Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, cloudking рече

Ili smo evolucijom ili smo nastali iz incesta bliskih srodnika (adamova i evina deca):D

I u evolutivnoj priči incest je neminovan.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Кратос рече

I u evolutivnoj priči incest je neminovan.

Samo kod prostih visecelijskih organizama a to se ne racuna.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Као и искључивање мозга које је у тој причи такође обавезно.

Ti bas cesto imas taj detinji pristup vredjanja neistomisljenika. Jel te to Isus naucio da omalovazavas ljude?

A posle mi ljudi kazu, "budi vernik to je nesto najlepse, venici se okupljaju oko ljubavi i zastupaju ucenje svog boga da sve ljude treba voleti"... haha obavezno... u stripovima mozda ;) 

A ti si cak i svestenik... I kako ja sad da dete posaljem u crkvu pod idejom izlaganja razlicitim uticaijma jer necu da ga indoktriniram ateizmom? Sta ako tamo upozna tebe ili kacavendu ili pahomija ili perovica i vrati mi se recima "cale bio sam u crkvi i naucio sam da to sto si ti ateista znaci da ti je ispran pileci mozak i da si jedan kreten i debil u sustini... e da jesi znao da je Bog= ljubav? Nisi? mnogo dobar koncpet... al ti si ateista tako da nisi ni u stanju da razumes to sa svojim zakrzljalim mozgicem... sta ima za rucak danas?"

Подели на овим сајтовима

Заблуделом човеку рећи да је у заблуди је пружање руке пријатељства. То је пут ка Богу и здравом духовном и литургијском животу. Ови што избегавају да склопе коцкице и њихови галамљивци чине контрауслугу и себи и теби, ја сам мислио да си ти то одавно схватио.

И прелистај мало Јеванђеља, погледај како су Исус и св. Јован Крститељ жигосали лицемерје и лажљивост.

Мисли шта хоћеш али ја који ти говорим да си у заблуди ти нисам непријатељ, напротив.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Као и искључивање мозга које је у тој причи такође обавезно.

Reče neko čija aktivnost na ovom forumu se sastoji u spamovanju tuđim tekstovima i klipovima i paušalnim uvredama poput ove... drugim rečima, školski primer bota.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

Заблуделом човеку рећи да је у заблуди је пружање руке пријатељства. То је пут ка Богу и здравом духовном и литургијском животу. Ови што избегавају да склопе коцкице и њихови галамљивци чине контрауслугу и себи и теби, ја сам мислио да си ти то одавно схватио.

И прелистај мало Јеванђеља, погледај како су Исус и св. Јован Крститељ жигосали лицемерје и лажљивост.

Мисли шта хоћеш али ја који ти говорим да си у заблуди ти нисам непријатељ, напротив.

Ne pricam ja  o tome, nego o tome da omalovazavas ljude koji ne misle kao ti, pa me zanima na kom teoloskom ili religioznom osnovu baziras takav pristup odnosu prema ljudima? Moram da znam te stvari jer ako pravoslavni svestenik postupa mimo onoga sto govori da su odlicja njegove religije, onda ili ne valja svestenik ili ne valja religija... oba su argumenti protiv pravoslavlja, a posto sam ja trazitelj, da znam da pravoslavlje zaobilazim u sirokom luku.

Misionaris ga za desetku, to cu ti samo kazem :D

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Левиратски брак. Новолатински levir је ђевер.  

Види се да нисам учио Латински. Хвала на исправци.:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Бојан Илић рече

Обрати се оцу Сави Јањићу, игуману манастира Високи Дечани или оцу Зорану Ђуровићу. Имаш их овдје на сајту. Они ће ти паметније објаснити од мене. Свако добро!:)

Ma daj, oni ce me smore s nekim komlikovanim objasnjenjima koje necu ni razumeti (za onog Đurovića inace milsim da je koka-kolicar i unijat pride, bezi od njega)

Mene zanima narodsko, jednostavno objasnjenje, onako kako ga ti razumes, to žeim da čujem, jer to mogu i da razumem najbolje. Ti si hrišćanin, ne verujem da ćeš tek tako okrenuti leđa mojoj molbi?

Подели на овим сајтовима

On Wednesday, March 08, 2017 at 14:49, Кратос рече

Po kojoj formuli se računa intenzitet zračenja?

