Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 5 часа, popic.nikola рече

И то јадно дете које је заиста научено да верује како је настало од мајмуна, делимично и јесте у праву. Настало је директно од мајмуна који је тако васпитао.

:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Mene zanima šta deca uče na veronauci po ovom pitanju nastanka čoveka?El ih veroučitelji uče da smo nastali evolucijom,da smo izmutirali od tog čovekomajmuna il šta god da je bio taj zajednički prapredak?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, popic.nikola рече

Лепо си ти то покушао да спинујеш.
Није исто. Јер школа треба да учи о Животу, а Бог је Живот. И онда долазимо до ситуације да је веронаука необавезна, дакле твоје дете не мора да се упознаје са правим начином постанка, АЛИ ВИДИ САДА, БИОЛОГИЈА И НЕГИРАЊЕ БОЖИЈЕГ ПОСТОЈАЊА МОРА ДА СЕ УЧИ И ОДГОВАРА ЈЕ ЛИ ТАКО? Дакле моје дете мора сутра да каже јесте ја сам насто/ла од мајмуна. Јер основна школа је обавезна. Дакле да бисте били члан данашњег друштва морате да одговарате како сте ви један наследник мајмуна и да окрећете очима док изговарате те мајмунске тезе. И то јадно дете које је заиста научено да верује како је настало од мајмуна, делимично и јесте у праву. Настало је директно од мајмуна који је тако васпитао.

Škola uči o naukama i umetnostima... ne o životu... 

Bez obzira na "pravi način postanka" i dete koje ne nauči ništa o teoriji evolucije i dete koje nauči o teoriji evolucije jesu primati... tu poreklo ništa ne menja... samo će ovo prvo dete da bude manje obrazovano... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Масон против еволуције. Куда иде овај свет? :(

Па сви масони су против еволуције, јер исправно верују у библијско стварање, само што су на погрешној страни, бар они који практикују и тај религијски део и исповедају Луцифера за бога.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, todor рече

Па сви масони су против еволуције, јер исправно верују у библијско стварање, само што су на погрешној страни, бар они који практикују и тај религијски део и исповедају Луцифера за бога.

Pa da Bog je veoma obrazovan i on je za neobrazovane napravio zamku.

Lucifer je ustvari apsolut dobra a zlo su prosti ribari apostoli. no to ne može neobrazovan svet videti zato masoneriji pristupaju samo odabrani i obrazovani.

Neobrazovani majmuni se očovečuju i postaju od majmuna ljudi, dok se obrazovanima ima dati nemajmunska perspektiva i oni se imaju obrazovati kao izaslanici lucifera svetlonoše djavdjava, drugačije krvi i drugačijeg genetskog materijala koji se krije u dnk informacionom sistemu kojeg uključuje mozak drugačijeg svetlosnog sistema od običnih čovekolikih majmuna.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, popic.nikola рече

Лепо си ти то покушао да спинујеш.
Није исто. Јер школа треба да учи о Животу, а Бог је Живот. И онда долазимо до ситуације да је веронаука необавезна, дакле твоје дете не мора да се упознаје са правим начином постанка, АЛИ ВИДИ САДА, БИОЛОГИЈА И НЕГИРАЊЕ БОЖИЈЕГ ПОСТОЈАЊА МОРА ДА СЕ УЧИ И ОДГОВАРА ЈЕ ЛИ ТАКО? Дакле моје дете мора сутра да каже јесте ја сам насто/ла од мајмуна. Јер основна школа је обавезна. Дакле да бисте били члан данашњег друштва морате да одговарате како сте ви један наследник мајмуна и да окрећете очима док изговарате те мајмунске тезе. И то јадно дете које је заиста научено да верује како је настало од мајмуна, делимично и јесте у праву. Настало је директно од мајмуна који је тако васпитао.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Никола,

Наука не негира Бога и Божје постојање, нити наука може да то негира. То су остаци прошлости, када су наставници у Југославији били политички инструирани да уче децу да Бога нема. То са науком нема везе. Ако погледаш, међу научницима има, као и међу спортистима, и верника и атеиста, и то верника разних религија, од хиндуизма до ислама, не само хришћана. Као што неко може добро да се бави спортом без обзира на то да ли верује или не верује у Бога, исто је и за науку. Да биологија негира Бога, не би било верника који се баве унапређивањем биологије као науке.

