Jump to content

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA!

Препоручена порука

пре 2 минута, Снежана рече

ако му не треба подршка зашто је излазио у новине са овом причом, у реду има право да се буни, његова ствар, али је  очигледно да рачуна на подршку јавности.

ЗАто што је довољно паметан да зна да би кретени закопали све то у неким процедурама ако нема притиска јавности, односно новинара. Овако, кад упериш светло у њих, урадиће све како треба, јер се једино светла боје.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 230
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, RYLAH рече

ЗАто што је довољно паметан да зна да би кретени закопали све то у неким процедурама ако нема притиска јавности, односно новинара. Овако, кад упериш светло у њих, урадиће све како треба, јер се једино светла боје.

Sve će to ionako brzo da se izgubi. Profesorima i direktoru i celoj prosveti neka je na čast. Ništa mu ne vredi da se buni, osim nekog svog ličnog zadovoljstva da javno izrazi bunt. To je sve toliko ukorenjeno u prosveti, kao radijacija, vreme poluraspada se meri u milionima godina - tu je i ostaje zauvek. Kakva prosveta, obično sivilo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Ja bi ga npr. posavetovao da se ma`ne te "diplome", i da u njoj nema nista vredno ikakve paznje, kao i to da sama cinjenica ko se sve oko te "diplome" bije dovoljno govori sama za sebe. Rek`o bi mu - "a ti sinovac, nemoj da budes deo tog mulja, nego glavu gore, znanje imas, imaces i kako da ga upotrebis kad za to dodje vreme; a na novine i tabloide zaboravi, i bez njih ljudi znaju kakvo nam je drustvo, ako svoj zivot provuces kroz novine, smrdece ti narednih 5 godina; nego, blago meni, samo strpljivo nastavi dalje, i ne zaboravi - nije uspeh u diplomama, nego u umecu, i kako to umece koristis u zivotu"...

То сам и мислио. 

Значи, једина му је мана заправо што се не понаша онако како би се ти понашао, или онако како би га ти саветовао, и што му је вредно нешто што ти не сматраш вредним. Што значи да би све било у реду, само кад би се понашао онако како ти желиш да се он понаша.

И шта би му рекао кад би ти он на све то рекао "Поштујем твоје мишљење, ал батали ме тбог мишљења, јер је мени та прича око ђака генерације битна из тог и тог разлога"? Дал би га опсовао, или би га опет звао свим именима којима си га звао на теми? Или би дозволио себи да помислиш да не морају сви да мисле и желе исто и пустио малог да се избори за оно што је њему битно?

Да се разумемо, и ја мислим да је то потпуна глупост, али ко сам ја да своје мишљење намећем и њему?!

Ето, пре неког времена у Крагујевцу у новине изашло како су у суду примили за судијског помоћника лика испред ког су и по успеху са студија и са правосудног испита били многи други. Група тих других је поднела захтев да се поништи конкурс, а онда отишли право у новине јер знају да се такви ликови не боје ничег другог него да сви виде шта раде и како раде. Конкурс је поништен. По твојој логици, и требало је и они да ћуте и да не иду у новине, да би били "исправни" или "морални" ?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Ето, пре неког времена у Крагујевцу у новине изашло како су у суду примили за судијског помоћника лика испред ког су и по успеху са студија и са правосудног испита били многи други. Група тих других је поднела захтев да се поништи конкурс, а онда отишли право у новине јер знају да се такви ликови не боје ничег другог него да сви виде шта раде и како раде. Конкурс је поништен. По твојој логици, и требало је и они да ћуте и да не иду у новине, да би били "исправни" или "морални" ?

Drugo je posao.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Drugo je posao.

Зашто је друго? 

То је њима било битно, исто као што је ово битно овом клинцу. Јел паре треба да одређују шта неком треба да буде битно и за шта се вреди борити?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, RYLAH рече

Зашто је друго? 

То је њима било битно, исто као што је ово битно овом клинцу. Јел паре треба да одређују шта неком треба да буде битно и за шта се вреди борити?

I onda će da ućuti kad je dobije...ako je dobije. Što ih odmah nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije? Šta kao boriće se do kraja sad kad treba da se polažu prijemni i kad se upisuje na fax? Volela bih to da vidim :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

I onda će da ućuti kad je dobije...ako je dobije. Što ih odmah nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije? Šta kao boriće se do kraja sad kad treba da se polažu prijemni i kad se upisuje na fax? Volela bih to da vidim :smeh1:.

