Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, RYLAH рече

Само не капирам ко је тај врхунски морални ауторитет који ће свакоме да даје печат христоцентричности његових дела

Inace, ovde je odgovor - Crkva. Samo sto Crkva svedoci, ne prisiljava nikog na bilo sta.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Hm. Možda bi mogao da podeli sa svetom, da npr. napiše knjigu o tome?

Predlažem da se zove "Moja borba".

Jevreji su krivi za sve :smeh1:.

Na vreme si pobeg'o od Matilde :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

teme i dileme..nedovoljno ćinjenica...ponešto između redova

buntovi su zdravi kad pokrenu šire teme, i suštinske

samo...pitam se..sistem ne funkcioniše odavno..i sad taj mladić...čemu smo ga mi odrasli naučili..da treba imati snažan glas ako želimo da nas čuju

a korupcije ima svuda i bede ima svuda i laži ima ali načini borbe? Glava u pesak? Šaka o sto? Kamenica u prozor? Hajde da se pljujemo?

Uvek i jedino o tome govorim..o načinima..koji su mogući, a nisu destruktivni

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

Ja se bavim - izmedju ostalog - tom hriscanskom etikom po obrazovanju, em mi je vrlo zanimljivo. Ne vidim sta je problem ako to svoje znanje iznesem na nekoj temi, i tvrdim da je to zaista svedocenje Crkve? Mozda to nisam izneo na neki tebi prihvatljiv nacin, ali ja sam co`ek prgav i nezgodan, sta cu.

И поставио сам ти питања да ли је нешто у складу са хришћанском етиком, ти си избегао одговор флоскулом да си "лош човек".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

И поставио сам ти питања да ли је нешто у складу са хришћанском етиком, ти си избегао одговор флоскулом да си "лош човек".

Dobro, dobro, odustajem... :smeh1:

Sta sam imao da kazem rekao sam, nema potrebe da ponavljam isto.

Odo` malo d`odigram nesto da razbistrim mozak... :)))

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, obi-wan рече

Neuporedivo je vaznije da dok je jos klinac stekne makar kakav osecaj za zajednicu i drugarstvu, umesto sto juri za nagradama i sebe stavlja u centar svega.

Чини ми се као да нико није прочитао текст ne_shvata

пре 23 часа, АлександраВ рече

Sve ovo nije zato što nisam izabran za učenika generacije. Ima još izuzetnih maturanata koji bi to mogli da budu. Razočaran sam celom situacijom u kojoj je ove godine izabran učenik generacije. Na sednici Nastavničkog veća, kada se odlučivalo, sve vreme je bio prisutan otac učenika koji je izabran za đaka generacije, a koji je i sam profesor u Gimnaziji. Na taj način je sigurno uticao na neke od ostalih profesora da glasaju tako, kako se ne bi zamerili kolegi. Postoji najmanje još jedna devojka za koju sam siguran da bi mogla da bude đak generacije. Da je ona izabrana, ne bih ni reč rekao, kaže Nikola Bulatović.

Ти ме баш чудиш. Овамо сви треба да дижемо буну због плате од 30 хиљада и позиваш на општенародни бунт, овамо када једно дете дигне свог глас против онога што доводи до трулог меса у друштву, ти га називаш искомплексираним цмиздравцем.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, obi-wan рече

"NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!" - ovako govori nadureni naduvenko, ne neko normalno dete...

Или је надувани новинарски сензационаистички наслов, ја даље у тексту нисам прочитала да је баш тако рекао. А и да је рекао, његовим годинама то приличи и може се разумети, за разлику од онога што су урадили професори ћутке, то не приличи просветним радницима.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, АлександраВ рече

Ти ме баш чудиш. Овамо сви треба да дижемо буну због плате од 30 хиљада и позиваш на општенародни бунт, овамо када једно дете дигне свог глас против онога што доводи до трулог меса у друштву, ти га називаш искомплексираним цмиздравцем.

Nigde nisam pozivao na bilo kakvu bunu protiv 30.000.

Objasnio sam lepo sta kod ovog djaka smatram da je veoma lose.

Citajte molim vas sta se pise.