Школа је место за васпитавање можда само са учитељицом. Кад се дође до 5. разреда, изучавају се предмети и добијају оцене. Ко је ту позван да васпитава децу? Математичар или наставник музичког? Деца се васпитавају код куће. Друго, школа јесте и мора бити религијски неутрална, значи да у њој једнаки буду и они који верују и они који не верују. Ти би можда волео да ти дете у школи учи о Богу свих 7 часова, али за то служи веронаука. А са друге стране, да ли би волео (претпостављајући да си православац) да га о Богу уче муслимани, Јеховини сведоци или католици? Све има разлога зашто јесте како јесте.

Не знам одакле код тебе толика мржња према мајмунима. То су најинтелигентније животиње, а конкретно шимпанзе са човеком имају 96-98% заједничких гена. Ти можда ниси постао од мајмуна, али са мајмуном делиш 98% гена, исту грађу, исте органе, делите исте болести, смејете се и патите, васпитавате и подижете децу док не одрасту и у целом животињском свету сте најближи рођаци. Не знам одакле толико згражавање над мајмуном, многи зли људи су такве чудовишне ствари радили какве мајмунима не би пале на памет, па никоме не пада на памет да каже "Можда си ти део исте врсте као и Хитлер, али ја нисам" или "Можда си ти део истог народа као и убица Тијане Јурић али ја нисам". То су глупости.

Запамти, наука не негира Бога. Ако си био лош ђак и ако се не бавиш науком, веруј онима који се баве и који верују у Бога.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa da Bog je veoma obrazovan i on je za neobrazovane napravio zamku.

Lucifer je ustvari apsolut dobra a zlo su prosti ribari apostoli. no to ne može neobrazovan svet videti zato masoneriji pristupaju samo odabrani i obrazovani.

Neobrazovani majmuni se očovečuju i postaju od majmuna ljudi, dok se obrazovanima ima dati nemajmunska perspektiva i oni se imaju obrazovati kao izaslanici lucifera svetlonoše djavdjava, drugačije krvi i drugačijeg genetskog materijala koji se krije u dnk informacionom sistemu kojeg uključuje mozak drugačijeg svetlosnog sistema od običnih čovekolikih majmuna.

Бог ме убио ако ја знам шта си ти мени сад рекао. 

Подели на овим сајтовима

On 5/8/2017 at 0:36, kordun рече

jednom kad se izgubi funkcija ruku onda to jeste teski degeneritet, pa treba prezivjeti x generacija sa tim degeneritetom dok se ne uspostave neka krila koja bi imala neku funkciju.

ja pricam u sta vjerujem bez tendencije da nekog uvjeravam u to, ja tebe ne ucim nicemu, pricam samo kako drugacije gledam na te stvari, a nisam sam, ima nas mnogo, ti vjerujes u to sto vjerujes i to se naziva nekakva vjera pa mogu i ja da tvrdim da je to irelevantno kad sam ja u pitanju, samo to je prljavo koristiti u diskusiji sa neistomisljenikom.

adaptacija neceg sto je postojalo, ajde u pocetku je postojala samo celija i nista vise, a otislo se daleko

Кордун,

Прво извини. Имаш Ђујића на аватару, лоше ти је подешена тастатура и пишеш малим словима, па те човек лако потцени, а заправо си прилично упућен и имаш одличне поенте.

Пази, руке не губе функцију. Погледај на пример застарео приказ тираносауруса:

t-rex_older.jpg.78ccfbb3cd6d4a99dc0b96cc135c1059.jpg

Иако су многи научници у време састављања скелета тираносауруса говорили да скелет више подсећа на птичји него на рептилски, популарно је тираносаурус представљен као огроман усправни гмизавац.

Погледај му руке. Апсурдно су кратке. Ово накарадно и полу-дегенерично биће је било врхунски предатор и ловац.