Ако је био у конкурсу за ђака генерације у гимназији, не верујем да ће пријемни за факултет да му буде проблем. И не капирам ни какве везе то има са овом причом.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, RYLAH рече

Разумела бих да је тражио да се преиспитају и досадашње Вукове дипломе, макар у задњих пет година, можда би и доказао нешто.

Фора би била да му дају ту Вукову диплому, па да се ови остали жале :D

Ваљда би неко укапирао колико је, у ствари то небитна ствар.

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

Разумела бих да је тражио да се преиспитају и досадашње Вукове дипломе, макар у задњих пет година, можда би и доказао нешто.

Каква сад Вукова диплома? Јеси ли читала текст?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Ако је био у конкурсу за ђака генерације у гимназији, не верујем да ће пријемни за факултет да му буде проблем. И не капирам ни какве везе то има са овом причом.

U suštini ne znam mu motive - da li isteruje neku višu pravdu i stvarno hoće da da svoj doprinos iskorenjivanju korupcije iz prosvete ( što bi bilo fino, nemoguće, ali dobar pokušaj) ili mu je zapelo da bude đak generacije. I šta kad dobije "titulu"? WOOOOW :smeh1:, može da je okači na zid i posmatra je u toku rukobluda :smeh1:, samo za to i služi :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Каква сад Вукова диплома? Јеси ли читала текст?

ма лапсус, ђак генерације или шта год теба да му дају да се дете осећа боље :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Šta god da mu je potrebno za samopouzdanje :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Ал ја се слажем да то није битно. И одушевило ме ово што си написала за свог сина, најискреније. И свака част дечку.

Али ако је некоме битно, као овом клинцу, не разумем зашто се не би борио против неправде за коју мисли да му је нанета за нешто што је њему лично битно.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, RYLAH рече

Значи, једина му је мана заправо што се не понаша онако како би се ти понашао, или онако како би га ти саветовао, и што му је вредно нешто што ти не сматраш вредним. Што значи да би све било у реду, само кад би се понашао онако како ти желиш да се он понаша.

Pitao si me sta bi ga ja posavetovao. Ja bi ga tako posavetovao, a da li bi poslusao, to je vec sasvim njegova stvar.

И шта би му рекао кад би ти он на све то рекао "Поштујем твоје мишљење, ал батали ме тбог мишљења, јер је мени та прича око ђака генерације битна из тог и тог разлога"? Дал би га опсовао, или би га опет звао свим именима којима си га звао на теми? Или би дозволио себи да помислиш да не морају сви да мисле и желе исто и пустио малог да се избори за оно што је њему битно?

Nista. Rek`o bi mu da silno gresi, i ostavio bi ga da radi kako mu volja.

Да се разумемо, и ја мислим да је то потпуна глупост, али ко сам ја да своје мишљење намећем и њему?!

Ne znam ko si ti, brate, ali ja sam bio nastavnik, i u tom svojstvu itekako bih imao sta da "namecem" (jadnim) djacima. :)

Ovo je nesto sasvim drugo. Radi se o odraslim ljudima, ne o djacima. Brkas grendmadrs i frogs. Osim toga, jel neko od tih ljudi isao okolo i vikao "NIKAD VISE NECU DA UDJEM U ZGRADU SUDA..."? Verujem da nije.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ne znam ko si ti, brate, ali ja sam bio nastavnik, i u tom svojstvu itekako bih imao sta da "namecem" (jadnim) djacima. :)

Немаш то право. Нити си га имао и раније. Имао си право да их учиш и да им делиш оцене, не да им било шта "намећеш". Поготово не да им намећеш своје вреднсоти и своје виђење света, ма колико оно било исправно.

пре 2 минута, obi-wan рече

Ovo je nesto sasvim drugo. Radi se o odraslim ljudima, ne o djacima. Brkas grendmadrs i frogs. Osim toga, jel neko od tih ljudi isao okoli i vikao "NIKAD VISE NECU DA UDJEM U ZGRADU SUDA..."? Verujem da nije.

Значи, да је мало старији и да није рекао да неће да оде у школу за диплому вуковца, све би било ОК? Или је разлика у нечему другом, што ја тренутно не разумем?

Или се ипак ради само о томе што је њему битно нешто што теби није, и самим тим то никоме не треба да буде битно, а ако је некоме и битно, онда нема право да се бори за то?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...