Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

пре 17 минута, RYLAH рече

Каква сад Вукова диплома? Јеси ли читала текст?

I to je jos crnje za moj pojam. Djak generacije nije prosto obican vukovac, nego se kao jedini apsolutno izdvaja od svih ostalih.

Ta institucija "djaka generacije" je za mene jos ludja od "vukove diplome".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, obi-wan рече

I to je jos crnje za moj pojam. Djak generacije nije prosto obican vukovac, nego se kao jedini apsolutno izdvaja od svih ostalih.

Ta institucija "djaka generacije" je za mene jos ludja od "vukove diplome".

Ја се слажем са тим у потпуности. Али опет остављам могућност да је некоме то веома битно, толико битно да га заболи кад види да је неко ту диплому добио само због тога што је нечији син.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Немаш то право. Нити си га имао и раније. Имао си право да их учиш и да им делиш оцене, не да им било шта "намећеш". Поготово не да им намећеш своје вреднсоти и своје виђење света, ма колико оно било исправно.

Upotrebio sam "namecem" jer si ti upotrebio tu rec, i stavio sam je zbog toga pod navodnike. Naravno da deci nikad nisam nista nametao.

Ali ih jesam cesto savetovao. :)

пре 4 минута, RYLAH рече

Значи, да је мало старији и да није рекао да неће да оде у школу за диплому вуковца, све би било ОК? Или је разлика у нечему другом, што ја тренутно не разумем?

Или се ипак ради само о томе што је њему битно нешто што теби није, и самим тим то никоме не треба да буде битно, а ако је некоме и битно, онда нема право да се бори за то?

Radi se o vrednosti onog sto trazis. A vec sam video da se i ti slazes da su i "vukovci" i "djak generacije" obicne gluposti.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo jedna gadost iz prosvete i koliko je sve to na papiru. Dolazila nam onomad eksterna inspekcija od koje je cela Srbija zazirala, mo'š misliti, gomila piskarala i svi se uprpili. Pitaju direktora na jednoj sednici šta ćemo sa decom ometenom u razvoju, jer je bio jako ponosan na inkluzivnu nastavnu.

"Zamolićemo ih da taj dan ne dođu u školu" 7896634

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Radi se o vrednosti onog sto trazis. A vec sam video da se i ti slazes da su i "vukovci" i "djak generacije" obicne gluposti.

Апсолутно се слажем. Али то су наше вредности.

Да ли постоји могућност да се неко бори за нешто што ти не сматраш вредним борбе, али да га подржиш у тој борби само зато што је реално и отворено оштећен у томе што је њему битно?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Ја се слажем са тим у потпуности. Али опет остављам могућност да је некоме то веома битно, толико битно да га заболи кад види да је неко ту диплому добио само због тога што је нечији син.

Pazi, i meni je moja cerka pricala o nekim vrlo ociglednim skolskim nepravdama kod nje u skoli, ali nije padala u ovakav bedak.

Ja se ne slazem sa ovakvim nastupom upravo jer je neumeren i prenaduvan. Em zbog obicne magle.

Jasno mi je da je tom decku to vazno, ali zato sam i komentarisao sve ovo - ne treba da mu bude vazno nesto tako bezvezno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Апсолутно се слажем. Али то су наше вредности.

Да ли постоји могућност да се неко бори за нешто што ти не сматраш вредним борбе, али да га подржиш у тој борби само зато што је реално и отворено оштећен у томе што је њему битно?

Naravno da postoji, ne moraju svi da dele moje vrednosti, ali zavisi za sta se u stvari bori. Za ovako nesto nikad ne bih podrzao ni svoje dete, kamoli neko drugo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Evo jedna gadost iz prosvete i koliko je sve to na papiru. Dolazila nam onomad eksterna inspekcija od koje je cela Srbija zazirala, mo'š misliti, gomila piskarala i svi se uprpili. Pitaju direktora na jednoj sednici šta ćemo sa decom ometenom u razvoju, jer je bio jako ponosan na inkluzivnu nastavnu.

"Zamolićemo ih da taj dan ne dođu u školu" 7896634

Pa sve je forma i spoljasnjost, nema ili vrlo malo ima onog sto je stvarno bitno. Zato su skole postale tako jadne i bezugledne.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, RYLAH рече

Ал ја се слажем да то није битно. И одушевило ме ово што си написала за свог сина, најискреније. И свака част дечку.