Али ако се погледа права слика тираносауруса, који је био покривен перјем и тело му је стајало водоравно:

t-rex-updated.jpg.346a9490f21fcd874af3422d4e65e311.jpg

Видимо да прекратке руке нису биле никакав деформитет, већ се њима савршено служио због погнутог положаја и нису му сметале у трчању нити га избацивале из тежишта, пошто се кретао само задњим удовима.

Слична ствар је и са диносаурусом велоцираптором. У филму "Парк из доба Јуре" је приказан такође као рептил који стоји усправно:

velociraptor_old.png.4bea4caf58c791e264107935241c2d15.png

Али ако га погледамо у природном положају и покривеног перјем које је имао:

velociraptor-new.jpg.60f1ce96385208ff451c8966e011ae79.jpg

видимо да се рукама активно користио да убрза трк и ублажи пад при скоку са високе позиције. Он лови и изузетно је спретан. То је та "прелазна форма" за коју се неки питају, како је биће између диносауруса и јастреба могло да преживи, ако је имало нека полу-крила помоћу којих није могао да лети.

Када их видимо, подсећају на слепог миша, којем шака још увек није потпуно крило јер имају један слободан прст. Тако и међу овим пернатим диносаурусима налазимо да имају по два-три прста на тим предњим удовима који нису ни руке ни крила већ нешто између.

Ако погледаш скелет крила данашњих птица (на слици је крило кокошке) види се структура руке. Тачка G је раме, тачка E је лакат, а тачке C и D су две кости подлактице какве имамо и ми. Тачка B је зглоб, а подручје A "дегенерисана" шака/шапа на којој и даље постоје два прста каква имају диносауруси:

chickensklargequestns.jpg.80787f160950bda82b5bcf622abe9b8a.jpg

На следећој слици је скелет руке/крила тираносауруса са прве слике:

d_1481.jpg.9dec1b64e04288cfe7ba0ac095573cb9.jpg

Веома слична ствар као када се упореде, на пример, скелети шаке мајмуна, копита коња, пераја делфина и крила слепог миша. Свугде постоји иста структура од рамена до шаке са пет прстију. Наравно, ово је све прича са чисто анатомске стране, са друге стране су ту гени и ДНК који то потврђују (не код диносауруса, него код живих сисара). Ако би се узео креационизам као аргумент, јер "нема шансе да еволуцијом настане нешто тако савршено", поставља се питање у чему је савршенство слепог црева код човека, чему делфину служи скелет шаке са пет прстију у перајима и зашто нпр. и китови и змије поседују гене за ноге, када други ген спречава њихово активирање у процесу развоја ембриона?

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Grizzly Adams рече

А је л си га ти усликао?

Заправо га је по мом опису насликао сликар, пошто у времеплов нисам могао да понесем камеру. :D

Шалу на страну, ове силне донације диносауруса које стижу у Србију су само шкартирање европских музеја, пошто су се популарни прикази диносауруса из 1960-их показали као погрешни.

(И да неко не улети са тиме како је наука нестална, па час тврди једно час друго: у прошлости се није знало нпр. да ли су диносауруси имали или нису имали крила перје, него су једни сматрали једно, други друго, а поп-култури су били интересантнији диносауруси који су застрашујућа чудовишта него пернате птичурине. Данас се са приличном сигурношћу за многе диносауруске врсте тврди да су били пернати, док се неке врсте огромних рептила више не убрајају у диносаурусе. На пример, напуштена је и идеја о оштрој подели кичмењака на рибе, водоземце, гмизавце, птице и сисаре, јер су нпр. птице генетски сродније са крокодилима, него крокодили са змијама и корњачама, а опет птице нису гмизавци. Ствар је у томе што диносауруси нису изумрли: изумрли су копнени диносауруси, док су летећи диносауруси живи и даље. Као да нека катастрофа сада погоди сисаре, а да преживе једино слепи мишеви, иначе друга најбројнија група сисара након глодара. Апсурдно би било тврдити да су онда слепи мишеви еволуирали од преживелих сисара након катаклизме који су млатарали рукама. Слепи мишеви нису "еволуирали од сисара", они јесу сисари који живе упоредо са сисарима који не лете.)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...