Jump to content

АЛАРМ ЗА РОДИТЕЉЕ И СВЕШТЕНСТВО: Министарство просвете наложило школама да спроведу програме сексуалног развраћивања деце!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

пре 6 часа, obi-wan рече

Nego, ako neko jos nije video, evo opet da stavimo i peticiju. Potpisujte narode, nece to neko drugi umesto nas da uradi.

http://porodica.org.rs/treca-peticija/

Hvala ti, džedaj generale. Evo, ja potpisah. Dobro je da si okačio, nisam znao za ovu peticiju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Велизар рече

7 strucnjakinja

:0212_rolleyes:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 4/23/2017 at 11:41, Vladan3 рече

Претпостављам да се назив хомосексуална усталио не због адекватног опсега те категорије него можда због тога што су већина пропагатора те идеологије (чисти) хомосексуалци или су они први повукли ногу или сви знају шта то значи или су најгласнији или се то тако учинило већиних оних који нису део те групе или тих група...

Није то главни проблем, то коју од могућих конотација ова идеологија носи: сексуалних "слобода", родна, лгбт, квир итд. итд. Проблем је што је реч о (прикривеном) идеолошком деловању а то са собом носи сва (могућа) зла која су носиоци идеологија у стању да почине убеђени да су они критеријум свега.

Рецимо из школа је избачена комунистичка идеологија (као једина исправна и пожељна) а сада имамо покушаје да се то место са једне или друге стране попуни другим идеологијама: нео-либерална, глозбализације, секуларизма, ЛГБТ итд.

А то шта идеолошки напуњени либерали говоре о хомофобији и мржњи се лако депласира када се прочита како са својих "исправних" позиција упућују мноштво некоректних и пуних мржње коментара о хришћанима...

Управо, само што се либералима мора доказати да овоиде и против њихових вриједности - слободе од наметања туђе идеологије. Но то се изгуби одмах у врисци "ААА ХОМОФОБИЈА" када употријебите овакве термине.И онда дође још некилуди попа или медијски спин к'о кец на двојку и готова прича. Срећа моја па сам годинама на овом форуму и знам да пазим на сопствене пристрасности захваљујући искуству одавде. Једноставно, води се битка за наратив и у овом случају "мој" "тим" није у праву. И срећа да су овдје сад у питању дјеца гдјејош у Србији не смију да дирају, јер постоји јак и здрав отпор. Али за друге ствари је већ проблем.

Подели на овим сајтовима

On 4/23/2017 at 13:04, Lady Godiva рече

Такође блуд. Када неко каже да је водити љубав изван брака блуд, а у браку није, то ми тек није јасно. Као да је брак неко ново крштење које скида прљавштину са телесног односа. То је мени непојмљиво. 

ИСти проблем имам. МЕни лично је брак најприје у међуљудском односу, а не у форми неке церемоније у цркви или пред матичарем.

Подели на овим сајтовима

On 4/23/2017 at 13:04, Lady Godiva рече

Као да је брак неко ново крштење које скида прљавштину са телесног односа. То је мени непојмљиво. 

Brak je blagoslov Boziji, pecat zajednistva, u kome se eshatologizira (dvo)polnost, odnosno odnos muskog i zenskog. Tako muz i zena - buduci ne vise dvoje, nego "jedno telo" kako nas lepo uci Apostol - postaju ikona Crkve u malom, slika Hrista i Njegove Neveste. Tek tad, u takvoj Bogom uokvirenoj i zapecacenoj zajednici, i polna ljubav dolazi do svog stvarnog izraza i naznacenja. Tek u braku dolazi (moze da dodje, to zavisi od nas ljudi i nase po-boznosti) do punog jedinstva muskog i zenskog - do jedinstva telesnog, dusevnog, duhovnog.

Bez svega ovoga recenog puka polna ljubav sama za sebe je prosto jedan potpuni promasaj (= amartia, greh).

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Brak je blagoslov Boziji, pecat zajednistva, u kome se eshatologizira (dvo)polnost, odnosno odnos muskog i zenskog. Tako muz i zena - buduci ne vise dvoje, nego "jedno telo" kako nas lepo uci Apostol - postaju ikona Crkve u malom, slika Hrista i Njegove Neveste. Tek tad, u takvoj Bogom uokvirenoj i zapecacenoj zajednici, i polna ljubav dolazi do svog stvarnog izraza i naznacenja. Tek u braku dolazi (moze da dodje, to zavisi od nas ljudi i nase po-boznosti) do punog jedinstva muskog i zenskog - do jedinstva telesnog, dusevnog, duhovnog.

