Jump to content

Александар Вучић - председник Србије

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Убедљива победа Вучића. Зашто је то тако, може сад да се анализира, али ја мислим да је то и због тога што му опозиција није био скоро нико озбиљан и није ни чудо што је он победио.

Ко је све био против њега, каква му је била ,,алтернатива" није ни чудо што је Вучић убедљиво победио. Не зна се ко је гори од њих. Једина национална опција, Двери, прошла је најгоре, што говори о веома ниском степену националне свести у Срба данас. Нису ми јасни људи који гласају за човека који је довео Шредера митинг, али ми нису ни јасни људи који гласају за човека који је изјавио да је у Сребреници био геноцид (Јанковић). За Шешеља сам и очекивао да ће да пукне, пре свега збопг његовог полтронства Вучићу и искрено није ме жао. Ред је да сад коначно оджи обећање да ће се повући уколико Бели освоји више гласова од њега. Ако би то урадио, то би му, после победе над Хагом, било једино позитивно што је урадио.

И тако...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

каква му је била ,,алтернатива"

Alternativa mu je bio fini,pristojni državni službenik vlade u preiodu od 97-2000 koji se uzgred budi rečeno zalaže za ulazak u NATO....valjda je u tom periodu zaboravio na poštovanje zakona,prava građana,odbranu demonkratskih vrednosti..:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Јанко рече

Не може, ти би да се напутујеш на грбачи ЖРУ народа а немаш појма о истом. Ту нам треба свецки путник, који је окусио свакакве дестинације.

Значи, @Juanito... ;)

On da bude ministar avanturizma, taj deo mu bolje lezi. A i naputov`o se do sad, `de ces vise, sad malo Ja...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

I treba da se povuče,obrukao se.

Od cega se obrukao? On je potpuna bruka od kad ga Srbija zna, propalitet2, pseudoljudski promasaj epskih razmera.

Nije mogao sad da se obruka vise nego sto je do sad.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Да ли неко може да упореди број гласова (не проценат) који су добили сада владајућа гарнитура са бројем гласова на прошлогодишњим изборима.

Мислим да је прошле године више добио СНС + СПС, него сада Вучић.

А колико је прошле године било бирача "опозиције", оних који нису гласали против СНС+СПС, а колико на садашњим изборима?

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Ђорђе Р рече

Да ли неко може да упореди број гласова (не проценат) који су добили сада владајућа гарнитура са бројем гласова на прошлогодишњим изборима.

Мислим да је прошле године више добио СНС + СПС, него сада Вучић.

А колико је прошле године било бирача "опозиције", оних који нису гласали против СНС+СПС, а колико на садашњим изборима?

Ево ја нађох времена да ископам податке:

2016:

СНС+СПС = 2.236.917

остали = 1.542.006

2017 прелиминарни резултати:

СНС+СПС = 1.924.908

остали = 1.573.739

Тако да резултати нису тако лоши, као што то изгледа када се гледају проценти.

Подели на овим сајтовима

Морамо да разумемо слабости људи. Нама није ни лоше како заслужујемо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Лоша деценија која се отегла (и како је привести крају?)

Избори су прошли, гласови се полако броје, а мало је фалило да оних који због доласка пролећа нису приметили изборе буде више од оних који због доласка избора нису приметили пролеће. А, десило се и једно и друго, и избори и пролеће. Не желим да испадне да делим грађане Србије у две фиктивне групе, као што су то други много пута радили до сада. Подједнако су ми драги и они који су приврженији изборима и они који су приврженији пролећу. Сигуран сам да желе исто, само су им начини борбе другачији.

Јуче ме је насмејао текст у онлајн издању великих дневних новина. Текст почиње реченицом „Према прелиминарним подацима једног изборног штаба“ (баш ме занима ког), резултати избора у Младеновцу су следећи:  Вучић 59%, а Бели 29%. Пре било чега другог, морам прво да представим тачне резултате:

Лука Максимовић

Предложен од Групе грађана Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – само јако

37,32% (10,849 - на локалним изборима 5,190)

Александар Вучић

Предложен од СНС, СПС, ЈС, ПУПС, ПС, СПО, ПСС, СВМ (плус локални, мада већ бивши, ЛДП, СДС..)

