Jump to content

Како разумети правнички језик

Препоручена порука

Управо сада, Juanito рече

Па ето, мени је забрањено да гајим обичну биљчицу у својој кући, а вама правницима је то логично. 

To je logično političarima... nemoj sa njima da nas mešaš... nismo došli ovde da se vređamo!  ;)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Ај за велике фирме, ал кад на пример почињеш нешто са два запослена ваљда би требало да буде једноставно... Шта па ту има толко... Узми харач и пусти ме на миру. :)

Е баш то. Ја бих чак пристао (кад већ прете силом) да уведу већи порез, само да ми се скину с врата да их моје очи никада и нигде не виде и њихове формуларе према којима изгледа гаје фетиш. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Juanito рече

Мислиш као што су жртве коза ностре љубоморне на мафијозе?

A ne, one dobijaju besplatqn odmor u morskim predjelima, da se odmore od teskog rada.

Подели на овим сајтовима

Теби не стиже казна на кућну адресу ако погрешно напишеш неку формулу. ;) 

Само ћу да цркнем ако уместо неког зачина у јело ставим отров за пацове.

пре 4 минута, Juanito рече

Све је ово лудило и само диже цене споменутих услуга у небеса. Неке ствари можда имају неки смисао, али "лиценцирани наставник" је убедљиво победио. :D А поред тога, никаква је гаранција квалитета што се види из авиона. 95% лиценцираних не знају уопште где су шупљи што је и теби јасно из сопствене праксе. Једина реална последица су високе цене, а не и бољи квалитет услуга. 

Ма није брате, него је каква - таква гаранција квалитета и одговорности. Архитекта неће да се захебава ако зна да за свој рад одговара и својом имовином и могућношћу да се бави професијом и затађује за леба. И дунђер може да ти направи кућу, ал неће да разуме зашто се срушила или на ком земљишту како треба да се гради.

Ако оћеш пример безобразног и беспотребног државног монопола, то су ти нотари или разне таксе које плаћаш а које ничему не служе, некад и дупло плаћаш. Рецимо, приликлм регистрације возила један део плаћаш за одржавање свих путева, а онда мораш да платиш и друмарину кад се возиш ауто - путем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Е баш то. Ја бих чак пристао (кад већ прете силом) да уведу већи порез, само да ми се скину сврата да их моје очи никада и нигде не виде и њихове формуларе према којима изгледа гаје фетиш. 

И правници мрзе формуларе. Адвокати поготово. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Е баш то. Ја бих чак пристао (кад већ прете силом) да уведу већи порез, само да ми се скину сврата да их моје очи никада и нигде не виде и њихове формуларе према којима изгледа гаје фетиш. 

Ма узми колико оћеш, само немој да ми узимаш време и живце. Посебно не на почетку...

Нема друге нешто што рече Авокадо - платиш некога и крај. Не исплати се цимати се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

И правници мрзе формуларе. Адвокати поготово. 

Ma jooook... ja ih popunjavam iz razonode... ono kao ukrštene reči... ništa mi nije milije od birokratije...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Нема друге нешто што рече Авокадо - платиш некога и крај. Не исплати се цимати се.

Da ne pominjem to što mi vama osnujemo IT kompaniju za cenu za koju otprilike vi nama ne biste namestili već napravljen logo ispod potpisa na e-mailu...  :D

Подели на овим сајтовима

Ал овде ми стварно није био циљ да пцујемо систем и правнике...

Можда постоје неке основе које би свако могао да научи да разуме бар елементарне ствари. Пало ми на памет да је то нека вештина која може да се увежба. Реално, никад нисам ни покушавао. Навикао сам на сасвим другачије начине изражавања, другачије проблеме, друге области... Није ни чудо да ми ништа није јасно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Da ne pominjem to što mi vama osnujemo IT kompaniju za cenu za koju otprilike vi nama ne biste namestili već napravljen logo ispod potpisa na e-mailu...  :D

Ма то си у праву, сад те ствари нису скупе стварно. Мој проблем је друге природе - много ме нервира кад нешто уопште не разумем.

Немам осећај контроле, што ми приговори Јуанито... Шта ћеш, псајкопатс... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Ал овде ми стварно није био циљ да пцујемо систем и правнике...

Ma znam, nego što da propustimo malo zezanja... osim što se onaj kandidat za precednika komore uozbiljio braneći nam profesiju...  :P

Цитат

Можда постоје неке основе које би свако могао да научи да разуме бар елементарне ствари. Пало ми на памет да је то нека вештина која може да се увежба. Реално, никад нисам ни покушавао. Навикао сам на сасвим другачије начине изражавања, другачије проблеме, друге области... Није ни чудо да ми ништа није јасно.

Možda bi i moglo, samo nisam siguran šta te zbunjuje... ako su u pitanju formulari, to smara i zbunjuje i mene... ako je pravnički jezik (u ugovorima i zakonima) možda bih i mogao da pomognem...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Па овде се ради о неким формуларима за пословање у новој држави. Мало је "поверљиво" па не би да откривам превише детаља... ;)

Dovoljno da znam da to obuhvata sijaset stvari, od podataka za rqdnike, tebe, firmu, prijavu sjedista ( ili odjavu, ako se traze u tvom slucaju ), eventualno neke dodatne stvari koje nova drzava trazi, pa sve to kroz javnu upravu sprovesti, u pravom roku i tacnom broju podnesaka, na prava mjesta, popunjena ispravno, pa jos ako ti traze finansijske podatke itd itd

Nadji pravnika da ti to odradi, ne zali para. Manje glavobolje u svakom slucaju, nek se on bakce sa stotinu sitnica koje su potrebne nekoj uskorqmenoj bezbradnoj djevici u birokratiji. Za to se skolovao :D I obavezno ga pohvali na kraju kako si mu do neba zahvalan. Ego je cudo.

Evo zasto treba imati makar jednog parazita u familiji :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Evo zasto treba imati makar jednog parazita u familiji :smeh1:

Tom-Hagen.jpg

Да бре, опет сам заборавио како се то ради... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Možda bi i moglo, samo nisam siguran šta te smara... ako su u pitanju formulari, to smara i zbunjije i mene... ako je pravnički jezik (u ugovorima i zakonima) možda bih i mogao da pomognem...

Наћи ћу неки пример невезан за ово што ми сад треба.

Прво што фамилија не сме да открива своје тајне, друго што нећу да вас искориштавам овде и тражим бесплатне савете за оно што се плаћа.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...