Jump to content

Једна поставка у прилог равноземљаша

Guest

Препоручена порука

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

А грешио си душу када ти је Ава говорио да треба школа... :sunce:

Pa nisam ti ja rek`o nista protivu skole, bice da si me zamenUo sa nekim... :scratch_head:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

ЛАЖУВАС ЕВО ПРАВЕ СЛИКЕ ИЗ СВЕМИРА КОЈУ НАСА НЕСМЕ ДА ОБЈАВИ НЕНАСЕДАЈТЕ НА ПРОПАГАНДУ!!!!!!

flat-earth-625x350.jpg

ETO !, IEL UPRAVU COEK

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, obi-wan рече

Dakle, koreni ovakvih nebuloza su pre svega duhovne prirode, pa tek onda (mozda) i obrazovno-skolske.

Mnoge teorije zavere upravo dolaze iz Crkvenih krugova a ljudi su skloni tome,da u sveme vide zaveru,obmanu jednostavno je to prijemčivo običnom čoveku kada pogleda šta se sve događa,jedno objašnjenje kakvo takvo.A i zlatno je pravilo uvek je neko drugi kriv,nikad mi sami.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Pa nisam ti ja rek`o nista protivu skole, bice da si me zamenUo sa nekim... :scratch_head:

Јеси, јеси, грешниче, јер кад сам ја користио рационалне аргументе против владика Атанасија и Амфилохија, било је да нисам опитан, да се школом преузносим и сл. :)) Ја сам човек научник, и зато код мене не пролази аргумент мантије. Нити аргумент светости и подвижништва. Јер и Писмо је света књига али садржи грешке, да не кажем неку јачу реч. И то јој не умањује светост.    

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ina Ina рече

Ne mogu da verujem koliko ljudi se primilo da je zemlja ravna. I negde sam procitala da se jos ta ploca ne okrece oko svoje ose niti oko sunca, ako sam dobro zapamtila?

Sunce i mesec kruže iznad diska.Ovako:

Rezultat slika za flath earth gif

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Ја сам човек научник, и зато код мене не пролази аргумент мантије.

Ако си ”човек научник”, престани да качиш небулозе оног Кнежевића. 

Подели на овим сајтовима

Равно и сферно земљаши, пошто сте тренутно најактивнији, хајде дајте глас овдје 

па да се дружимо ућживо, ако Бог да.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Po čemu su nebuloze?To što je tebi uniformizam bliskiji ne čini te naučnijim od nekoga koji usvaja premisu da nisu isti uslovi i zakoni od vajkada.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Сале је мој другар, али са њиме не делим креационизам у том смислу. Наравно да сам креациониста, јер верујем у Творца, али не видим да се треба одбацити ТЕ и сличне научне теорије. Ја одбацујем само њихове атеистичке интерпретације. А Саша ипак износи неке аргументоване ствари. Није талибан. И онда ми је мило када Авокадо, ти и други узмете и одговорите како доликује. То је наука.

Ја лично не верујем да је Марко Поло описао диносауруса, али тај текст постоји, и сада се он пробацује кроз научничко решето. Такве ствари заслужују пажњу, и не треба их мешати са равноземљаштвом, јер су ово будалаштине.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Po čemu su nebuloze?To što je tebi uniformizam bliskiji ne čini te naučnijim od nekoga koji usvaja premisu da nisu isti uslovi i zakoni od vajkada.

Све то је на нивоу равноземљашких аргумената. Једина разлика је што су у питању мало техничкије ствари које се не виде одмах, него ако мало зарониш у тему. Пре неколико година сам одустао од сваке расправе с креационистима јер је потпуно узалудна. Једино што ти могу препоручити је да седнеш и утрошиш годину-две на детаљно изучавање наука (уз незаобилазну математику) и видећеш и сам. Ја ти могу помоћу ако негде технички запнеш с разумевањем. То све ако те интересује наука, наравно. Ако те интересује прегоњење, онда ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да сам креациониста, јер верујем у Творца, али не видим да се треба одбацити ТЕ и сличне научне теорије. Ја одбацујем само њихове атеистичке интерпретације.

И ја одбацујем атеистичке интерпретације теорије еволуције. Теорија еволуције је научна теорија, а наука не може ништа да каже о теизму и атеизму по самој својој природи.

Проблем је што људи не контају да је наука једна изразито техничка и досадна ствар. То важи и за ”научне креационисте” и за ове позитивистичке Докинсове сведоке. Занимљива је кад кренеш да се дивиш из даљине свему до чега је дошла, али кад радиш на нечему конкретном, онда је то досадно и техничко. Није занимљиво као тема на, рецимо, форуму. Увек је занимљивије кад се појави неко као ”научни креационисти” са ”занимљивостима” и ”истинама” које само они виде, а ови научници који 20 сати дневно раде досадне техничке ствари или лажу и крију истину од народа или не разумеју све то довољно. Ма важи...

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Juanito рече

Чекајте, ова тема је озбиљан покушај да се одговори неким одраслим људима који су ишли у основну школу, а постављају оваква питања? И после ми кажу да сам радикалан кад тврдим да овај школски систем не ваља ничему и да га треба размонтирати...

Naravno da ne valja, zato treba kucno skolovanje kao Vuk Lopusina. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, obi-wan рече

ETO !, IEL UPRAVU COEK

ДА УПРАВУЈЕ!!!!!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

И ја одбацујем атеистичке интерпретације теорије еволуције. Теорија еволуције је научна теорија, а наука не може ништа да каже о теизму и атеизму по самој својој природи.

Проблем је што људи не контају да је наука једна изразито техничка и досадна ствар. То важи и за ”научне креационисте” и за ове позитивистичке Докинсове сведоке. Занимљива је кад кренеш да се дивиш из даљине свему до чега је дошла, али кад радиш на нечему конкретном, онда је то досадно и техничко. Није занимљиво као тема на, рецимо, форуму. Увек је занимљивије кад се појави неко као ”научни креационисти” са ”занимљивостима” и ”истинама” које само они виде, а ови научници који 20 сати дневно раде досадне техничке ствари или лажу и крију истину од народа или не разумеју све то довољно. Ма важи...

Kakve su tvoje interpretacije?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...