goranger Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 11 минута, cloudking рече Ti li nisi znao da je za ateiste i Satana izmisljeno bice? a šta li je ateista? Izmišljeno ili umišljeno biće? Ana B. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 @Grizzly Adams Ja sam rekao da bi neko to MOGAO da pomisli a ne da ja to mislim... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 4 минута, cloudking рече @Grizzly Adams Ja sam rekao da bi neko to MOGAO da pomisli a ne da ja to mislim... Разумем. али била би штета да покваримо добру дискусију. Имаш ти добрих мисли и аргумената ту. cloudking, Paradoksologija and елТорнеро је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 1 сат, gor.anger рече ateizam = satanizam Кад смо већ код овога, још једна занимвљивост, не знам да ли ће ми ко веровати. Више сам сатанских слугу видео међу декларисаним хришћанима, него међу декларисаним атеистима. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Управо сада, Дидим рече Кад смо већ код овога, још једна занимвљивост, не знам да ли ће ми ко веровати. Више сам сатанских слугу видео међу декларисаним хришћанима, него међу декларисаним атеистима. ma da brte, pogotovu na pravoslavnom forumu Дијана. and Aleksandar Cvetkovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Управо сада, gor.anger рече ma da brte, pogotovu na pravoslavnom forumu брте брте, трте мрте Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Jese ovde pita da li patrijarh prilikom paljenja svece vidi ili ne vidi nestvorenu tavorsku svetlost ili sta se zapravo pita na ovoj temi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Jese ovde pita da li patrijarh prilikom paljenja svece vidi ili ne vidi nestvorenu tavorsku svetlost ili sta se zapravo pita na ovoj temi? Не, брате, тема је о овогодишњем силаску Благодатног Огња 15. априла и вестима у вези са тим. Током разговора је кренула дискусија ко верује да је то чудо, а ко не. Неко је питао (мислим Александар Цветковић) зашто се патријарх затвара иза врата и још нека питања, па се дискусија мало "загрејала"... По мени, без потребе, нека верује ко жели да верује, а ко неће не мора, не морамо баш свако неслагање претварати у рат. Grizzly Adams, Paradoksologija and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Koliko znam blagodatni oganj je zato što se ne pali bez Tavorske svetlosti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 7 часа, cloudking рече 1. Ne vidim vezu izedju njegove zelje da ukine bolest i smrt i potrebe da pokauzjes ljudima da si bog. Ako zelis da pobedis bolest i smrt onda pobedi bolest i smrt? Kakve koristi od toga da ljudi znaju dal si bog ili nisi bog? Ili, je mozda namera a ljudima pokazes da je moc pobede u njima samima ali u tom slucaju ti i nisi narocito neophodan kao bog a samim tim ni te predstave koje bi radio pred ljudima. Postoje verovatno bolji nacini da im obajsnis kako da sami pobede ta zla... Проблем је у томе што су болест и смрт само симптоми једног дубљег поремећаја нашег постојања - греха. Тако да, ако ми укинемо болест и смрт, а људи остану зли - онда смо само уместо привременог мучења направили неограничено... Замисли зле људе - које си добро проучио - у таквом свету. Њихов живот био би једно непрестано беснило и лудило, мучење самог себе. Значи, није циљ само да се укине физичка болест и смрт, већ да се победи зло. А зло је у људском срцу и ми сами не можемо да га победимо и искоренимо. Зато је било битно да људи препознају Христа и добровољно крену за њим. Одатле потреба да се Бог "објави", да покаже и докаже свој идентитет. пре 7 часа, cloudking рече 2. Onda se opet postavlja pitanje, zasto Isus vise voli drevne ljude od nas? Njima je pruzio taj luksuz da licno svojim ocima vide boga na delu. Nama je ostavio suplju filozofiju moderne teologije... pa brt, sta da radimo s njom? Tipican lose- lose fazon Jel postoji problem neki u tome da i danas izleci ponekog bolesnika? Ali, cekaj! Ne da ga izlece doktori pa da mi padamo u trans po fejsu uz reci "hvaljen gospod" nego isto kao pre 2000 godina, direktno, neposredne i nedvosmisleno? Da li sve to znai da su drevni ljudi bili bolji i vise vredni od nas? Da li ce eshatonu oni