koji zagovaraju postojanje duše posle smrti odmah pribegavaju objašnjavanju da pod tim misle na um i duh čoveka, dakle na nikakvu materiju koja se tebi može učiniti nekako prozračna i kompaktna u kome su zapisani tvoji dnk podaci. Ali zanm da je to preteško za tebe imaš ti pametnija posla u svet od ovih pitanja. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Previše je dokaza a naveo sam i Pismo na osnovu kojih se može zaključiti da postoji " mjesto" stanje koje je između neba i pakla . Ma gde je to mesto ili stanje kad svi govore da je granica između neba i pakla takva da ne postoji prolaz. Ne može moj brate malo jedno malo drugo i tako do veka, to je onda pakao. Naveo sam ti i ja Pismo i to o opraštanju dugova ali moje Pismo ti ne računaš. Bokisd and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Imaš na temama o.Zorana ovo nije tema za to i ti to već znaš- Teško ti da se setiš Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma gde je to mesto ili stanje kad svi govore da je granica između neba i pakla takva da ne postoji prolaz. Ne može moj brate malo jedno malo drugo i tako do veka, to je onda pakao. Naveo sam ti i ja Pismo i to o opraštanju dugova ali moje Pismo ti ne računaš. Ovde si u pravu. Izmedju neba i pakla je velika provalija i ne postoji treci entitet. Ne postoji u nasoj strani price oko mitarstava, i prica oko cistilista, to je deo rimokatolicke tradicije, o kojoj govori Kopitar. To je druga strana price. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ovde si u pravu. Izmedju neba i pakla je velika provalija i ne postoji treci entitet. Ne postoji u prica oko mitarstvima, i prica oko cistilista, to je deo rimokatolicke tradicije, o kojoj govori Kopitar. To je druga strana price. U redu onda ali vidim da se blagočestivi slaže sa rimokatolicima a i vi ne reagujete na mitarstva koja nisu shvaćena alegorijski čak šta više podržavate takve tekstvove pa se stiče utisak drugačiji. Kad sam na to ukazao pre 30 strana ti nisi ovako precizno dao jasan odgovor, dobro je da si se informisao o toj temi isplatio se trud. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Teško ti da se setiš Ma ajde ko će to novi da čita pa da pokušavaš da se malo našališ mojim sveneznanjem na ovakav način? Ovde smo samo mi koji pratimo sve te teološke teme, znaš ti vrlo dobro i gde su teme i gde su citati svetih otaca, znaš ti vrlo dobro da se mojim ispovedanjem ne krše dogmati pravoslavne Crkve i da možeš samo da peniš po vasceli dan i to ti neće pomoći. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече U redu onda ali vidim da se blagočestivi slaže sa rimokatolicima a i vi ne reagujete na mitarstva koja nisu shvaćena alegorijski čak šta više podržavate takve tekstvove pa se stiče utisak drugačiji. Kad sam na to ukazao pre 30 strana ti nisi ovako precizno dao jasan odgovor, dobro je da si se informisao o toj temi isplatio se trud. Cini mi se da si malo preformulisao tok diskusije. Ali, nema veze, mislim, da i ti shvatas polako , kako stoje stvari, ali, okey, imas svoj licni stav i tako je, kako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука