Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Imaju li iole osnove, evo sad da te pitam kad si tu, oni koji se pozivaju na član 317 beše - o izazivanju verske itd. mržnje - kada se govori o 'vređanju osećanja vernika' većinske religije u državi?

Taj član je mnooogooo glup.... i loše napisan... može da se tumači i ovako i onako... može da ispadne da je pričanje nekog vica krivično delo... srećom, u praksi se ne primenjuje... za sad...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Taj član je mnooogooo glup.... i loše napisan... može da se tumači i ovako i onako... može da ispadne da je pričanje nekog vica krivično delo... srećom, u praksi se ne primenjuje... za sad...

Hvala, tako mi se i činilo. Da li je donekle preuzet iz SFRJ ili nešto novo i ako je novo, čemu?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Hvala, tako mi se i činilo. Da li je donekle preuzet iz SFRJ ili nešto novo i ako je novo, čemu?

Ako se ne varam, preuzet iz SFRj uz dodavanje religije.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Ako se ne varam, preuzet iz SFRj uz dodavanje religije.

Tako mi je i zvučalo, hvala. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Nego, šta mislite, hoće li @Матусал ili neko izneti i obrazložiti jedan od onih mnogih dokaza koji obaraju TE?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Кратос рече

Čarls Darvin

Увек има неки жалостан израз лица на сликама, у фазону: шта сам вам ја више крив. :) 

Природне чињенице, или научни опис истих, нису последица ничије ,,демократске" воље, па се истом и не могу обарати.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Иван ♪♫ рече

Шта мислиш да није ок?

Па мислим да није могло да се деси "спонтано", али то је чисто мој "(не)научни" став. Не повезујем никако да вером, Библијом, Постањем итд. Само са биологијом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Матусал рече

Ја долазим из света где постоји да или не, истина или лаж.

пре 1 сат, Матусал рече

Свако ко је мени покушао да докаже ТЕ завршавао је са можда, могуће је, претпоставља се , сматра се, требало би итд. Постоји и измишљање нових израза и фраза које изражавају то недефинисано стање у контексту научног усавршавања и тражења решења. 

Бог је створио веома шарен свет. И у својој премудрости и свемогућности, створио га толико богатим, да је нама, ограниченима, веома тешко да тај свет и његове механизме разумемо.

пре 1 сат, Матусал рече

Такође верујем да да ја тог Бога могу да питам: Господе да ли си ти створио свет за седам дана или је у праву ТЕ и да на то питање добијем конкретан одговор са Да или Не, у мом случају што је више од тога од злога је.

Јеси питао?

Подели на овим сајтовима

Мени само није јасно зашто је људима привлачнији Бог мађионичар од Бога који је створио ове величнаствене законе природе по којима свет функционише, еволуира итд.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Avocado рече

Nego, šta mislite, hoće li @Матусал ili neko izneti i obrazložiti jedan od onih mnogih dokaza koji obaraju TE?

Није баш да обара ТЕ, али:

IMG_20170505_230531_089.JPG

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Иван ♪♫ рече

Увек има неки жалостан израз лица на сликама, у фазону: шта сам вам ја више крив. :) 

Shvatio svoje poreklo,da je ustvari  izmutirani primat :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Па мислим да није могло да се деси "спонтано", али то је чисто мој "(не)научни" став. Не повезујем никако да вером, Библијом, Постањем итд. Само са биологијом.

Тврдиш да у самој природи не постоји механизам за тако нешто?

Да ју је Бог створио статичном, и да само директном интервенцијом ствара нове врсте? Такође, ако знамо да је Бог Сведржитељ, и све држи у постојању у сваком моменту, зашто би одржавао статичан свет, па повремено интервенисао? Зашто не бисмо рекли да су те интервенције толико учестале, да већ и нису дискретне интервенције, већ стално стање - растуће, итеративно, еволутивно?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...