Подели на овим сајтовима

Дакле, мисмеч.
Дечко указао на труо систем и другог кандидата поред себе, новинари грунули сензационалистички наслов и на крају бата-Оби основано критикује неосновани став клинца.
Праштај брате, све што си рекао је тачно и слажем се са свим ДА је мали рекао да неће крочити у школу. Али, изгледа да то нису његове речи...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Дакле, мисмеч.
Дечко указао на труо систем и другог кандидата поред себе, новинари грунули сензационалистички наслов и на крају бата-Оби основано критикује неосновани став клинца.
Праштај брате, све што си рекао је тачно и слажем се са свим ДА је мали рекао да неће крочити у школу. Али, изгледа да то нису његове речи...

Negde u toku price sam i rekao da ako navedeno nije tacno, taj decko ima moje najdublje izvinjenje.

Ali, u tom clanku brate ima i upravnog govora, odnosno, to bi (trebalo da) su valjda njegove originalne reci.

Ako jesu, a meni se cini da jesu, onda ono sto sam rekao stoji.

...

Jes` to tacno, ja koristim malo ocerupan recnik, ali takav sam stekao i naucio slusajuci ga od drugih prema sebi. I nisam nasao da je nesto narocito tragican. To cedjenje komaraca i trazenje dlake u jajetu (kako rece sr. Florentina - "izvredjao sam decka uzasnim imenima"), svojstveno je bas onima koji one stvarno vazne i temeljne stvari prosto zanemaruju.

A i temperamentan sam co`ek, sta da radim... :)))

Подели на овим сајтовима

Имам ја једно питањце, чак и да дечкић докаже да су зли, корумпирани професори били у криву и добије звање ђака генерације, какву ће он то сатисфакцију имати када долази од таквих људи

...а тек ове профе што су га звали после и тапшали по рамену, то је тек осебан сој кишних глиста. :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Bio sam u slicnoj situaciji kao ovaj momak samo na kraju osnovne. I da ta diploma/nagrada ili kako vec je potpuno nebitna i nije imala ni tada nikakvu ulogu, ali uopste nije nikada barem sto se mene tice bila poenta u nagradi. Za time nikad nisam patio, pogotovo za tim skolskim priznanjima, ali ono sto je bolelo je bila ocita nepravda nanesena bez ikakvog razloga prema osobi koja se u tom momentu i psihicki i fizicki razvija i u najosetljivijim je godinama! Dakle ta svakodnevnica u skolovanju gde vas neko gazi ili unizava za dobar dan, i od malena vas ,,navikava" na burazersko-poltronski sistem je jako stetna i kontraproduktivna. Iz ove perspektive nam naravano te sve sitnice gledaju besmisleno i nevazno, ali setite se svi vi kako ste se osecali kad bi vam se sa 15,16 godina nanela neka makar mala neprdavda, a na koju ste bili nemocni da promenite. I mozda ovaj klinac i jeste egomanijak i sve sto kazete, ali ta prica o drugarstvu je mnogo teze ostvariva u okruzenju gde ce se neko protekcionisati, a neko biti stalno sputavan jer je eto politicki ili iz drugih razloga nepodoban jer se izmedju njih od malena stvara nepotrebni jaz

p.s Prica o nabedjenom talentu tesko pije vodu jer je neko ko osvoji prvu nagradu na takmicenju iz matematike bez sumnje zaista talentovan za istu. A to da nece uci vise u skolu je vrlo moguce i novinarski click bait naslov, ali nevezano od toga klinac ce se svakako smiriti, ovo je afektivna izjava koju tako treba i posmatrati

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Филозоф рече

Za time nikad nisam patio, pogotovo za tim skolskim priznanjima, ali ono sto je bolelo je bila ocita nepravda nanesena bez ikakvog razloga prema osobi koja se u tom momentu i psihicki i fizicki razvija i u najosetljivijim je godinama!

пре 4 минута, Филозоф рече

z ove perspektive nam naravano te sve sitnice gledaju besmisleno i nevazno, ali setite se svi vi kako ste se osecali kad bi vam se sa 15,16 godina nanela neka makar mala neprdavda, a na koju ste bili nemocni da promenite.

Левичару! Та деца морају да науче да никога није брига за њихова осећања.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Снежана рече

какву ће он то сатисфакцију имати када долази од таквих људи

Ovo sam i ja pomislila. Šta ako dobije nagradu? 

Mada...ako ga to ne interesuje i stvarno pročešlja ceo sistem i razotkrije ih i batali nagradu, onda mu stvarno svaka čast na borbi protiv korupcije. Živi bili pa videli, mada počinje fax, koga zabole više za srednju :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...