Jump to content

Препоручена порука

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Сведок Скверни је бојовнички сајт. То ти је као Глас Концила у Хрвата. 

http://www.carsa.rs/mitropolit-ilarion-alfejev-odbijamo-da-vise-katolike-nazivamo-jereticima/

Не. Сведок верни је део Мисионарског одељења СПЦ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

http://www.carsa.rs/mitropolit-ilarion-alfejev-odbijamo-da-vise-katolike-nazivamo-jereticima/

Приватно мишљење. Никога ни на шта не обавезује.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Sto nije dobro, bar ja tako mislim.

Duha ljubavi nadam se imamo svi na forumu, ali, sta cemo sa duhom istine i pravde, to me brine.  :blush:

A gde nedostaje?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

:))Oni nas više ne smatraju jereticima ....12:smeha: E hvala im puno što nas ne smtraju nečim što nikada nismo ni bili...i sad pošto oni to ne smatraju što je bitno ko ponedeljak,i mi nećemo da ih nazivamo jereticima iako ispovedaju gomile jeresi.:0212_rolleyes:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Читао сам оца Серафима Роуза данас и баш се сад овде појави тема о томе да ли је оправдано користити термин јеретици за католике. У писму једној Афроамериканки Роуз пише да се реч јеретик превише често употребљава у данашње време. Пише да се инославни спасавају мада им негира Свете Тајне. Такође, хвали једно протестантско братство и каже да имају љубави и да воле Христа. Говорио је да је био луди обраћеник кад би му показали неке текстове које је писао кад је постао православни хришћанин.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Жика рече

Говорио је да је био луди обраћеник кад би му показали неке текстове које је писао кад је постао православни хришћанин.

Само је ВСБ дозвољен овај тип реченица. Појасни шта си хтео да кажеш.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ivan Marković рече

Црква га не признаје. Питај оца Саву. 

A kad bi pitao strinu bi li joj se uvazio odgovor ili zasto ne?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ivan Marković рече

Не. Сведок верни је део Мисионарског одељења СПЦ

Ја сам 1988 рекао да је Артемије јеретик. Иако је он после тога постао владика. Данас се испоставило да је Ава имао право, као што сада велим да Сведок Скверни је накарадна прича. Морају да оладе и да се разилотишу иначе ће постати "прави" православци.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Јелена011 рече

Avo, ja bi to vako rekla - ima pravoslavca koji misle da su pravoslavci, a veci su katolici od katolika, dok ima katolika koji se katolicima zovu a vecma su pravoslavci od rodjenog pravoslavca.

I jedni i drugi bi trebalo da (težimo da) budemo i katolici (saborni) i pravoslavci (ispravnoverujući).

Ali ima nas raznih na svim stranama :D

Vodio me prijatelj da se upoznam sa nekim vremešnim časnim sestrama iz Francuske, zaboravih kog reda. Sve prošlo fino, one politički korektne kako sad zvanično valja i trebuje prema pravoslavnoj divljakuši sa Balkana dok mi ne postaviše potpitanje 'A da si mogla da biraš u koju veru ćeš da se rodiš, koju bi izabrala?' Kada sam došla sebi od smeha, odgovorila sam da bih birala da budem pravoslavna u koju god varijantu da sam se rodila, a one - vilice do poda. 

Pristale one na priču 'nisu pravoslavci jeretici i mogu se spasti', ali začinile svojim 'šta će jadni, nisu birali u kojoj će se veri roditi i krstiti' :D

Sad, one su po razmišljanju dosta bliske nekim našim... al' meni podaleke.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...