Али ако је некоме битно, као овом клинцу, не разумем зашто се не би борио против неправде за коју мисли да му је нанета за нешто што је њему лично битно.

Зато што је то његов субјективни осећај неправде, исто као што је и субјективна одлука професора, зато што се на оваквим стварима учи шта је битно у животу а шта не...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, АлександраВ рече

Većina prisutnih se, kod ovog glasanja, uzdržala. U kolektivu sazreva ideja da je štetno birati učenika generacije jer onda oni koji ne budu izabrani budu jako razočarani. Po zakonu i pravilniku nismo u obavezi da izaberemo učenika generacije. U poslednjih deset godina imali smo ružnih iskustava jer imamo puno sjajnih đaka a bude izabran jedan pa ostali to dožive kao neuspeh. A žao mi, je jer nije naša ideja da se bilo oseća poraženo.

Inace, ja bih ovaj deo izdvojio kao solidno razuman. Znaci, ovaj mali nije prvi koji je razocaran, ne zbog neke nepravde, nego zbog tuposti same institucije "djaka generacije". Ocigledno su i sami profesori vec dobro ukapirali koliko je to "priznanje" obicna besmislica.

...

I da podvucem jos ovo:

пре 19 часа, АлександраВ рече

A odbio sam i da lično preuzmem svedočanstvo.

Ovako govori samo povredjena sujeta, vidi se iz orbite.

Kao da nema tamo nikog vise u toj skoli, zanemario je i sve zaista dobre profesore i njihov rad (pa svedocanstvo ne uzima samo zbog jednog, nego zbog svih predmeta), i sve drugare, cak je zanemario i sve profesore koji su ga (kako kaze) tajno kontaktirali i stali na njegovu stranu. Ako nista, mogao je bar radi njih da se spusti na zemlju, i da se postavi gospodski.

Ali ne, nego "posle mene potop". Jer ko je kao JA...

I mi (hriscani!) pricamo sve vreme da li je ovakav stav ispravan? Tugo jesenja...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ovako govori samo povredjena sujeta, vidi se iz orbite.

Kao da nema tamo nikog vise u toj skoli, zanemario je i sve zaista dobre profesore i njihov rad (pa svedocanstvo ne uzima samo zbog jednog, nego zbog svih predmeta), i sve drugare, cak je zanemario i sve profesore koji su ga (kako kaze) tajno kontaktirali i stali na njegovu stranu. Ako nista, mogao je bar radi njih da se spusti na zemlju, i da se postavi gospodski.

Ali ne, nego "posle mene potop". Jer ko je kao JA...

I mi (hriscani!) pricamo sve vreme da li je ovakav stav ispravan? Tugo jesenja...

Joj da, totalno sam previdela svedočanstvo. Ma da, mali kompleks, Niko Niko Kao JA, I Niko I Nikad I Niko, KAAAOOOOO JAAAAAAAAAAA :smeh1:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

mi (hriscani!) pricamo sve vreme da li je ovakav stav ispravan? Tugo jesenja...

"Ми хришћани" имамо став да немамо право да другом намећемо своје виђење ствари, а да свако има право да се бори против неправде која му је нанета.

"Ви хришћани" сте клинца називали свакаквим именима, у старту му пресудили, и потпуно одбијате нечију личну слободу да му буде битно нешто за шта се сци овде слажемо да не би требало да му буде битно. А цитираним си посредно осудио и све друге хришћане који се на овој теми не слажу са твојим мишљењем, успут кривећи оно за шта се залажу они са којима се не слажеш.

Па сад извуци закључке из тога.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

"Ми хришћани" имамо став да немамо право да другом намећемо своје виђење ствари, а да свако има право да се бори против неправде која му је нанета.

"Ви хришћани" сте клинца називали свакаквим именима, у старту му пресудили, и потпуно одбијате нечију личну слободу да му буде битно нешто за шта се сци овде слажемо да не би требало да му буде битно. А цитираним си посредно осудио и све друге хришћане који се на овој теми не слажу са твојим мишљењем, успут кривећи оно за шта се залажу они са којима се не слажеш.

Па сад извуци закључке из тога.

OK brate, znam da sam najgori, ne bezim od toga.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Sad se stidim što sam bio vukovac...

Još smo i bad guys :)

Zavisi jel si to bio ontoloski ili platformski... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...