49,79% (14,474 - на локалним изборима сви заједно 15,292)

2016.jpg
 2016. локални избори

2017.jpg
2017. председнички избори

С једне стране Бели и група грађана, а с друге стране скоро целокупни политички спектар Србије. С једне стране интернет кампања, шарм и идејeсвих њених учесника.  С друге стране локална обећања, општински буџети, претње и све по списку (списку запослених, списку социјално угрожених, списку асфалтираних, итд.) Пошто нико није имао преко 50%, па да можемо са сигурношћу да кажемо ко је апсолутни победник, остављам вашем суду да процените ко је победник у Младеновцу.

Шта даље? Бели неће организовати покрете и огранке по Србији, као што неће ни моћи на слепо да подржи сваког ко му се обрати са неком идејом за акцију. Порука коју шири Бели је сасвим другачија. Нека свако ко има идеју и енергију да је спроведе ради свој посао, нека обавештава грађане о томе преко својих страница, блогова, преко доступних медија. Биће времена да се до следеће године и следећих избора искристалишу они најискренији, најистрајнији, политички и финансијски независни, креативни и пристојни. Сви ми ћемо онда заједно представљати јаку силу на следећим изборима.

Исто ово важи и за студентски протест који је управо у току. Први велики, после 20 година. Запитајте се зашто студенти нису протествовали озбиљно већ 20 година? Зато што су се на крају претходних (енергичних, креативних, дивних...) ипак осетили изманипулисано од стране политичких странака. Велика енергија је потрошена без правих циљева и исхода. Зато Бели неће позивати да се излази на протесте, већ ће наставити да анимира ове „заљубљенике у пролеће“ да ипак изађу на следеће изборе. Наравно, Бели неће ни позвати да се не изађе на протесте, мирне, достојанствене и пркосне, зато што је то право сваког човека у овој држави.

1991. смо ушли у лошу „деценију“ која још увек траје. Правите своје локалне покрете, своје приче, покажите да сте искрени и истрајни у томе, контролишите локалне политичаре, иако нисте одборници у скупштинама општина. Седнице су јавне, материјал је доступан. Одржавајте ову енергијујер то је једини начин да се ова лоша деценија приведе крају. Док постоји ова енергија, биће нам много лакше да поднесемо једноумље које нам сервирају скоро сви мејнстрим медији, биће нам лакше док се не изборимо за промене.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

1991. смо ушли у лошу „деценију“ која још увек траје.

On 3/29/2017 at 17:38, Grizzly Adams рече

Одужиле се те 90-те код нас брале... Дужа деценија није била никад.

Копирају нас само тако... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Grizzly Adams рече

Копирају нас само тако... :)

Оно неко рече да је Бели од нашег форума?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Кратос рече

Alternativa mu je bio fini,pristojni državni službenik vlade u preiodu od 97-2000 koji se uzgred budi rečeno zalaže za ulazak u NATO....valjda je u tom periodu zaboravio na poštovanje zakona,prava građana,odbranu demonkratskih vrednosti..:smeh1:

Не знам је ли причаш о Вучићу или о Јанковићу :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ћириличар рече

1991. смо ушли у лошу „деценију“ која још увек траје. Правите своје локалне покрете, своје приче, покажите да сте искрени и истрајни у томе, контролишите локалне политичаре, иако нисте одборници у скупштинама општина. Седнице су јавне, материјал је доступан. Одржавајте ову енергијујер то је једини начин да се ова лоша деценија приведе крају. Док постоји ова енергија, биће нам много лакше да поднесемо једноумље које нам сервирају скоро сви мејнстрим медији, биће нам лакше док се не изборимо за промене.

Супер, ја сам лав у подзнаку стрелац, шта кажу за мене?

Подели на овим сајтовима

Замисли кад ти је циљ у животу да будеш бараба и останеш забележен у историји као битанга која је лагала и крала сопствени народ...

Тужан је то живот бре... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...