Кратос Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече apostoli nisu govorili nista sto im Hristos Isus nije rekao. Priča o bogatašu i Lazaru je jasno svedočenje Hrista o svesti duše nakon smrti,zatim da je ona pretežnija od jela što i apostoli i Pravoslavna Crkva jasno uči. Св. Атанасије Велики: "Тело је као харфа, на којој душа, разумна и бесмртна свира као музичар... Јер душа се не подвргава смрти, него умире тело, услед раздвајања душе од њега... Приводећи себе у покрет, она (душа) ће по неопходности живети и по смрти тела..." (Против варвара 32,33) VSB ne budi varvarin Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Управо сада, Кратос рече Priča o bogatašu i Lazaru je jasno svedočenje Hrista o svesti duše nakon smrti,zatim da je ona pretežnija od jela što i apostoli i Pravoslavna Crkva jasno uči. Св. Атанасије Велики: "Тело је као харфа, на којој душа, разумна и бесмртна свира као музичар... Јер душа се не подвргава смрти, него умире тело, услед раздвајања душе од њега... Приводећи себе у покрет, она (душа) ће по неопходности живети и по смрти тела..." (Против варвара 32,33) VSB ne budi varvarin Sv. Atanasija Velikog znam, poznat mi je i kontekst, no tebi ako nije jasno objasniću ti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Sv. Atanasija Velikog znam, poznat mi je i kontekst, no tebi ako nije jasno objasniću ti. Atanasije uči da je duša besmrtna i da je svesna i nakon smrti tela...kontekst je sasvim jasan i u skladu sa celokupnim predanjem Crkve i Svetim Pismom i sa Hristovim učenjem. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Управо сада, Кратос рече Atanasije uči da je duša besmrtna i da je svesna i nakon smrti tela...kontekst je sasvim jasan i u skladu sa celokupnim predanjem Crkve i Svetim Pismom i sa Hristovim učenjem. Ako nećeš da me pitaš onda pričaj šta hoćeš ali tvoje tumačenje nije pravoslavno. Atanasije zna šta govori i kome govori ali ti nisi ni slovo iz patrologije pročitao da bi znao šta Atanasije govori. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako nećeš da me pitaš onda pričaj šta hoćeš ali tvoje tumačenje nije pravoslavno. Atanasije zna šta govori i kome govori ali ti nisi ni slovo iz patrologije pročitao da bi znao šta Atanasije govori. Učenje o besmrtnosti duše je pravoslavno učenje i to ne samo Atanasija Velikog već gomile svetih Otaca.A šta ti veruješ me uopšte ne zanima... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Добро бре људи какве везе то сад има, отворите си тему па се гањајте тамо... Аурор, Paradoksologija, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече Добро бре људи какве везе то сад има, отворите си тему па се гањајте тамо... Grizli ovo je tema za diskusiju jer je u uvodnom tekstu iznešen način o besmrtnosti duše a mnogi pravoslavni to ne umeju da razlože na pravi način. Takođe je predmet diskusije i debate da li vaskrsavamo u novom duhovnom obliku a ne u duševnom obliku tela a sve povezano sa tim da li je u pravoslavnom življu dozvoljeno kremiranje ili nije... Ja bih to stavio na otvorenu diskusiju ili da pišemo o željama i čestitkama stvarno ne znam gde štrčimo iz uvodnog teksta? Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 8 минута, Grizzly Adams рече Добро бре људи какве везе то сад има, отворите си тему па се гањајте тамо... ВСБ и Кратос се ћерају на свакој теми.... Аурор, Paradoksologija and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 2 минута, Рапсоди рече ВСБ и Кратос се ћерају на свакој теми.... Si nekada videla da je neko od nas dvojice uhvatio za uši drugoga i vodio ga po forumu kao ruglo ili su naše diskusije opet u okviru približavanja pravoslavnoj Istini koju moram priznati niko od nas ne ume posve jasno i koncizno izložiti a kamoli je celu znati.? Dakle diskusije i debate su neophodne približavanju Istini a upadanje sa bilo čim van debate i teme nije. Voleo bi ovo da razjasnimo. Рапсоди, Тања1, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 2 минута, Рапсоди рече ВСБ и Кратос се ћерају на свакој теми.... Upao u neku sektu moram da ga spasim... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Ма ОК, није наређење. Само ми се чини да није директно везано за тему. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 13 минута, Grizzly Adams рече Добро бре људи какве везе то сад има, отворите си тему па се гањајте тамо... Dakle grizli da nastavimo ili ne? Управо сада, Grizzly Adams рече Ма ОК, није наређење. Само ми се чини да није директно везано за тему. Ma ok ali moram imati i tvoju dozvolu jer je u uvodnom tekstu obrazloženo zbog čega se favorizuje stav da je kremiranje u najmanju ruku pogrešna odluka što vernika što njegove porodice pa bi da osporim taj argument. Dakle smem li i da li sam u temi ili nisam? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Слободно бре, као што рекох - нисам говорио "ex cathedra"... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 48 минута, Grizzly Adams рече Ја би волео да будем кремиран, ал како владика каже... А створи Господ Бог човека од праха земаљског . Јао Гризли.. " .није свеједно " кремиран или не.... Кремирање као метафора или симболика есхатолошког огња . А шта ако се посветиш " Свети Гризли " како мошти да ти целивамо....? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Управо сада, Рапсоди рече А створи Господ Бог човека од праха земаљског . Јао Гризли.. " .није свеједно " кремиран или не.... Кремирање као метафора или симболика есхатолошког огња . А шта ако се посветиш " Свети Гризли " како мошти да ти целивамо....? Ја не би да ме целивају кад рикнем... свакаквих људи има... Замисли ако је душа свесна после смрти и ја морам све то да гледам, а не могу ништа. Боље ви мене лепо на хепо коцкице - пали се лако, а гаси никако. Justin Waters, Аурор and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука