Jump to content

Да ли је српска просвета дотакла дно?

Препоручена порука

On 12. 2. 2017. at 11:57, GeniusAtWork рече

Како замишљаш да се било ко организује у овој партократској држави? Како да промене, мислиш неког у власти заболе шта просветари хоће и саслушаће њихове предлоге? Па војска бре штрајкује и они пљују по њима и називају их малтене издајницима, какве шансе имају просветари...смешно.

Expand  

У праву си, нека сагну главе, ћуте и раде.

Подели на овим сајтовима

И ја сам имала домаћинство, правили смо феноменалне таписерије, али бих више волела да сам као изборни предмет имала информатику.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 11:28, Ana Bjelan рече

Kad smo mi ucili na primer biologiju ili geografiju nigde nije bilo reci da je Bog sve stvorio, onda na faksu predmet prirodnih nauka kazu naucnici tvrde da ce se sve opet vratiti u jednu tacku iz koje je sve nastalo. Vrlo poucno.

Expand  

Па и не може да буде речи о томе да је Бог све створио или није створио, јер су биологија и географија природне науке које не дају метафизичка објашњења о настанку света, него само објашњавају природне феномене користећи научни метод. И ништа више.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:11, Снежана рече

OTO

Је л` то туткалисање??? 12:smeha:

Expand  

Мени разредни предавао ОТО у основној. Стално смо секли неке плоче тестерицама, зашрафљивали нешто, испробавали неке сијалице да л' раде и тако то...никад није било досадно   :D

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 11:49, GeniusAtWork рече

12:smeha:

Домаћинство...имао сам га, чини ми се у 7. и 8. основне. Имали смо велику свеску у којој смо требали да нацртамо како изгледа наш стан и онда да у свакој нацртаној просторији лепимо намештај који тамо стоји, направљен од картона. Ето, то је једино чега се сећам после свих ових година. Дефинитивно кључан предмет без кога нам нема образовања.

Expand  

dobro ovo sam lupila, al ste se svi uhvatili za to. Dobro ovako skole su super, kljucno nesto za zivot, bez skole nema zivota... pogotovo u Srbiji, sve sami visoko obrazovani intelektualci

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 11:54, Драшко рече

Zašto misliš da ti dobri, ne obrazuju decu najbolje što umeju?

Expand  

Зато што су деца необразована. То је чињеница. И то не само ова нова деца из пропалих и уништених школа, већ и ми из старих добрих СФРЈ школа. Тестирај себе колико знаш о свему и свачему (математика, физика, биологија...), па ћеш видети и сам. Добри наставници не помажу кад је сам систем застарео и потпуно неприлагођен људима 21. века који имају неке другачије потребе и живе у потпуно другачијем свету од оног у 18. и 19. веку кад је актуелни систем измишљен. А ни тада није био измиљшен да образује креативне и мислеће људе, већ послушнике државе. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:10, todor рече

У праву си, нека сагну главе, ћуте и раде.

Expand  

Уопште не морају да сагну главе и ћуте, али докле год министарства воде скоро увек по правилу нестручни и тренутно политички подобни људи, од било каквих промена нема ништа. Јер о променама одлучују управо политичари, нико испод се не пита.

И не важи само за просвету, него за све у овој земљи.

Подели на овим сајтовима

Програм је заиста застарео, слабо има простора за иновације (иако се о њима стално прича и тражи се непрестано стручно усавршавање) и поразно је да дете које једва извуче неку бедну двојку с друге стране зна све о друштвеним мрежама, носи најновији модел мобилног и таблета... Али, промене крећу с врха, појединци се ту слабо шта питају. Добар професор мора много да "копа" да би предмет учинио занимљивим и едукативним, да би знање било што трајније и квалитетније. А не да нам се пп служба меша у сваки аспект и да будемо затрпани бесмисленом папирологијом.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Екстерна контрола је Математичкој гимназији дала двојку. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:19, GeniusAtWork рече

Мени разредни предавао ОТО у основној. Стално смо секли неке плоче тестерицама, зашрафљивали нешто, испробавали неке сијалице да л' раде и тако то...никад није било досадно   :D

Expand  

То је остао најдоследнији предмет, и данас се исто ради као и пре 35 година :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:22, Juanito рече

Зато што су деца необразована. То је чињеница. И то не само ова нова деца из пропалих и уништених школа, већ и ми из старих добрих СФРЈ школа. Тестирај себе колико знаш о свему и свачему (математика, физика, биологија...), па ћеш видети и сам. Добри наставници не помажу кад је сам систем застарео и потпуно неприлагођен људима 21. века који имају неке другачије потребе и живе у потпуно другачијем свету од оног у 18. и 19. веку кад је актуелни систем измишљен. А ни тада није био измиљшен да образује креативне и мислеће људе, већ послушнике државе. 

Expand  

Ово је тачно. Али шта би ти урадио, када великој већини народа овакво стање одговара? Када нема или воље или снаге да се нешто промени.

Ја искрено не знам. За било какву промену потребна је некаква жртва, а ововековни нараштај Срба на жртву није спреман.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:22, Juanito рече

Expand  

Dobro je rekao Joseph Heinrich, danas nam je analiticko razmisljanje mnogo potrebnije:)

Подели на овим сајтовима

Моја колегиница је била на једном семинару у БГ-у са страним предавачима. Један од њих јој је директно рекао: "Шта је вама, па нама из ваше земље не требају образовани људи?" :(

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:56, Anika рече

Моја колегиница је била на једном семинару у БГ-у са страним предавачима. Један од њих јој је директно рекао: "Шта је вама, па нама из ваше земље не требају образовани људи?" :(

Expand  

Не знам откуд оволико ишчуђавање, па то су светске тенденције, коме треба образован народ, све ће се свести као и увек на индивидуалце.

"Глупе власти држе народ у затворима, "паметне" у незнању"

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...