Jump to content

Jedno protestantsko bogosluzenje

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

I svetkuju subotu, i daju desetak, i veruju u Elen Vajt, i u "istražni sud", i smatraju da je duša nesvesna nakon smrti tela, i smatraju da je greh piti kafu, itd., itd.

Teško da su baš slični pravoslavnima. ;) 

No, pa kaj, i vi vjerujete u svece, ona je njihov. I u sud vjerujete, lovu baš ne dajete ( e jeste škrti : D ), isto smatrate da je grijeh piti kavu prije rakije. Eto vidiš, tu ste negdje. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече

I svetkuju subotu, i daju desetak, i veruju u Elen Vajt, i u "istražni sud", i smatraju da je duša nesvesna nakon smrti tela, i smatraju da je greh piti kafu, itd., itd.

Teško da su baš slični pravoslavnima. ;) 

Dođi ovamo da raspravljamo o istažnom sudu, to je moj diplomski rad....Kafu piju mnogi adventisti, nije istina.Nego, dođi malo ovamo da bacimo koju

SAMOPISMO-FORUM.NET

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kainos рече

Dođi ovamo da raspravljamo o istažnom sudu, to je moj diplomski rad....Kafu piju mnogi adventisti, nije istina.Nego, dođi malo ovamo da bacimo koju

SAMOPISMO-FORUM.NET

Aj, možda navrnem jedared. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, SerbCro рече

Hehe, budu Vas odrali  subotari, budu ostali samo gumbići. :) Još budete pitali da Vam sračunaju desetak. :D

Da, znam da su bas nacitani i vispreni,....ali, ni mi smo za bacanje :D.... imam jednog prijatelja baptistu pa sam sa njim vodio razne razgovore i znam odprilike kako stoje stvari....

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Adventističko učenje se zasniva uglavnom na selektivnom citiranju Biblije i, naravno, na spisima Elen Vajt. Nije problem njima navesti kontraargumente, ali je to često kao da pričaš sa zidom. Ima ih i malo otvorenijeg uma, da ne grešim dušu, ali uglavnom su to prilično indoktrinisane osobe, premda su većinom sasvim ok kao ljudi.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече

Adventističko učenje se zasniva uglavnom na selektivnom citiranju Biblije i, naravno, na spisima Elen Vajt. Nije problem njima navesti kontraargumente, ali je to često kao da pričaš sa zidom. Ima ih i malo otvorenijeg uma, da ne grešim dušu, ali uglavnom su to prilično indoktrinisane osobe, premda su većinom sasvim ok kao ljudi.

Evo ja sam otvorenijeg uma. Vjerujem da postoji jedan Bog Otac i Sin koji je rođen u vječnosti, imao početak, ali je Bog jednak Ocu, to je kao da odvališ od planine stijenu, Ista supstanca. Drugo vjerujem u krštenje samo u Isusovo ime, jer ima više dokaza. Onaj citat iz Mateja po svemu sudeći je umetnut. Šem-Tomov hebrejski ga ne sadrži. Isto prije Niceje, citirala se većinom Biblija gdje taj stih nije postojao...nakon Niceje promjena...mada treba više dokaza za takvo nešto. Ima adventista na forumu koji su kako si rekao zid. Npr. moj kolega na forumu je otvoren tip, sa svima fino raspravlja u duhu ljubavi i mira, ali je dobar apologet. Tako da će te naići na svakakve. Npr. ja imam pravoslavca na forumu, kad bi htio odmah bi ga postavio za moderatora. Sve zaivisi od čovjeka do čovjeka.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kainos рече

Vjerujem da postoji jedan Bog Otac i Sin koji je rođen u vječnosti, imao početak, ali je Bog jednak Ocu, to je kao da odvališ od planine stijenu, Ista supstanca.

Ako je rođen u večnosti, onda ne može da ima početak; jer su početak, sredina, kraj... pojmovi koji se mogu primenjivati samo na vreme. A u večnosti nema vremena. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече

Ako je rođen u večnosti, onda ne može da ima početak; jer su početak, sredina, kraj... pojmovi koji se mogu primenjivati samo na vreme. A u večnosti nema vremena. ;)

Ovo je bar jednostavno za razliku od misterije da je Isus rođen, ali to je vječno rađanje, i rađanje bez prestanka...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kainos рече

Ovo je bar jednostavno za razliku od misterije da je Isus rođen, ali to je vječno rađanje, i rađanje bez prestanka...

Teško je nama ljudima, koji živimo u vremenu i prostoru, da pojmimo šta znači večnost, bez početka, bez kraja, bez vremena. Mnogo veći umovi od mene i tebe su se rvali sa tom misterijom. Problem je što vi ne zarezujete pisanija tih ljudi, zato što smatrate da je Crkva tada već uveliko "pala" (samo što bi, doslednosti radi, trebalo onda da odbacite i Bibliju, jer je i kanon Biblije ustanovila ta "pala" Crkva). Bitnije vam je šta je na tu temu rekao neki američki puritanac u 19. veku, nego šta je rekao jedan Grigorije Bogoslov ili Jovan Zlatousti. Ili celi Vaseljenski Sabori.

DakleM, da bi se ovo razumelo, moraju se čitati dela Otaca. Nema 'leba bez toga. :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...