Jump to content

Potiskivanje – mentalno guranje bolnih sadržaja pod tepih

JESSY

Препоручена порука

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Ronald рече

Ali ja ne bjezim od toga, evo pozivam Marinu, neka dodje do mene i upoznacu je.:) Taman da prodiskutujemo i o fitnessu jer i ona to voli :)

To ti vidi s njom,ja sam samo konstaovao njeno vrlo lucidno zapažanje onoga što ti pišeš.Za mene si čisti egzibicionista,od priče o aseksulizmu....folirant i glumac.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

i od tad osim tog tvog mističnog prijatelja koliko je izlečenih šizofreničara?

Pa jesam li ja rekao da antidepresivi lijece ili izlijece simptome, jel citas ti ista sa razumijevanjem? On je uspio da se izbori da ne upadne u mrak ponovo. Moras imati i volju nekakvu valjda kako ne bi pokrenuo okidace.

Mozak funkcioniše kao filter i dok ti i ja uspijemo filtrirati stresove, oni ne i kad se napuni, desi se šizofreni napad. On je uspio da se izbori da ne dodje u tu situaciju.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

i od tad osim tog tvog mističnog prijatelja koliko je izlečenih šizofreničara?

Пошто инсистираш на питању, ево и ја тебе, Ану и Сашу, поново питам. Колико сте упознали у животу људи оболелих од шизофреније, само упознали. При томе не мислим на вашу или баба Милевину слободну процену, него на људе који имају дијагнозу F20.0

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

To ti vidi s njom,ja sam samo konstaovao njeno vrlo lucidno zapažanje onoga što ti pišeš.Za mene si čisti egzibicionista,od priče o aseksulizmu....folirant i glumac.

Ok ako ti tako mislis, tvoja stvar, nemam problema sa tim šta ti misliš o meni:) Onda ne moras ni da obracas pažnju na moje komentare zar ne?:)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Пошто инсистираш на питању, ево и ја тебе, Ану и Сашу, поново питам. Колико сте упознали у животу људи оболелих од шизофреније, само упознали,

Jednog i to ne da sam ga upoznao samo.;)A izvini a el mogu ja tebe i ovog bonobo hrišćanina da priupitam šta je za vas šizofrenija?Što voli da pita batica Juanito šta vi podrazumevate pod tim pojmom?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Jednog i to ne da sam ga upoznao samo.;)A izvini a el mogu ja tebe i ovog bonobo hrišćanina da priupitam šta je za vas šizofrenija?Što voli da pita batica Juanito šta vi podrazumevate pod tim pojmom?

I to ti je odgovoreno kad je Ana pitala, druga je stvar što ti čitaš selektivno.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

I to ti je odgovoreno kad je Ana pitala, druga je stvar što ti čitaš selektivno.

Meni odgovoreno kad je Ana pitala?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Meni odgovoreno kad je Ana pitala?

Odgovoreno na to pitanje, pošto je i ona pitala isto. Odgovoreno je svima koji pitaju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

ја не подразумевам, несам чколована за то, у осталом то није појам, него је врло одређена болест са дијагнозом.

• Волим 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Снежана рече

ја не подразумевам, несам чколована за то, у осталом то није појам, него је врло одређена болест са дијагнозом.

Dijagnostika je prepoznavanje bolesti.Pitam vas šta čini jednog čoveka danas šizofreničarom?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Dijagnostika je prepoznavanje bolesti.Pitam vas šta čini jednog čoveka danas šizofreničarom?

Мислим да је врло неозбиљно да се пита шта чини човека шизофреничарем, па није то особина личности, зато и постоје психијатри који успостављају дијагнозу, не схватам поенту овог питања

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ronald рече

Pretpostavio sam, dobro, polako ima vremena da malo sire sagledaš stvari. Na početku sve izgleda bajkovito i lijepo bi bilo da taj nalet blagodati ispravno usmjeris:)

Čitaj forum, promišljaj o svemu, saslušaj svacije misljenje i uvijek ono što ljudi pričaju posmatraj kritički.:)

ali vec skoro cetiri godine se bavim molitvom i proucavam sve to, tako da je taj prvi nalet odavno prosao, znam na sta misis i ta predavanja sam davno odslusala to sto delim na forumu

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Снежана рече

Пошто инсистираш на питању, ево и ја тебе, Ану и Сашу, поново питам. Колико сте упознали у животу људи оболелих од шизофреније, само упознали. При томе не мислим на вашу или баба Милевину слободну процену, него на људе који имају дијагнозу F20.0

jedno cetvoro, petoro

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ana Bjelan рече

ali vec skoro cetiri godine se bavim molitvom i proucavam sve to, tako da je taj prvi nalet odavno prosao, znam na sta misis i ta predavanja sam davno odslusala to sto delim na forumu

Ok, hajde poslusaj za početak i nešto šire od monaških savjeta u kojima se odbija medicina. Možeš na primer film "Bog ima zadnju rec", u kome doktori govore o jedinstvu  medicine i vjere u Boga.

Zatim prelistaj knjigu Ispitivanje monaškog opita u kojoj starac Josif Isihasta jedan od najvećih podvižnika ikad, na početku odgovara jednom duhovnom cedu kako ne treba da ide kod doktora, već samo Bogu da se moli, dok na kraju knjige Ipak savjetuje da se ide doktoru pošto je čitao Sv. Nektarija Eginskog i uvidio da je grijesio. Starac Josif Isihasta ti je savremeni sveti Antonije Veliki.

Sv. Nektarije Eginski je mnogo poštovao konvencionalnu medicinu i odbijao bilo kakvu alternativnu.

Zatim vidi koliko je sveti Porfirije Kavsokalivit poštovao medicinu itd.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...