Jump to content

Једна поставка у прилог равноземљаша

Guest

Препоручена порука

пре 2 часа, R2D2 рече

Evo još jednog pitanja, nisu moja već ih prenosim, ali ja kao laik vezsno za sve ovo ne znam odgovor:

Kako Sunce ne zalazi 2 meseca u nekim Norveskim gradovima preko leta , ili na drugim lokacijama po svetu. Dakle imamo 24 sata puta 2 meseca Sunce na jednoj tacki ?

A ja sam mislio da moji djaci nisu znali geografiju... 7896634

http://www.opsteobrazovanje.in.rs/geografija/revolucija-zemlje/

Clip_2.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Kratos, robot

Kad sve mora na gotovo, evo npr. ovde imate odlicnih slika. Odstampajte po jednu i gledajte na svakih 8 sati po 15 minuta.

Izvin`te na sali, nisam mog`o da odolim. :smeh1:

http://twistedsifter.com/2015/04/earth-day-gallery-by-nasa/

nasa-earth-day-gallery-23.jpg

nasa-earth-day-gallery-16.jpg

nasa-earth-day-gallery-24.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Чекајте, ова тема је озбиљан покушај да се одговори неким одраслим људима који су ишли у основну школу, а постављају оваква питања? И после ми кажу да сам радикалан кад тврдим да овај школски систем не ваља ничему и да га треба размонтирати...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Чекајте, ова тема је озбиљан покушај да се одговори неким одраслим људима који су ишли у основну школу, а постављају оваква питања? И после ми кажу да сам радикалан кад тврдим да овај школски систем не ваља ничему и да га треба размонтирати...

Ljudi kojima se sazvakane teorije i cinjenice presipaju nasilno, polovicno i neuspesno u mozak, uz neizbezne razne providne ideoloske indoktrinacije, zaista ce se daleko lakse primati na razne antinaucne teorije zavere nego i totalno formalno neobrazovani.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Juanito рече

Ti ljudi su imali rubeole i zauske kad se ovo ucilo u petom razredu, pa nisu bili na casu. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, obi-wan рече

@Kratos, robot

Kad sve mora na gotovo, evo npr. ovde imate odlicnih slika. Odstampajte po jednu i gledajte na svakih 8 sati po 15 minuta.

Izvin`te na sali, nisam mog`o da odolim. :smeh1:

http://twistedsifter.com/2015/04/earth-day-gallery-by-nasa/

nasa-earth-day-gallery-23.jpg

nasa-earth-day-gallery-16.jpg

nasa-earth-day-gallery-24.jpg

Satanska obmana.Lepo je reko Bog da se i đavo prikazuje kao anđeo svetla(znanja) samo da zavede nas izabrane koji znamo istinu a ne ovo iluminatsku diverziju kojima se u glavu usađuju paklene ideje o Zemlji kao lopti.Pokaj se grešniče što su te zaveli.:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Al` da ti kazem, pre sam mog`o da se smejem ko na brasno oko ovakvih stvari, a sad mi vise uopste nije smesno kad vidim da stvarno ima ljudi koji ozbiljno i bez zafrkancije misle da je Zemlja ravna.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Al` da ti kazem, pre sam mog`o da se smejem ko na brasno oko ovakvih stvari, a sad mi vise uopste nije smesno kad vidim da stvarno ima ljudi koji ozbiljno i bez zafrkancije misle da je Zemlja ravna.

Imam ja jednog drugara koji me smarao stalno sa snimcima.I pitam ga samo je li a kako u tom vašem modelu dolazi do pomračenja Meseca?Samo se čula sveta tišina i onda ej ima i to,objasnili su... šta ima bre?Ima neki antimesec koji blokira :)) Au mile.Daj broj dilera da se i ja uradim.Možda Klaudov Mitke mož da pomogne.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Pre desetak godina sam prvi put u zivotu slucajno naleteo na forum ravnozemljasa (u to vreme ta "teorija" nije bila prisutna  u javnosti), umro sam od smeha jer mi je fora bila mnogo dobra a celu pricu sam doziveo kao sarkazam usmeren prema teorijama zavere kroz metodu namerne fabrikacije ocigledne gluposti kao teorije zavere...

a danas... sto bi reko jedan covek... nista mi nije smesno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 минут, cloudking рече

Pre desetak godina sam prvi put u zivotu slucajno naleteo na forum ravnozemljasa (u to vreme ta "teorija" nije bila prisutna  u javnosti), umro sam od smeha jer mi je fora bila mnogo dobra a celu pricu sam doziveo kao sarkazam usmeren prema teorijama zavere kroz metodu namerne fabrikacije ocigledne gluposti kao teorije zavere...

a danas... sto bi reko jedan covek... nista mi nije smesno...

