Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

Pa bas zato sto trenutno nije moguce resiti korupciju jer ima mnogo dublje i sire korene od jedne skole, treba ili svim dobrim djacima dati nagrade ili nagrade deliti po oblastima. Tako ce bar neko zasluzan uspeti da dodje do nagrade.

A i uopste, decu treba nagradjivati za dobre rezultate i to sto vise njih, ionako su jadni zbombani sa svake strane, pa da ih bar neko pohvali za rad i trud.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па дај одмах да им пребијемо и колена, јер сви од неке 60. године живота имају тај бол у колену, па нек се навикну на време...

Ма не знам шта да кажем од муке па лупам...

Потискујем емоције... [emoji3]

Sent from my iPad using Tapatalk

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, АлександраВ рече

И ја сам стрина ... и ујна и тетка...

А и баба сам, баба-стрина :smeh1:

Nek' su deca živa i zdrava :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

Потискујем емоције... emoji3.png

joooj

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли ми је промакло, али не знамо ко су били остали кандидати за ђака генерације, и какви су њихови успеси на такмичењима на пример. Јесте, постоје правилници, али сви знамо да наш народ гледа кроз рупе у закону.

И наш менталитет са амбицијама родитеља обашка. Ја четврта генерација просветних радника, са нагласком на `ја`. Нисам навикла на протекцију, чак сам из ината у средњој из биологије имала четири. Мама питала:.- Пита ме колега, зашто се инатиш? Јел због мене?

Реко, мама то ти дете у пубертету.

У мојој школи има комисија за одабир ђака генерације. И увек приговори  и штогод...

И никако да научимо децу да у животу буде и овако и онако...живот треба живети...и борити се

Изгледа претерујем можебити 1324_womens

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, АлександраВ рече

:smeh1: а ја брате мили, свађалица жива, ко нека стрина :smeh2:

Ма, Алекс, деци још у основној школи буде јасно како све функционише.

Негде у седмом, осмом разреду сам имала жустре расправе и са директорком школе и са психолошкињом. Тада сам схватила да можеш бити и директор, а безобразан и глуп као ноћ.

Била су то лепа времена.. нас неколико осмака организујемо протест. Онда сви ђаци, читава школа, бојкотују часове остатак дана и звижде и вичу испред школе.. Правили смо шоу неколико пута, мислим да је и хроника једном извештавала. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, АлександраВ рече

ne_shvata Али... није овде реч о томе... не знам ни да ли сте прочитали текст... дечко је годинама уназад вишеструко награђиван, био годинама међу троје најбољих на разним математичким такмичењима, освојио је прво место на државном такмичењу из математике, Фондација "Младен Селак" (уз подршку САНУ, Савеза проналазача и других) му је доделила награду Михајло Пупин, итд, а као ђак генерације изабран је дечко који је по успесима далеко иза многих ђака, што Никола и наглашава, при чему је отац изабраног дечака професор у ток истој школи. Као својеврстан протест он неће да уђе у школу, чак ни да подигне ту Вукову диплому, али није поента у Вуковој дипломи. Поента је да деца виде да се ствари завршавају на буразерској основи, у овом случају на "ћале ми је средио" основи. Поента је да су вредна и паметна деца повређена оваквим понашањем, а да су нам државне школе постале приватне прћије. Мали Никола је реално ђак генерације према параметрима успешности.

...

A meni, vidis, mnogo vise od toga sto pise u clanku smeta sto se taj jedan mali jedini oko toga rascmizdrio. Po tome se bas vidi da je kompleks, i to najveci moguci. Nije on jedini koji je prosao kroz tako nesto, ali jeste jedini koji je - molim te - nas`o da redom ide i tuzi koga stigne.

Jasno je da je sistem kod nas skrljan k`o pregazena kruska, ne lici ni na sta, i svi to odlicno znamo, ali to ne znaci da neko treba da bude sekapersa jos u tim godinama. Neuporedivo je vaznije da dok je jos klinac stekne makar kakav osecaj za zajednicu i drugarstvu, umesto sto juri za nagradama i sebe stavlja u centar svega.

Neka mu znanje, nek` je na zdravlje, ali kao sto je Natasa odlicno rekla, oni pravi genijalci i dobri radnici uopste ne obracaju paznju na tu tupavu i nikakvu "nagradu", ne pate od toga da moraju da imaju sve petice i da se prosto obavezno izdvajaju od onih "obicnih" djaka, nego se bave onim sto vole bas zato sto to vole, tj. sto ih to ispunjava i ima ih u tome.

Nikad nisam imao sve petice, moja cerka ima sve petice. Sve mi jedno, jedino sto je vazno - radi ono za sta imas dara i sto te ispunjava, i ne budi lenj.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mislim, pogle` samo naslov - "NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!" - ovako govori nadureni naduvenko, ne neko normalno dete...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, obi-wan рече

...

A meni, vidis, mnogo vise od toga sto pise u clanku smeta sto se taj jedan mali jedini oko toga rascmizdrio. Po tome se bas vidi da je kompleks, i to najveci moguci. Nije on jedini koji je prosao kroz tako nesto, ali jeste jedini koji je - molim te - nas`o da redom ide i tuzi koga stigne.

Jasno je da je sistem kod nas skrljan k`o pregazena kruska, ne lici ni na sta, i svi to odlicno znamo, ali to ne znaci da neko treba da bude sekapersa jos u tim godinama. Neuporedivo je vaznije da dok je jos klinac stekne makar kakav osecaj za zajednicu i drugarstvu, umesto sto juri za nagradama i sebe stavlja u centar svega.

Neka mu znanje, nek` je na zdravlje, ali kao sto je Natasa odlicno rekla, oni pravi genijalci i dobri radnici uopste ne obracaju paznju na tu tupavu i nikakvu "nagradu", ne pate od toga da moraju da imaju sve petice i da se prosto obavezno izdvajaju od onih "obicnih" djaka, nego se bave onim sto vole bas zato sto to vole, tj. sto ih to ispunjava i ima ih u tome.

Nikad nisam imao sve petice, moja cerka ima sve petice. Sve mi jedno, jedino sto je vazno - radi ono za sta imas dara i sto te ispunjava, i ne budi lenj.

Zasto bre dete koje je toliko vredno i radno nazivas tako ruznim imenima? I sta ima veze sto se buni ako ima zakonsko pravo da to radi cak i da nije u pravu?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, obi-wan рече

Mislim, pogle` samo naslov - "NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!" - ovako govori nadureni naduvenko, ne neko normalno dete...

Ma da, kompleks mali nadobudni.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

I ne treba to su ionako ateističke debilane gde polupani profesori predaju goveđu nauku.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Ma da, kompleks mali nadobudni.

Pa sve i da je kompleks (mada ne vidim zasto bi uspesan mladic bio nuzno primer kompleksasa) i sve da nije u pravu, to i dalje ne umanjuje njegovo pravo da preispituje da li je donesena pravedna odluka.

I cemu taj podrugljivi izraz "mali"? Sta, mlad covek ne sme imati svoje misljenje samo zato sto je mlad? Ili je u Srbiji podnosenje nepravdi bez reakcije i preispituvanja znak zrelosti i odraslosti?

I btw. kompleksi nisu izbor vec odbrambeni mehanizmi koji imaju svoju funkciju i pomazu coveku koliko god nam se ne svidjali.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...