Jump to content

Сахрана или кремирање: Неповратни заборав или вечно памћење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када је у питање Васкресење мртвих увек се сетим на ову предивну паримију која се чита у Страдалну Седмицу неколико пута, а колико је значајна доказ је и то што се чита на Опело Христово.

Пророчества Језекиљева чтеније (Глава 3)

1 Рука Господња дође нада ме, и Господ ме изведе у духу, и постави ме усред поља, које беше пуно кости. Језек.:3:14; Лука:4:1;

2 И проведе ме покрај њих унаоколо, и гле, беше их врло много у пољу, и гле, беху врло суве.

3 И рече ми: Сине човечји, хоће ли оживети ове кости? А ја рекох: Господе Господе, Ти знаш. 1 Сам.:2:6;Рим.:4:17; 2 Кор.:1:9;

4 Тада ми рече: Пророкуј за те кости, и кажи им: Сухе кости, чујте реч Господњу. Иса.:55:11; Рим.:10:17;

5 Овако говори Господ Господ овим костима: Гле, ја ћу метнути у вас дух, и оживећете. Псал.:4:30;

6 И метнућу на вас жиле, и обложићу вас месом, и навући ћу на вас кожу, и метнућу у вас дух, и оживећете, и познаћете да сам ја Господ. Језек.:6:7; Јоило:2:27;

7 Тада стадох пророковати, како ми се заповеди; а кад пророковах, наста глас, и гле потрес, и кости се прибираху свака ка својој кости.

8 И погледах, и гле, по њима изиђоше жиле и месо, и озго се кожа навуче; али духа не беше у њима.

9 Тада ми рече: Пророкуј духу, пророкуј, сине човечји, и реци духу: Овако вели Господ Господ: Од четири ветра дођи, душе, и дуни на ове побијене да оживе. Псал.:4:30; Јован:20:22;

10 И пророковах, како ми се заповеди, и уђе у њих дух, и оживеше, и стадоше на ноге, беше војска врло велика. Откр.:11:11;

11 Тада ми рече: Сине човечји, ове су кости сав дом Израиљев; гле, говоре: Посахнуше кости наше и прође надање наше, пропадосмо. Псал.:41:7; Иса.:49:14;

12 Зато пророкуј, и кажи им: Овако вели Господ Господ: Ево, ја ћу отворити гробове ваше, и извешћу вас из гробова ваших, народе мој, и довешћу вас у земљу Израиљеву. Језд.:1:1; Иса.:26:19; Језек.:36:24; Ос.:1:11; Амос:9:14;

13 И познаћете да сам ја Господ, кад отворим гробове ваше, и изведем вас из гробова ваших, народе мој.

14 И метнућу дух свој у вас да оживите, и населићу вас у вашој земљи, и познаћете да ја говорим и чиним, говори Господ.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Аурор рече

Pa teologija je samo suma određenih pojmova i sholastičkih konstrukcija, ništa drugo.

To moze da se kaze za ovu suvu "akademsku" telogiju.

Pravo bogoslovlje je uvek pre svega nadahnuto Duhom, iako i ono podrazumeva i ono formalno znanje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kad mi kucne cas - neka me lansiraju cetvrtom kosmickom brzinom, neka bih napustio galaksiju i telom. Ili neka me pogruze u kvarkgluonskoj plazmi. Ili neka izgrade ogromnu piramidu i metu me u podnozje. Ili neka me stave u staklenu bacvu sa formaldehidom.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, drvce рече

Па то кажем - исто ти се вата. Своди се на исто, само оћеш брже или спорије.

Ја сам увек за брже! ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па то кажем - исто ти се вата. Своди се на исто, само оћеш брже или спорије.

Ја сам увек за брже! ;)

Futuristi su voleli brzinu.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Нема нам друге него да узоремо гробља!

Al neko mora da povadi plombe prvo, ce se potrujemo zivom. :/

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, drvce рече

Kad mi kucne cas - neka me lansiraju cetvrtom kosmickom brzinom, neka bih napustio galaksiju i telom. Ili neka me pogruze u kvarkgluonskoj plazmi. Ili neka izgrade ogromnu piramidu i metu me u podnozje. Ili neka me stave u staklenu bacvu sa formaldehidom.

...

tumblr_onnnp4mwZT1t0uq7uo1_1280.jpg

https://www.tumblr.com/search/jantner jános

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...