Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 26 минута, Juanito рече

Не разумеш. 

Не кажем да не стоји нико и да нико не жели да стоји. Кажем да је потпуно немогуће предвидети такав систем као што је свакодневни масовни протест. Физика, брате, нико није изнад природе. То је исто као да хоћеш да побијеш непријатеље тако што испустиш неки вирус и верујеш да ће циљано да побије само непријатеље, а не и тебе и твоје пријатеље. 

Не знам, могуће је и то да се деси, али ја још не знам за такав пример да је неко извео народ на улице а да то није могло да де исконтролише и да се није контролисало. Чак се народ понекад изведе на улице и од стране владајуће олигархије, баш да би се притисак мало испустио.

И код нас се пети октобар десио тек кад је безбедносни апарат решио да откаже послушност вођи и циљано се инфилтрирао међу опозицију и демонстранте. Зато никад и није било шестог.

Једино што може да се деси јесте кад се делови у том истом апарату међусобно заваде па напујдају људе једне на друге, али свесно и задржавајући контролу над својом руљом.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Таша рече

Ako se ne varam nesto pre izbora mu je gosca bila Jelena Macic. Nema je na FB od tada. A bila je bas glasna protivnica Vucica i ekipe.

Не знам, слабо то пратим, али могуће да се и она разочарала, као и многи други.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Novi protesti ispred Vlade, građani se okupljaju

Novi protesti ispred Vlade, građani se okupljajuIzvor: N1

Autor teksta:

Reprezentativni Policijski i Vojni sindikat Srbije održavaju danas novi protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu koje kako su naveli, "nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju". Najavljeni i "Protesti protiv diktature".

Studenti se okupljaju ispred Skupštine, pa će, kako javljaju naši reporteti, doći ispred Vlade.

Sindikati će na petom po redu protestu zatražiti od Vlade Srbije poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, "svakog dana napuste četiri pripadnika".

"Uprkos našim protestima, vlast i ministarstvo ignorišu naše zahteve koji su poznati već mesecima. Želimo poštovanje zakona, koji treba da bude isti za sve. Tražimo da struka i iskustvo budu ispred partijske knjižice, jer ne želimo da nestručni ljudi vladaju strukturama bezbednosti. Ono što želimo jeste više bezbednosti i sigurnosti za sve građane Srbije", piše u saopštenju dva reprezentativna sindikata.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" navodeći da se njegovi učesnici bore protiv "namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike".

Skup će početi u 12 časova ispred Vlade Srbije odakle će učesnici protesta krenuti u šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

U isto vreme je i "Protest protiv diktature", koji se održava šesti dan zaredom. Taj skup, kako navode na društvenim mrežama, priključiće se sindikatima. Zato je i pomeren za podne, umesto, kako je ranije planirano, za 18 sati. 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Упалим ја тако сад тв да видим шта причају о протесту. Чисто да видим шта је "реалност" за велику већину старијих људи.

Студио Б, почиње вести овим редоследом:

1. Премијер Србије...

2. ...честитали председнику Србије ... изборну победу...

3. Међународни дан Рома...

4. Породице несталих и страдалих изјавиле... српски зид плача који су поцепали/уништили (тако нешто) Сорошеви плаћеници и албански...

5. У Стокхолму... премијер Србије упутио ...саучешће...

6. Новак Ђоковић...

Толико о томе.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

У другом дану ствари мало измакну контроли, али и даље могу да се предвиде. И тако даље. А онда у једном тренутку то више нико не може да контролише...

Хоћеш да кажеш да верујеш у " тачку преокрета " . ( Малколм Гледвел)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Тања1 рече

Ko je ta Jelena Macic?

Писала на Твирету нешто безвезе против Вучића и онда почели да је приводе на информативне разговоре, мислим да су водили и неке поступке против ње због тога. На њој се показао сав бесмисао лика који по цео дан прати анонимусе на Твитеру који пишу против њега и после полиција, по његовом налогу или да би се њему додворила приводи и саслушава потпуно небитне ликове који у животу нису били претња ни комшијама, а камо ли државним органима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, RYLAH рече

по његовом налогу или да би се њему додворила

Хвала ти, годинама, када кажем нешто слично видим на лицу онога који ме слуша да ме сматра параноиком. Те службе су заправо носиоци власти, они које пљујемо су углавном експоненти.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, RYLAH рече

На њој се показао сав бесмисао лика који по цео дан прати анонимусе на Твитеру који пишу против њега и после полиција, по његовом налогу или да би се њему додворила приводи и саслушава потпуно небитне ликове који у животу нису били претња ни комшијама, а камо ли државним органима.

Hvala @RYLAHna odgovoru. U praksi je kao sto znas izuzetno tesko postici anonimnost na mrezi. Ranije se moglo pisati bez potrebe za kreiranje korisnika, moglo se samo odluciti gde i kada otkriti nesto o sebi. Na drugoj strani, Fejs, Tvitter ili JouTube, mora se kreirati korisnik, pa cak i ako se izabere neko drugo korisnicko ime nego pravo, zaposleni na medijima mogu da vide vase licne informacije, sav sadrzaj. Na ovaj nacin zaista je tesko reci da je neko anoniman. A u drzavne organe ne postoje potupuno nebitni likovi, ladno se prati lokacija svih. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Био. Очекивао много више људи. Можда и неку конкретнију причу и дешавање, мада не знам ни сам тачно шта. Имао сам превелика очекивања изгледа.

Утисак ми млак. Али, идемо даље, па ћемо видети. Мора се много боље организовати и конкретизовати, можда је још рано.

П.С.

Сад читам да је према проценама било 50000-60000 људи; можда и није лоше, али је мало за Београд!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...