Bez svega ovoga recenog puka polna ljubav sama za sebe je prosto jedan potpuni promasaj (= amartia, greh).

Океј, Оби.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Океј, Оби.

:smeh1:

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

dusevnog, duhovnog.

A šta je duševno a šta duhovno jedinstvo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Кратос рече

A šta je duševno a šta duhovno jedinstvo?

Dusevno je ono emotivno, a duhovno ono bogocovecansko, konacno, koje i nasledjuje vecnost.

Подели на овим сајтовима

Слободан Антонић наводи: „Онда се на страни 30 налази цртеж голе девојчице и голог дечака, са јасним полним карактеристикама, и од детета се тражи да обележи где воли, а где не воли када га „додирују“. ... „Учити децу од три године, која не могу да разумеју сексуално значење речи „додиривати“, да могу свакоме, па и родитељима, да кажу „моје тело припада мени“ прилично је бесмислено.

Давно сам читала у једном стручном приручнику упутства родитељима како да заштите своју дјецу од педофила. То се дјеци приближава, наравно, на оне начине које су она у том добу једино и способна да разумију. Рецимо, ако би се десило да те неко хоће додирнути а то се теби не свиђа и изгледа ти чудно, реци да ћеш све испричати родитељима.

А пошто многа дјеца, због узраста, и то да неко хоће да их додирне а то може да буде чудно, тешко разумију, онда се препоручује да им се каже и отвореније, да ако би неко покушао да их ухвати између ногу, одмах кажу тој особи да ће то рећи родитељима!

Дакле толико пластично је то неопходно дјетету објаснити да би оно уопште имало појма о чему им се говори.

Онда Антонић каже: „Учити децу од три године, која не могу да разумеју сексуално значење речи „додиривати“, да могу свакоме, па и родитељима, да кажу „моје тело припада мени“ прилично је бесмислено. То је и наношење штете деци, јер им у главама ствара конфузију. Јер, ако не разумеју сексуално значење речи „додиривати“, деца неће знати у ком контексту је једино пожељно да изјаве: „Моје тело припада мени“.

У вези са реченим, пада ми на памет још једна могућност која се овим ставом свјесно или несвјесно дјеци отвара. Упутство „моје тијело пирпада мени“, развија у дјетету идеју о његовој самосталности али и самовољи и подстиче на то да у одређеним околностима, дијете, умјесто да се консултује са родитељима, како је то горе наведено, бива подстицано да само одлучује шта са његовим тијелом све може да се дешава. Што није баш пријатељски према породици.

А прилично је јасно колико би то заиста од њега у том добу могли да очекујемо.

„Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан.“ Мт. (18, 7).

• Волим 1

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Sto se tice seksualnog obrazovanja, od mojih vrsnjaka niko nije ucio od svojih roditelja. Ima na internetu dosta informativnog sadrzaja...
Kod mene, u mojoj skoli ima podeljenh stavova, jedni su za opciju "sto vise, to bolje". Znaci ono, bez uzdrzanja, seks u javnom wc-u, vatanje tokom casa u zadnjoj klupi, menjaj partnera koliko hoces, itd. itd.
Drugi su na neku foru "necu to da radim sa njom dok je ne upoznam kako treba." Ovo mi je vec malo blize Pravoslavlju, ali ne znam stvarno gde je Crkva u svemu ovome.
Znaci oni su za to da je seks jedino ispravan ako se ne cini iz neke sujete, to jest "daj nesto da i ja nadjem pa malo posle i da se falim itd. itd." I naravno, ako tu ima ljubavi, ako je seks samo ekspresija, izrazaj te ljubavi, onda tu nema niceg bludnog/prljavog.

Mozda je seks van braka najjednostavnije receno, greh, a nama je to sad malo krivo. :D 

Opet, za mene je i poljubac neka vrsta seksualnog cina. To je opet neki izrazaj ljubavi, i po meni i poljubac moze da bude blud ako se na tog drugog gleda kao na predmet koji sluzi samo za zadovoljstvo. Velika je razlika izmedju erosa i bluda. Ja mislim da, kad ne bi bilo nikakve seksualnosti pre braka izmedju zene i muskarca, to bi bilo kao da su oni brat i sestra. Eto tako, po malo se poljube kao... Nek mi samo Bog oprosti i vi mi oprostite ako lupetam previse.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, timjančica рече

„Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан.“ Мт. (18, 7).

Amin.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...