Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ono sto je najzanimljivije u celoj prici jeste, da tih par monaha koji su mucenicki stradali, nisu bili nesto poznati po podviznickom zivljenju, bili su duhovno raslabjeni i niko nije ocekivao da ce tako hrabro i muski ispovediti Hrista i dati svoj zivot za Njega. Za razliku od drugih monaha koji su u svakom slucaju bili revnosniji i jaci u veri od njih,....bar ovako na prvi pogled , po spoljasnjosti. Ako sad to prevedeš na rimokatolike i pravoslavne ko su podvižnički poznati i jaki u veri svojoj a ko raslabljeni i posrnuli u veri svojoj? Ali sa tvoje perspektive gledanja na očuvanje i pravilno ispovedanje Istine u svetu? Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече I, mnogi su poleteli. Mnogi nisu ni otišli na Krit. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako sad to prevedeš na rimokatolike i pravoslavne ko su podvižnički poznati i jaki u veri svojoj a ko raslabljeni i posrnuli u veri svojoj? Ali sa tvoje perspektive gledanja na očuvanje i pravilno ispovedanje Istine u svetu? Nije o tome bilo ovde reci. Pusti. Vec smo se slozili, Bog gleda na sve i gleda na srca i namere, pa neka i sudi. Mi smo u sigurnoj luci i pristanistu i ostaje nam da gledamo sebe. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Bokisd рече Nije o tome bilo ovde reci. Pusti. Vec smo se slozili, Bog gleda na sve i gleda na srca i namere, pa neka i sudi. Mi smo u sigurnoj luci i pristanistu i ostaje nam da gledamo sebe. Istinske duhovne pouke nisu samo pouke o odredjenom dešavanju, istinske duhovne pouke su za promišljanje i univerzalno primenjivog su karaktera za razne probleme koje nailaziš u životu. Dakle ovo tebi ipak nije bila neka jaka duhovna pouka nego eto tako neko zanimljivo dešavanje? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Istinske duhovne pouke nisu samo pouke o odredjenom dešavanju, istinske duhovne pouke su za promišljanje i univerzalno primenjivog su karaktera za razne probleme koje nailaziš u životu. Dakle ovo tebi ipak nije bila neka jaka duhovna pouka nego eto tako neko zanimljivo dešavanje? Sta ti je danas ? Proste dve interesantne i poucne price, sta trazis vise neku tesku filosofiju. Meni vrse posao. Paradoksologija and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Bokisd рече Sta ti je danas ? Proste dve interesantne i poucne price, sta trazis vise neku tesku filosofiju. Meni vrse posao. Kad Sveti duh deluje a očigledno je delovao u toj priči onda nema više priča nikakvog lokalnog karaktera u svojoj primeni već je jedna velika univerzalna istina i treba da je se opominjemo svaki dan i pazimo koga nazivamo raslabljenim u veri Hrista radi. Eto propade mi još jedna prilika da ti skrenem pažnju opet koristeći samo i isključivo tvoje citate i tvoje priče. Izgleda da je ipak Istina napisana a njena veličina je u tome što može svako da je čita kako on hoće. Zoran Đurović, Paradoksologija and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 часа, Ivan Marković рече Да, слажем се, а ти? Да ли се ти слажеш? Хуан де ла Круз или свети Јован Златоусти? Од каквог је значаја ко је шта од њих рекао ако то што је речено није њихова оригинална мисао већ парафраза Христове заповести:"Љубите непријатеље своје"...да је далај лама ово рекао, ја бих се са њиме сложио. Али то не мења чињеницу да исти греши по неким питањима. Исти принцип би требао да важи за све, ако имамо и мрву принципијелности, па тако и за Хуана и за Јована. Е сад, Хуан није са мном у литургијском јединству, а Јован Златоуст јесте. Ако ти тврдиш супротно, онда ћеш морати да ми објасниш разлику (у смислу у коме се овде говори) између Хуана и Артемија. Јер ни један ни други нису са мном у литургијском јединству. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 59 минута, Zoran Đurović рече Сада сам ти показао о чему се ради. Постоје само 2 опције, и објаснићу које, јер ти си потписао изјаве св. Јована од Крста, католичког свеца а не од Јн Златоустог. И допале су ти се. Дакле: 1) Слушаш своје срце и препознајеш светост, богонадахнутост речи као таквих, или 2) Лупаш лајк зато што има име фирме. Радији бих био да си потписао из првог разлога. Но, ако је тако, код тебе постоји шизофренија: расцеп на разум и срце. Тако да нећеш срцу да верујеш ако је у питању католик. Иако си га прихватио срцем, пошто ниси знао. Друго, овакве речи се не рађају код Боксита или сличних, јер ти ликови немају никаквог духовног искуства, него код великих Христових подвижника. То је искуство које деле сви свети људи, било да су православни, било да су католици. И твој потпис ових речи, за које и сам кажеш да су богонадахнуте и производ су живота у Христу, показује да разумеш ствари, али да ревнујеш без разума. Као, симпа ти је и кул да се вређају католици као наши непријатељи. Надам се да ће ти ово искуство бити од користи. Ако је разлог потписивања под 2, онда нема о чему да причамо. Ниси ми одговорио на контрапитање? Признајеш ли их и ти (мислим ове Хуанове речи) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 50 минута, Aleksandar Cvetkovic рече Oh, vasa svest je tako uzvisena! ( Ivan sadnu glavu, pokupi prnje i ode) Posle dugih godina, secao se reci ovog mudraca, koje mu pomogose da se nauci strpljenju i poslusnoscu. Ако се ово односило на мене, ја сам још ту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Nije o tome bilo ovde reci. Ајде сада, лепо, Боксит, узми и пољуби и потпиши се испод ових речи св. Јована од Крста: Волите много оне који вам се супростављају и не воле вас. Зато што тако настаје љубав у срцу где је отсутна. Тако чини Бог са нама. Он нас воли, тако да би ми могли волети захваљујући љубави коју Он има за нас... На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави. Иван их је потписао, да видим сада тебе. И да ми објасниш како је филиокве упропастило душу овог свеца. Volim_Sina_Bozjeg and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 31 минута, Zoran Đurović рече Ајде сада, лепо, Боксит, узми и пољуби и потпиши се испод ових речи св. Јована од Крста: Волите много оне који вам се супростављају и не воле вас. Зато што тако настаје љубав у срцу где је отсутна. Тако чини Бог са нама. Он нас воли, тако да би ми могли волети захваљујући љубави коју Он има за нас... На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави. Иван их је потписао, да видим сада тебе. И да ми објасниш како је филиокве упропастило душу овог свеца. Zašto toliko govoriš o ljubavi, a kiptiš od mržnje prema neistomišljenicima? Mislim, ne razumem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Finrod Felagund рече Zašto toliko govoriš o ljubavi, a kiptiš od mržnje prema neistomišljenicima? Mislim, ne razumem. То је апофатика, пријатељу, зато не разумеш... Ниси требао да правиш нови профил, могао си као човек да одговориш Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Finrod Felagund рече Zašto toliko govoriš o ljubavi, a kiptiš od mržnje prema neistomišljenicima? Mislim, ne razumem. A otkud je borba za jedinstvo Hrišćana postala nešto što bi trebalo da kipti od mržnje u čoveku koji se upušta u tu borbu? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A otkud je borba za jedinstvo Hrišćana postala nešto što bi trebalo da kipti od mržnje u čoveku koji se upušta u tu borbu? Хришћани су у јединству. Ја сам овде поставио конкретно питање. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука