Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

пре 3 минута, RYLAH рече

Написали су, очигледно ниси причитала чланак. Сам овај мали је поменуо да има још пар ученика за које реч не би рекао, а поме!ута је посебно и та ученица.

Jeste, i odmah mi je upalo u oci sto je nju malo "izdvojio" pa sam pomislila "mora da je ustvari ona ta zbog koje se buni, a ne zbog same diplome" :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Branka62 рече

Pročitala sam. Ta učenica bi diplomu i dobila da je, kako sam već napisala, sve bilo kako treba. Ovako, ako se i obori odluka Nastavničkog veća, diplomu dobija učenik koji je podneo tužbu. O učenici se nije ni glasalo....prosto mi je gadno da to i napišem.... iz političkih razloga. Nepodobni roditelji.

Je li ovo licni utisak ili stvarno nisu glasali uopste o toj ucenici iako ima odlican uspeh?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Nije opšti utisak. To je, nažalost, moja gimnazija i gimnazija moje dece. Bruji ceo grad.

Strasno :(

Подели на овим сајтовима

Iz mog iskustva, kad se bira đak generacije, sabiraju se poeni. Tačno se znalo koliko koje takmičenje i nagrada donosi poena...koliko se sećam. Uglavnom me bolelo uvo ko će da bude đak generacije :smeh1:. Otkad je direktor zvao jednu profesorku na razgovor da moljaka naokolo po zbornici za ocene jer nema nijednog vukovca u razredu, apsolutno me ne interesuju te gluposti. Ču'š, nema vukovaca u odeljenjui, mo'š misliti. Glupost najobičnija, kompleksi i nazovi prestiž.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

Nije opšti utisak. To je, nažalost, moja gimnazija i gimnazija moje dece. Bruji ceo grad.

A ima li sanse da se umesaju i roditelji  pa da zahtevaju da se i o devojcici ponovo glasa?

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Сања Т. рече

Да би прихватио ово

:):drugarstvo:

Tu nikad necu da se slozim, jer sam video nebrojeno puta, kao sto rekoh, kako unakazeno izgledaju deca koja se tove pravima. Deca mogu da imaju koristi od svojih prava ako i samo ako pre svega nauce gde je tim pravima mesto, tj. da prava nikad ne idu bez odgovornosti, i ako steknu osecaj za zajednicu i odgovornost za svet oko sebe.

...

Kad sam bio djak, niko mi nikad nije ni pomenuo koja su moja prava. Naprosto zato sto ni ja sam ne znam sta bih s njima radio u tom uzrastu. I kod kuce i u skoli ucili su me postenju, vrednoci, poslusnosti i postovanju prema roditeljima i starijima, i uopste - da tezim dobroti uvek i u svemu.

Dakle, kod dece sve ide po tim kognitivnim fazama, tj. shodno uzrastu i mogucnostima da deca i razumeju nauceno, i da to ubuduce mogu pravilno i da upotrebe.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, florenntina рече

I to je njegova licna stvar i dalje mu ne oduzima pravo da se tako "duhovno unakazen" zakonski protiv necega sto smatra nepravdom.

Super, i ovo kaze jedan hriscanin. O tempora, o mores...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, florenntina рече

A ima li sanse da se umesaju i roditelji  pa da zahtevaju da se i o devojcici ponovo glasa?

Ne znam ali znam da su pre, čini mi se, 4 godine iznenili pravilnik o proglašenju učenika generacije. Po tom pravilniku odlučujuću ulogu ima "umjetnički dojam" nastavnika. Tako da je Nastavničko veće sve radilo po zakonu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Iz mog iskustva, kad se bira đak generacije, sabiraju se poeni. Tačno se znalo koliko koje takmičenje i nagrada donosi poena...koliko se sećam. Uglavnom me bolelo uvo ko će da bude đak generacije :smeh1:. Otkad je direktor zvao jednu profesorku na razgovor da moljaka naokolo po zbornici za ocene jer nema nijednog vukovca u razredu, apsolutno me ne interesuju te gluposti. Ču'š, nema vukovaca u odeljenjui, mo'š misliti. Glupost najobičnija, kompleksi i nazovi prestiž.

Kako ja razumem stvari, ovde je sama diploma najmanje bitna. Ljudi se bune zbog nepostenja. Vidis sta Brankica pise.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, florenntina рече

Ma mogu ja brojati i do milion, nikakav problem, ali to te u civilizovanom svetu ne bi sacuvalo zabrane bavljenja profesurom zbog uvreda djaka na licnoj osnovi koje si izneo u prethodnim postovima. I ja izuzetno cenim te tekovine zapadne civilizacije jer sam na svojoj kozi osetila koliko je lepo kada se deca postuju i kada im se, ako mogu tako da se izrazim, ne lomi dostojanstvo. 

Da, i mi smo na svojoj kozi osetili tekovine zapadne civilizacije. I na kozi, i na raznim drugim organima. I verovala ili ne - njihovo naopako razumevanje coveka i covecnosti u korenu je svega ovog sto taj Zapad brlja i brljavi po svetu, i pravi bezbroj neverovatnih problema.

Zapadu je bas svojstveno to originalno farisejstvo - glancajte casu spolja, unutra moz` da bude i lipsala macka, koga briga.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, florenntina рече

Kako ja razumem stvari, ovde je sama diploma najmanje bitna. Ljudi se bune zbog nepostenja. Vidis sta Brankica pise.

O nepoštenju i potpunoj devalvaciji i pričam. Pazi tu logiku - nemaš vukovca u odeljenju - idi moljakaj za dete koje ne zaslužuje sve petice da bi škola bolje izgledala na papiru. Ceo sistem je takav.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, RYLAH рече

Какав год да је, има право и треба да се бори против неправде. Само кад свако од нас искористи права која нам стоје на расолагању, друштво може да иде напред.

Какав год да је и који год да су му мотиви, кад кретене који се рако понашају једном протресеш, следећи пут буду мањи од маковог зрна.

Овај дечко је одлучио да нешто уради, за разлику од многих од нас, и одлучио је да не трпи нешто што нико не би требало да трпи.

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

:coolio: :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Natasa. рече

Ovo moze da kapira samo neko ko je zaista i radio u skoli, i bio sa djacima godinama.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...