Па E=mc

Атоми водоника се фузијом спајају у атоме хелијума, при чему се део масе пре спајања конвертује у електромагнетно зрачење. Ти сад повећај пар милиона пута брзину светлости, као што они тврде, и дигни је на квадрат и добићеш супернову која ће да експлодира чим настане. Не само Сунце, него било која звезда.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Па E=mc

Атоми водоника се фузијом спајају у атоме хелијума, при чему се део масе пре спајања конвертује у електромагнетно зрачење. Ти сад повећај пар милиона пута брзину светлости, као што они тврде, и дигни је на квадрат и добићеш супернову која ће да експлодира чим настане. Не само Сунце, него било која звезда.

To je valjda formula za energiju.Zar nije Plankova formula formula za jačinu inteziteta zračenja?

{\displaystyle I(\nu ,T)={\frac {2h\nu ^{3}}{c^{2}}}{\frac {1}{e^{\frac {h\nu }{kT}}-1}}.}

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, cloudking рече

Ti bas cesto imas taj detinji pristup vredjanja neistomisljenika. Jel te to Isus naucio da omalovazavas ljude?

A posle mi ljudi kazu, "budi vernik to je nesto najlepse, venici se okupljaju oko ljubavi i zastupaju ucenje svog boga da sve ljude treba voleti"... haha obavezno... u stripovima mozda ;) 

A ti si cak i svestenik... I kako ja sad da dete posaljem u crkvu pod idejom izlaganja razlicitim uticaijma jer necu da ga indoktriniram ateizmom? Sta ako tamo upozna tebe ili kacavendu ili pahomija ili perovica i vrati mi se recima "cale bio sam u crkvi i naucio sam da to sto si ti ateista znaci da ti je ispran pileci mozak i da si jedan kreten i debil u sustini... e da jesi znao da je Bog= ljubav? Nisi? mnogo dobar koncpet... al ti si ateista tako da nisi ni u stanju da razumes to sa svojim zakrzljalim mozgicem... sta ima za rucak danas?"

Pa vidi na stranu to da iskoristiš svaku ličnu prepisku da opleteš po Crkvi reći ću ti ovako: Ako si ti ili tvoj sin ili bilo ko u svet došao u Crkvu da tražiš ljude onda ćeš sigurno naći kačavende i to znaš i sam u onom 5% kojeg si potpuno svestan, a ostale sa kojima bi se složio čak i ti sam u 100%.

Medjutim jadna je Crkva u koju dolazi čovek ljude da traži a sam ljud je uzaludan i glup ako to čini.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, о.Горан рече

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa vidi na stranu to da iskoristiš svaku ličnu prepisku da opleteš po Crkvi reći ću ti ovako: Ako si ti ili tvoj sin ili bilo ko u svet došao u Crkvu da tražiš ljude onda ćeš sigurno naći kačavende i to znaš i sam u onom 5% kojeg si potpuno svestan, a ostale sa kojima bi se složio čak i ti sam u 100%.

Medjutim jadna je Crkva u koju dolazi čovek ljude da traži a sam ljud je uzaludan i glup ako to čini.

A kako mislis se neko uopste priblizi veri ako preskoci ljude a prvi put je dosao u crkvu? Sta je za tebe logicnije: da ocekujes od neiskisnog bogotrazitelja da  u stratu poseduje dovoljno mudrosti da razlikuje 5% od 95% ili da ocekujes da crkva malo vise povede racuna  o tome ko govori u njeno ime?

Ako se u crkvu ne ide zbog ljudi sto ste onda ljude postavili na njen vrh? Zasto niste svi jednaki pred bogom nego ste izdvojili nezasluzne pojedince i nadenuli im neki epitet izdvojenosti, koji oni onda koriste u saglasju sa svojim autoritetom koji im sleduje da nekaznjeo i nekontrolisano govore ali bukvalno sta im je volja?

Ne, dok se to ne promeni, za mene nema nikave razlike izmedju Kacavende, Pahomija, oca Gorana ili Patrijarha... 

i nemoj da mi sad pricas kako crkva prima svkoaga i ne moze nikome da zabrani da bude u veri, jer Artemijev slucaj vrlo lepo ilustruje da umete da budete  i ostri ali tek kad osetite da vam neko podriva ovozemaljsku vlast koja prositice iz tog bozijeg poziva (kad kazem VI ne mislim na tebe konkretno... kolko znam ti nisi svesteno lice)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...