zauzimati posebno, bogu blize mesto? Zasto nas manje voli od njih? Има ту и веће питање - шта са људима који су живели пре Христа? Ми бар можемо да прочитамо и разумемо, они нису имали ни то. Не знам одговор на то питање. Оно што знам је да Бог свакако воли све људе, без обзира када су живели и да ли су имали ту срећу да виде Христа. Каже тамо негде у Писму нешто у стилу - благо онима који нису видели и поверовали. Јер наша вера не заснива се на виђењу и чудима. Каже тамо да су многи видели па опет нису поверовали, јер као што смо рекли изнад - ми људи смо зли. Није то само питање "информације". Није довољно само да "знаш" да је Христос Бог. Има их који су видели његова чуда па су на крају викали да се разапне. Главна ствар је сагледати себе, свој живот, смрт - и видети да ми немамо другог избора. Или је тај Јеврејин устао из мртвих, или је све на овом свету безвезе. Безвезе се трудимо, безвезе се мучимо, безвезе се волимо, безвезе правимо децу која ће умрети као и ми... Мислим, јасно - има то своју вредност и овако. Не би ја одустао од живота, љубави итд. да нисам верник. Али би све то било веома тужно... Сећам се из младости, док сам још био атеиста па сам пуно размишљао о животу и смислу свега. Закључио сам да ми у суштини само чекамо смрт. ОК, имамо неке "занимације" успут да себи скренемо пажњу, али у крајњој инстанци, ако хоћемо да будемо свесна и разумна бића - ми само чекамо смрт. Чекамо да се заврши журка. Гледао сам старије како одлазе полако, после сам гледао и млађе... Ништа. Безвезе. Ко да нису ни живели. Док нисам прочитао Јеванђеље. пре 7 часа, cloudking рече 3. Zar nije tim ljudima, otikrivanjem svojih "moci" efektivno ukinuo slobodnu volju i onemogucio im da veruju u njega? Ima li izbor, covek koji svojim ocima vidi zivog boga kako vrsi cudo, da vise ikada sumnja u njega i njegovo postojanje? A ako nema sumnje? gde je vera? Da li stari hriscani onda nisu bili vernici nego gnostici? Па увек си могао да смислиш неко "објашњење". Тадашњи политичари звали су га "мађионичар"... Као што сам написао изнад - видети чудо не значи ништа ако се човек не промени изнутра. Чудо није извор вере. Аурор, Golub and елТорнеро је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandar Cvetkovic Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 8 часа, cloudking рече Da nema tebe da ga branis ja ne znam kako bi Isus izasao na kraj sa mojim metaforama... I za tebe specijalno mesto u raju Ja ne prepoznajem majmunisanje, kao nacin komunikacije, verovatno si to naucio iz svoje Biblije " Poreklo vrsta". Ana B. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandar Cvetkovic Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 8 часа, cloudking рече Da nema tebe da ga branis ja ne znam kako bi Isus izasao na kraj sa mojim metaforama... I za tebe specijalno mesto u raju A ja pristajem i na pakao, Hrista radi! Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandar Cvetkovic Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 2 часа, gor.anger рече a šta li je ateista? Izmišljeno ili umišljeno biće? "Ateista je covek koji gleda kroz teleskop i pokusava da objasni ono sto ne vidi" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 18 минута, Grizzly Adams рече Чудо није извор вере. Вера је извор чуда. Потпуно сломљен, можда зато што ми је речено да није лоше да радим до изнемоглости, сео сам на терасу, испружио ноге, и бленуо у таму летње ноћи. Цео дан сам радио по пољу, почињала је суша, пребирао сам по мислима да нисам шта заборавио да урадим. "Расад!", други дан нисам залио расад, младе биљчице ће дотући сутрашње сунце. Окренем главу према расаду, туга, треба устати, налити воду у канту, бауљати по мраку... не, нисам у стању... онда сам забацио главу и зурио, кроз цреп, негде горе. У тај час, нисам одмах поверовао слуху, почеле су да добују крупне капи по крову. Топла, густа и нежна, киша је падала десетак минута, таман колико треба. Знао сам да то радиш Ти, уместо мене, Добри Боже, зато сам плакао. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 http://www.bastabalkana.com/2015/04/zasto-blagodatni-oganj-silazi-samo-pravoslavnima/ елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука