Jump to content

Kako ste sreli svoju zenu/muza? Ispricajte na vasu pricu!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 259
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 7/1/2017 at 14:59, JESSY рече

баш лепа тема....:ok:

ево, ја ћу прва да почнем....:D

мој супруг и мој брат су заједно служили војску...баш су се дружили...по повратку из Загреба ( где су служили) мој супруг је дошао код нас и тако смо се упознали...била је то љубав , не на први, али на други поглед.... :smeh2:

након 6 месеци смо се венчали....girl_smiley

fora :D

Подели на овим сајтовима

On 8/3/2017 at 18:48, Vladan3 рече

Прво да се извинем @Trifkeту што настављам ван теме али морам да одреагујем јер овај форум првенствено доживљавам као православан тј. хришћански а тек онда све остало.

Читао сам сада ово моје писање након једног дана да видим да ли сам нешто пропустио од умора (и наравно јесам више ствари а пар њих сам и допунио) и видим да један текст има шест плакања и три срца. То ме малчице растужило јер је једна реченица о њеном упокојењу преовладала над осталим делом текста у којем је у ствари садржано јеванђеље нашег брака:

"И тако, ја сам њој вратио осмех, она је мене вратила Цркви а теологију мени." 
...
"Ипак, сво време, без престанка, су нам биле јасне три ствари:
- да се волимо
- да смо у већини ствари добри али и да у доста тога нисмо једно за друго
- да су нам оба ова горња два на спасење."

Наравно туговати и жалити са ближњима је људски и јеванђелски и ја то разумем јер и ја нисам имун на тугу због растанка нити је избегавам.

Али желим да знате да не само да се јеванђеље нашег брака није завршило њеним упокојењем него, хвала милостивом Богу и светима који су са нама, сија јаче него икада до дан данас. Како и зашто ја то знам није за форум, макар не за сада, нити је моје сведочанство најважније али сведочанства наших ближњих који су стално са нама и не могу да се одвоје од утиска мира и добра који нас прате вреде више од свега осталог што бих ја сам могао да сведочим иако има тога подоста за једну мању књигу.

Због свега тога ја немам ни проблем да будем и на подфоруму за упознавање ради хришћанског брака, не само због тога јер смо нас двоје разговарали о другом браку и због тога што бих и ја исто очекивао од ње, него и зато што је то наш начин живота од почетка и нема ниједног разлога да га сада мењам. Па како благи Бог да и уреди на спасење.

А, иначе, знамо да и у Господњем јеванђељу има и патње и бола и болести и смрти али и васкрсења. Тако и ви, иако је страх од смрти добар за смирење а сузе за утеху, ако мислите да имате и мало хришћанске љубави у себи пустите је да стави срце уместо плача да и она са анђелом може да каже: "...риданија времја преста, не плачите, воскресеније же апостолом рците.".

Уосталом, ако сам ја могао у задње време, када су нам биле годишњице, да певушим

"Свагда Твоје крстозрачје пут нам осветљава,
како је дивно Господе кад храм васкрсава."

можете и ви, да не испадне, као много пута у задњих годину дана, да ја радујем друге и да ми другима будемо извор утехе :)

Хвала свемогућем Богу и на томе али чисто да се подсетимо на каквом месту се дописујемо, који смо пут изабрали и да нисмо одавде.

Поздрав и хвала вам на подршци :mahmah:

uh koliko ljubavi u ovoj vašoj priči..

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Odavno nismo culi jednu lepu pricu. Bas me zanima ko ce nam sada ispricati. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Пошто сам ја своју причи испричала...ево једне занимљиве приче, коју ми је испричала моја баба.(или како је баба упознала деду) 

Моја баба, проста жена са села није хтела  да је на силу удаду за једног перспективног сеоског учу. Загледала се баба ни више ни мање, у сина преседника суседног села, то јест у мог деду. Ееееј у то време не послушати очев предлог и не испунити очеву жељу . Е сад није баба била прорачуната, због имања, звања или не знам чега....већ освојиле је дедине чудне зелене  очи. :D    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Рапсоди рече

Пошто сам ја своју причи испричала...ево једне занимљиве приче, коју ми је испричала моја баба.(или како је баба упознала деду) 

Моја баба, проста жена са села није хтела  да је на силу удаду за једног перспективног сеоског учу. Загледала се баба ни више ни мање, у сина преседника суседног села, то јест у мог деду. Ееееј у то време не послушати очев предлог и не испунити очеву жељу . Е сад није баба била прорачуната, због имања, звања или не знам чега....већ освојиле је дедине чудне зелене  очи. :D    

:ok:

Moj deda tj. dedin rođeni brat pričao kako se njihov otac ,a moj pradeda, oženio.  Kidnapovao babu, valjda sa braćom. I, navodno su držali moju prababu vezanu neko vreme jer je pokušala da pobegne pa su je uhvatili. Nakon par dana došla  braća po nju, a baba, iz straha da ne padne krv, slagala braću da je svojom voljom došla i sve proteklo super. Otimala se neko vreme,a onda se zaljubila, verovatno, i rodila 11-oro dece.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Phoebe рече

I, navodno su držali moju prababu vezanu neko vreme jer je pokušala da pobegne pa su je uhvatili.

Danas bi ovo izašlo u novinama i deda bi robijao :sossos:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Danas bi ovo izašlo u novinama i deda bi robijao :sossos:

A tvoja prica?  :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Phoebe рече

:ok:

Moj deda tj. dedin rođeni brat pričao kako se njihov otac ,a moj pradeda, oženio.  Kidnapovao babu, valjda sa braćom. I, navodno su držali moju prababu vezanu neko vreme jer je pokušala da pobegne pa su je uhvatili. Nakon par dana došla  braća po nju, a baba, iz straha da ne padne krv, slagala braću da je svojom voljom došla i sve proteklo super. Otimala se neko vreme,a onda se zaljubila, verovatno, i rodila 11-oro dece.

Бооожее, која романтика на старински начин. Дивно... а све ове чуђеновићке  потајно сањају да буду киднаповане...:ani_biggrin: Па ово прича за роман. 

Их, слагала браћу да не падне крв...ма заљубила се моментално...:smeh2:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Значи ти си на бабу Божу?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

а све ове чуђеновићке  потајно сањају да буду киднаповане...

Само ако је лик неки као Џемс Бонд а у супротном би са цигаретом у устима опуштено викале: "Кииднаапооваањее... киднаповањееее... киднаповањееее!"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan3 рече

Само ако је лик неки као Џемс Бонд а у супротном би са цигаретом у устима опуштено викале: "Кииднаапооваањее... киднаповањееее... киднаповањееее!"

Шта је фалило Неди из романа '' Грех њене маме "',  па Хајкуни, оћу рећи Анђелији када ју је делија мали Радојица крајичком ока прострелио....  

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Natasa. рече

:sossos:

Да украду тако борбене као ти....ал би био роман деценије...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Шта је фалило Неди из романа '' Грех њене маме "',  па Хајкуни, оћу рећи Анђелији када ју је делија мали Радојица крајичком ока прострелио....  

Јоој па не знам ја шта је њима фалило... Нека од вас је на другој теми данас рекла да је женска ћуд чудна работа... ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...