I meni nije smesno. Ja sam samo preneo ono sto me je on pitao i iskreno nisam znao sta da mu odgovorim od shocka, sto od toga da ga pitam sta mu se desilo...

Подели на овим сајтовима

@Juanito

`Nas sta, i salu na stranu, ali nisi ti bas u pravu. Da je do skolskog sistema, pa onda niko ne bi nista naucio, ali jasno je da nije tako. Mnogo vise je to do nezdravog mentaliteta svakog coveka ponaosob, a takav mentalitet samo delimicno zavisi od skole, i to u mnogo manjoj meri. Skola ne moze da ispravi tvrdoglavost kod coveka, jer se tvrdoglavost - koja je greh (sebeljublje, egoizam) - radja kao posledica natovljene sujete kod dece, tj. nezdravog vaspitanja, a vaspitanje uvek polazi iz kuce.

A kuca je "domaca crkva", kako kaze apostol, i ako joj se tako ne pristupi iz nje izlazi olos i probisvet, kao sto mozemo da vidimo i sami.

Dakle, koreni ovakvih nebuloza su pre svega duhovne prirode, pa tek onda (mozda) i obrazovno-skolske.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, R2D2 рече

Kako Sunce ne zalazi 2 meseca u nekim Norveskim gradovima preko leta , ili na drugim lokacijama po svetu. Dakle imamo 24 sata puta 2 meseca Sunce na jednoj tacki ?

Kao klinac sam mnogo voleo fiziku (hemiju manje .. čak sam je izbegavao a to je hendikep danas) pa iz tih fajlova u mozgu mogu izvući par fizičkih činjenica. Zemlja rotira oko svoje ose, ima i svoju putanju oko sunca, ali njena osa nije vertikalna i pod 90 stepeni u odnosu na Sunce! Ona je nagnuta za 27 stepeni (ili 21 .. ne sećam se tačno) i ta osa uvek je, kao da je nekim koncem okačena, usmerena u jednu tačku ..u jedno nebesko telo koje mi zovemo severnjača! Opitno, kao dobar primer, svako može da uzme u desnu ruku košarkašku loptu (koja je zgodna jer ima one meridijane :) ) a u levu sijalicu. Onda nagne loptu za 27 stepeni u levo (može i u desno ali pričamo o severnoj polulopti) i posmatra senzacije. Na mestu gde je zamišljena Norveška može da zalepi lego figuricu čoveka (može i iz kinder jajeta - svejedno :) ) i da u tom nagnutom položaju zarotira loptu oko te nagnute ose. Figurica će u svim položajima videti sijalicu jer je blizu severnog pola. Neće biti u senci zemlje koja je sve duža koliko se udaljavamo od severa a koju mi (tu senku) nazivamo noć! :) Kad pod tim uglom zemlja za pola godine pređe sa druge strane sijalice ..onda je zbog nagiba južni deo lopte sada za 27 stepeni izloženiji suncu pa je ceo južni pol pola godine osvetljen... i to nazivamo "leto na Antarktiku". 

Mnah. Malko me blam da oko ovog raspravljamo ali ako ima onih koji ne razumevaju ove zakonitosti .. onda neka ide ovako kako ide! :) 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, obi-wan рече
пре 44 минута, Juanito рече

Ti ljudi su imali rubeole i zauske kad se ovo ucilo u petom razredu, pa nisu bili na casu. :smeh1:

:))

Подели на овим сајтовима

ЛАЖУВАС ЕВО ПРАВЕ СЛИКЕ ИЗ СВЕМИРА КОЈУ НАСА НЕСМЕ ДА ОБЈАВИ НЕНАСЕДАЈТЕ НА ПРОПАГАНДУ!!!!!!

flat-earth-625x350.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...