Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

А шта им тешко да одштампају више комада тог папира, да дају сваком детету које тражи, јел има нека норма? 

На више језика, ако је могуће, требаће им за СиВи. :-)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, obi-wan рече

OK brate, znam da sam najgori, ne bezim od toga.

Ето сад се користиш бежањем у крајности и патетику, што ти прво не приличи, а друго беспотребно је, јер нико овде нити је тако нешто помислио, нити ће да осети грижу савести због таквог извртања реченог.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Ето сад се користиш бежањем у крајности и патетику, што ти прво не приличи, а друго беспотребно је, јер нико овде нити је тако нешто помислио, нити ће да осети грижу савести због таквог извртања реченог.

Brate, nigde ja ne bezim, nego mi zamorno da vise chukam po ovome... :)))

Sta sam imao da kazem - rekao sam, ko je rezumeo - razumeo je. A nije bilo tesko da se razume.

Ja sve vreme pricam iz ugla hriscanske etike, gledam celog coveka, ti se sve vreme drzis paragrafa i zakona. U tome je razlika.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

A?

Kako ne razumes? Ako je to sto si bio vukovac samo posledica normalnog rada i ucenja, onda je to OK. A ako je posledica pukog jurenja za tim, onda nije OK. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo jedan muzicki intermeco za sve ucesnike na temi, kuca casti... :)

Mojoj_mami.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Ja sve vreme pricam iz ugla hriscanske etike, gledam celog coveka, ti se sve vreme drzis paragrafa i zakona. U tome je razlika.

У хришћанској етици пише нешто против слободе избора појединца, чак и кад се не слажемо са тим избором? Или је хришћанска етика да неког тераш да трпи неправду која му је нанета?

Јер се овде ради само о томе. Никакви параграфи и закони, него борба против неправде и слобода личности да се бори за оно што му је битно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

У хришћанској етици пише нешто против слободе избора појединца, чак и кад се не слажемо са тим избором? Или је хришћанска етика да неког тераш да трпи неправду која му је нанета?

Јер се овде ради само о томе. Никакви параграфи и закони, него борба против неправде и слобода личности да се бори за оно што му је битно.

Hriscanska etika prepoznaje greh u coveku, bez obzira na neupitnu slobodu njegovog izbora.

"Sve mi je dozvoljeno, ali mi nije sve na korist,... i necu da ista ovlada mnome".

...

Postavka apstraktne slobode, odnosno slobode same po sebi, bez kontrateze odgovornosti prema Bogu i ljudima, nema i ne moze da ima uporiste u svedocenju Crkve.

Niko nikom nece nista da brani, jos manje da namece, ali hriscani jesu tu da de facto budu so svetu, da mu budu savest.

...

Inace, JESTE hriscanska etika kad nekom posavetujes (ne da ga teras, ne znam otkud ti to) da radije potrpi neku nepravdu, nego da se odmah tuzi oko nje, jer u toj jednacini uvek postoji Konstanta koja se zove Bog, bez koje nema niti moze da bude icega i ikoga. Hriscani se u svom stavu prema nanetoj im nepravdi pre svega oslanjaju na ovu Konstantu.

O tome svedoce "oblaci svedoka", odnosno, mnogi ljudi koji su potpuno neosnovano progonjeni i ubijeni u dugoj istoriji Crkve.

To ne znaci da mi treba da budemo tupi kao panjevi, i da prosto gledamo kako se nepravde desavaju oko nas bez da mrdnemo prstom, ali isto tako ne znaci da treba zbog tih nepravdi da prevrnemo svet i zanemarimo svoje bliznje, ma ko oni bili.

Ako borbu protiv nepravde koja nam je naneta svedemo samo i iskljucivo na svoj licni aktivizam, onda smo sasvim omasili sustinu hriscanskog zivljenja.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Hriscanska etika prepoznaje greh u coveku, bez obzira na neupitnu slobodu njegovog izbora.

Ово значи да смо ми позвани да препознајемо грехе у другим људима, ако само кажемо да се бавимо хришћанском етиком? Мислим да је био један Који је ходао Земљом пре две хиљаде година, који се не би сложио са тобом. 

пре 3 минута, obi-wan рече

Ako borbu protiv nepravde koja nam je naneta svedemo samo i iskljucivo na svoj licni aktivizam, onda smo sasvim omasili sustinu hriscanskog zivljenja.

:)

Шта је борба против неправде него лични активизам? Ко се бори против неправде него свако као личност, свако одговоран сам за себе? И шта је Црква него скуп личности, са својим "личним активизмима"?

И како ће друштво да се побољшава ако ми којима је то обавеза нисмо активни или макар не пружамо подршку онима који јесу? Како ће друштво да се побољша ако се овакве појаве не препознају, не изнесу у јавност и онда ови што раде у мраку буду под рефлекторима?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, florenntina рече

Ama ne znam kako je to u Srbiji iskopirano, ali to ovde nisu "provale" nego stvarna prava. Ne smes bre da vredjas ljude na licnoj osnovi i kraj price. Meni je to sjajno!

Зар забрана вређања није последица левичарске политичке коректности? Вређање је баш кул, челичи људе, а само се жене око тога штрецају и жале на повређена псећања. Тако кажу ови наши форумски другари десничари. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Аурор рече

A?

Je l si bio vukovac pod pritiskom (platformski) ili je išlo prirodnim putem (ontološki)? :smeh1:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, obi-wan рече

Kako ne razumes? Ako je to sto si bio vukovac samo posledica normalnog rada i ucenja, onda je to OK. A ako je posledica pukog jurenja za tim, onda nije OK. :)

Pa učio, išlo mi... :)

Bio sam pametniji od ostale dece, pa se nismo naročito ni družili, pa sam se više ovim bavio. Deca su često mnogo zla i surova, mi hrišćani tu malo grešimo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Bio sam pametniji od ostale dece

Zanimljivo...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, RYLAH рече

Ово значи да смо ми позвани да препознајемо грехе у другим људима, ако само кажемо да се бавимо хришћанском етиком?

Ne znam sta tacno znaci ovo pitanje, ako moze malo jasnije...

пре 8 минута, RYLAH рече

Шта је борба против неправде него лични активизам? Ко се бори против неправде него свако као личност, свако одговоран сам за себе? И шта је Црква него скуп личности, са својим "личним активизмима"?

И како ће друштво да се побољшава ако ми којима је то обавеза нисмо активни или макар не пружамо подршку онима који јесу? Како ће друштво да се побољша ако се овакве појаве не препознају, не изнесу у јавност и онда ови што раде у мраку буду под рефлекторима?

Napisao sam vec brate, svako nase delanje mora da bude hristocentricno, ili jednostavno nismo hriscani.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...